Al onze muziek wordt verzorgd door onze eigen dj 'SPIKEY'
Keigoede muziek. Ambianche verzekerd!
Ons huidig bestuur
De voorzitter
Secretaresse/penningmeester
Bestuurslid
DJ "Spikey"
Telenet nodig? Klik op onderstaand logo.
DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE
Nieuws over onze carnavalvereniging! Omdat we niet altijd nieuws hebben over onze carnavalvereniging zullen hier ook andere berichtjes te lezen zijn. Geef deze site voldoende tijd om te laden als je ons bezoekt. Want door de vele foto's zou de laadtijd even op zich kunnen laten wachten. Bedankt en veel lees- en kijkgenot!
Benny moet gedacht hebben: "Geef me nog maar een flesje wijn om te kraken!". Of het kon zijn dat hij de anderen wou laten zien wat hij dronk. Raad zelf maar eens?
Het bleef de hele dag gezellig in de groep. De wijnen werden gedronken en Benny, zegt alvast proost hé mensen. Het beviel hem net zoals bij de anderen heerlijk mee.
Zoals u kan zien zit er de sfeer wel in. Lekker keuvelen met elkaar over van alles en nog wat. Dat moet kunnen hé! Op de voorgrond onze voorzitter Freddy.
Met carnaval is het bij ons altijd feest. Jammer he, dat het niet alledagen carnaval kan zijn. We zouden het allicht ook niet overleven al dat aanhoudend feesten. Drie dag op een jaar vinden we al goed voor een spetterend carnaval feest. Omdat we niet altijd nieuws hebben over onze carnavalsvereniging zullen we in de toekomst ook wat andere berichtjes neerpennen. Want als we dat niet doen gaat ons blogske in neerdalende lijn en komen we helemaal onderaan te staan. Dat is natuurlijk niet zo goed omdat we dan nog minder bezoekers krijgen dan nu. Maar als jullie op bezoek komen, zet dan eens wat in het gastenboek. Daar zijn we zo blij mee. Ons Marina zal haar best doen om te reageren op de gastenboek-berischten. Nu wel niet allemaal tegelijk hé! Allez... ik lees jullie..... Daaaaaagggggg en een zonnige zaterdag.
30 jaar na de dood van Elvis Presley worden er nog steeds plaatjes uitgebracht van de "KING". De fans herdachten de dood van Elvis Presley op donderdag 16 augustus. (U kunt de muziek van onze blog uitschakelen en naar één van zijn zovele hits luisteren).
Mogen wij u er de aandacht op vestigen dat moederdag op 15 augustus alleen gevierd wordt in Antwerpen en omstreken. Op andere plaatsen wordt dit in mei gevierd. Hier, in de provincie Antwerpen, hebben sommige moeders het geluk op deze dag twee keer in de bloemetjes gezet te worden.
Carnavalverenigingen die reclame willen maken over hun website, kunnen dat hier GRATIS doen. Wij zetten dan het logo van uw vereniging met vermelding naar uw site in de linker- of rechter marge van ons blog. In ruil daarvoor vragen wij of u onze reclame ook GRATIS een plaatsje zou willen geven op je eigen site. Dus, een soort wederdienst waarbij we allemaal voordeel kunnen uithalen. LET OP: dit aanbod is slechts geldig voor carnavalverenigingen.
Een onderwerp dat eigenlijk niets met carnaval te maken heeft. Maar toch willen we deze feestdag even aanhalen. We schrijven momenteel niet zo veel over onze carnavalsgroep en daarom wilden we wat aandacht schenken aan een dag zoals vandaag. Wat vieren we precies? U leest het hieronder.
Jaarlijks op 15 augustus viert de Kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming en gedenkt hiermee het feit dat Maria na haar dood met ziel en lichaam door God in de hemel werd opgenomen. Het feest is ontstaan in het Oosten en in de 7e eeuw door Rome overgenomen. Maria Tenhemelopneming geldt voor de Katholieke Kerk als het belangrijkste Mariafeest.
