Wij zijn gestart met een cursus Volwassen Onderwijs aan de Koevliet in Zele.
De cursus nagerechten met als docent Pierre Duyts.
Tijdens de lessen werden enkele foto's gemaakt van de taarten, koekjes en andere lekkernijen. Maar ook de cursisten werden niet vergeten.
In naam van alle cursisten en in de eerste plaats van onze leraar Pierre Duyts hopen wij dat de bezoekers van deze blog er een aangename tijd gaan aan beleven.
11-02-2010
Vervolg van de ijstaart.
Sorry, er is iets fout gelopen , ik heb een artikel teveel gewist en nu ben ik alles kwijt. Hier komt dan het vervolg van de ijsbereiding.
Ganache
De ijstaart opbouwen.
De verschillende lagen worden met de spuitzak in de vorm gebracht.
Ganache tussen de lagen.
Iedereen zijn eigen taart.
Klaar om in te vriezen . Nadien in de volgende les verder afwerken.
Onze Pierre, hij is toch zo lief, madame. Dus allemaal met alle moed en wilskracht terug aan het werk. We babbelen niet meer, we wegen , we meten in de maatbekers af en t'is juist of we in een chique patisserie in de werkkamer stage aan het doen zijn. En zijn koekjes zijn zo lekker!
Wat zie ik daar? Patisserie is geen koken hoor!!Alles tot op de gram afwegen,geen snuifje hier of een schepje daar. Alle moet minutieus afgewogen en gemeten worden.
Een groot aanbod aan verschillende spuitmondjes. Voor de dessertkoekjes hebben wij oa. een gekartelde spuitmond gebruikt . Onze spuitzakken zijn er die op een grote rol aangeboden worden. Voor huishoudelijk gebruik kan men die ook kopen, maar daar is het wel aangewezen om slechts 1 maal te gebruiken.
Onder het waakzaam oog van Pierre.
zeer tevreden over het resultaat.
Hier de reeds afgewerkte dessert koekjes. Ook een bijzondere sterke persoon die kok van beroep is.
Final touch: chocolade
Met de goedkeuring van Pierre.
Spuitzakken en gekartelde spuitmond.
Perfect gespoten koekjes. Hier wordt nadien confituur ingedaan met een spuitzakje in vetpapier. Zelfvouwen, een techniek die wel eventjes opletten vraagt. Na een tijdje lukt dit wel. Voorzichtig met een schaar een klein puntje van het zakej afknippen.
Wij zijn met een nieuwe module gestart : ijsbereidingen en dessertkoekjes. Een gulden regel: dessertkoekjes steeds met goede boter bereiden. Zeer hygiënisch werken bij het maken van ijsroom. Vandaag de basisbereidingen geleerd voor vanille- en chocoladeroomijs.
Soezenbeslag behoort tot de familie van de kookdegen,daar de vetstof en de vloeistof worden verwarmd tot kooktemperatuur. de 4 basisgrondstoffen voor soezenbeslag zijn:
Ik ben Pierre Duyts
Ik ben een man en woon in Streek rond het kasteel vanBeervelde. (België) en mijn beroep is zoetste beroep op aarde..
Ik ben geboren op 11/02/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Muziek from the sixties..
mijn opleiding heb ik genoten te Anderlecht -pivitschool
diploma's- bakker -banketbakker -suikerwerk en chocolaterie
zelfstandige geweest 20 jaar te Beervelde -bakkerij-banket-en chocolaterie
les gegeven in de groene poort te Brugge dagschool
les
Over mijzelf
Ik ben Pierre Duyts
Ik ben een man en woon in (België) en mijn beroep is docent banket-brood en chocladebewerking.
Ik ben geboren op 01/01/1952 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
het vervolg : over mij zelf:
les gegeven in Aalst -dag- en avondonderwijs
les gegeven in Lokeren -dag-& avondschool ft
lesgever hotelschool afdeling nagerechten-ijsbereidingen-pralines & hoteldesserten