Daguitstap: Limburgse Natuurpareltjes - Zaterdag 20 april 2024

      Buienradar

Klik op onderstaande afbeelding en wij linken U door.


Klik op onderstaande afbeelding en wij linken U door naar de Facebookpagina

Downloads
Klik op onderstaande foto om brochure van het Buntpad te downloaden.

Klik op onderstaande foto om activiteitenkalender te downloaden.


Klik op onderstaande foto om de kalender van de cursus te downloaden.

Klik op onderstaande foto om Buntpad-brochure van Gary SPAENENBORGH te downloaden.

Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • Goeden avond
  • ijsvogel
  • mooi
  • mooi
  • Geniet van het mooie weer. Doe ik ook.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Categorieën
    Natuurvereniging DEN BUNT vzw



    Welkom op de blog van Natuurvereniging DEN BUNT. Onze vereniging is gestart in 1981 en bestaat nu dus meer dan 40 jaar en telt ruim 200 leden in de Kempense regio. Alles wat te maken heeft met milieu, natuur en natuurfotografie, activiteiten van onze vereniging...enz. vind je terug op deze blog. En deze blog is er voor en door de leden. Wil je een bericht plaatsen, dan kan dat door mij een mailtje te sturen met de te plaatsen tekst en foto's. Volg ons ook op onze Facebookpagina.
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN MEMORIAM

    Dank je wel Bob voor de mooie herinneringen....

    Als iemand is heengegaan waarmee je jaren samen hebt vertoefd, van alles op z’n poten hebt gezet in een groen kader, dan is de begrafenisplechtigheid niet het einde. De eerste zin van het herinneringsprentje blijft hangen : ‘De kern van alle dingen is stil en eindeloos’. Bob was geen dakenschreeuwer en eindeloos was de drang naar verre reizen met Pauline. Natuur, cultuur en religie genoten een grote interesse. Eindeloos leek ook het strand tijdens een voorbereiding dagreis Zeeland. Een doordeweekse winterdag, het strand voor ons alleen. De grote boodschap kondigde zich aan. “Loop maar even door”, zei Bob. Verscholen achter de stafkaart werd Drolleke geboren, heel even genietend van het eindeloos strand om bij opkomend tij te kiezen voor een ander gat. Een stafkaart biedt meer dan gps!

    Bob en Pauline werden Buntlid in 1985. Vanaf mei 1987 hebben ze een jaar verbleven in Canada als werkopdracht voor Philips. Ze brachten prachtige beelden mee van o.a. walvissen. In Canada werd ook de zintuigenzuil, een meerzijdige constructie waarbij je de zintuigen gebruikt, ontdekt. Dat heeft geleid tot het ontwerp van de educatieve zintuigentoren Den Bunt. Een zeshoekige constructie met één zijde als info en de andere zijden om je zintuigen te testen. Als je de oren, neus, de ogen, mond en handen kan aanwenden om je natuurkennis te testen en mogelijk te verruimen op een beperkte oppervlakte (4x4m), dan scoor je. Duizenden kinderen hebben zich tijdens de “week van het bos’ verdrongen rond de toren. En ook de ouders wilden niet onder doen. De ‘Bunttoren’ was, en is nog altijd topeducatie. Ontvouwt doet ie nog altijd dienst in Het Boshuis te Ravels. Bedankt Bob en Pauline.

    In 1990 volgde Bob de cursus NIZ (Natuur In Zicht) in Retie, waarop in 1991 de cursus Natuurgids volgde. De start van vele begeleide natuurwandelingen was gezet zowel voor Natuurvereniging Den Bunt als voor De Warande Turnhout. Vanaf 1992 maakte Bob deel uit van het Buntbestuur, waarbij de contacten met de pers vooral zijn inzet waren. Daguitstap Wouwse Plantage en de vijfdaagse Luxemburg door Bob op zijn poten gezet in samenwerking met Raf en Annelie zullen we niet zo snel vergeten. Er was buiten allerlei schoons aan groen en cultuur een bittere pil : één Bunter met een black-out; één Bunter met een hartinfarct en opname in de kliniek te Trier en twee Bunters die moesten afhaken en per taxi naar huis keerden …… het kan verkeren.

    Als geboren Antwerpenaar (Deurne 1934) kende Bob de stad als geen ander. Verschillende Bunters mochten dat ervaren als ongekende poortjes leidend naar ongekende pleintjes door Bob werden ontsleuteld. De drukte van de stad kent nog zijn stille hoekjes zoals het Begijnhof en de vele kerken.

    “Ik zeil langs regenbogen, Gods stilte tegemoet”. De kracht van de stilte, heel intens.

    Met dank aan Gust voor de gedateerde mijlpalen, en aan Pauline de kracht om door te gaan.....

    Namens het Buntbestuur,
    Roger DAMEN.

    Educatieve toren (een ontwerp van Bob Doevenspeck)

     Wandeling Wouwse Plantage (2006) gegidst door Bob.

              Bob en Pauline tijdens een wandeling in Kanne (2011)

          
    Bob tijdens de viering 30-jarig bestaan "Den Bunt" (2011)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!