De oudste Mariafeesten danken hun ontstaan aan de sterk opkomende Mariaverering na het Concilie van Efeze (431), waarop Maria, de moeder van Jezus, als de Godbarende of Moeder van God werd betiteld. Deze feesten - 'Maria Boodschap' en de 'Opdracht van de Heer in de tempel' - zijn primair op Christus gericht en hebben een relatie met Kerstmis. Later kwamen feesten waarop Maria als heilige geëerd werd: 'Maria Geboorte' en 'Maria Tenhemelopneming'. Dit feest werd eind 6e eeuw door keizer Mauritius in Byzantium ingevoerd. In de 7e eeuw nam Rome, onder paus Sergius I, dit feest uit het Oosten over.
Het feest dat wij op 15 augustus vieren heette aanvankelijk 'Dormitio Mariae' (= de ontslaping van Maria). Onder invloed van apocriefe literatuur en volkslegenden werd het feest vanaf de achtste eeuw de 'Tenhemelopneming van Maria' genoemd. De intrede van Maria in de hemel geldt zowel haar lichaam als ziel. Zij is hier volgens het katholieke geloof de koningin van alle engelen en heiligen.
De in de volksmond ook wel eens gebruikte term 'Maria Hemelvaart' is volgens het katholieke geloof niet juist, omdat Maria - in tegenstelling tot Christus - niet zelf ten hemel opstéég, maar door God in de hemel werd opgenómen. Op 1 november 1950 werd de Tenhemelopneming van Maria met ziel en lichaam door paus Pius XII tot dogma verklaard.
In Nederland is 15 augustus, in tegenstelling tot de ons omringende landen, geen maatschappelijke vrije dag.
Met het feest van Maria Tenhemelopneming begint een periode van 30 dagen waarin tal van belangrijke Mariafeesten op de kalender staan, waaronder Maria Koningin (22 augustus, octaafdag van Maria Tenhemelopneming), Maria Geboorte (8 september) en Naam van de Heilige Maagd Maria (12 september)
Over de dogma-verklaring
Nadat op het 1ste Vaticaanse concilie (1869-70) al 200 bisschoppen de dogmatische definitie van de lichamelijke tenhemelopneming hadden gevraagd, volgde de bekroning in de dogmaverklaring door Pius XII op 1 november (Allerheiligen) 1950. Het dogma stipuleert dat "de Moedermaagd, na het beëindigen van haar aardse leven, met lichaam en geest is opgenomen in de hemelse Glorie, om er in alle schittering te stralen als Koningin aan de rechterhand van haar Zoon, de onsterfelijke Koning van alle tijden."
Zelfs binnen katholieke kringen waren er twijfels over de opportuniteit van de dogmaverklaring. De critici vonden het een onnodige provocatie in een periode waarin oecumenische relaties tussen de verschillende christelijke Kerken eindelijk wat sterker aan het worden waren. Anderen vonden het na twee wereldoorlogen en de verschrikking van de concentratiekampen een niet eens zo ongeschikt moment om de waardigheid van het menselijke lichaam opnieuw te bevestigen en het geloof in de verrijzenis van het lichaam aan te wakkeren.
De protestantse gemeenschap reageerde negatief. De reactie van de orthodoxen daarentegen was veel positiever. Zij zagen het als een bevestiging van wat daar al eeuwen lang met de nodige luister werd gevierd.
Pasen en Tenhemelopneming
Al van in de 8ste eeuw wordt het feest de "Tenhemelopneming van Maria" genoemd. Dat is een zo goed als letterlijke vertaling van "assumptio" uit de Latijnse liturgie. De naam slaat allereerst op de bijzonder hechte band tussen Jezus en zijn moeder. Die is zo hecht dat hij niet door de dood doorbroken kan worden. Marias lichaam wordt in plaats van te ontbinden "opgenomen bij Christus in het paradijs". De huidige spiritualiteit brengt de Mariale hoogdag dan ook graag in verband met het Paasfeest. Op basis van het beste van de traditie van de Kerk beschouwt zij Marias Tenhemelopneming niet zozeer als een uniek voorrecht voor Jezus moeder, wel als een zo goed als noodzakelijk gevolg van haar intieme verbondenheid met Christus: wat aan het Godsvolk als geheel beloofd is - volheid van geluk, overwinning op de dood en het delen in de heerlijkheid van de Heer - is al vervuld in de vrouw van Gods welbehagen, gezegend boven alle vrouwen, uit wier schoot Gods Zoon een lichaam aannam tot verlossing van de mensheid.
In de Oosterse Kerk gaat aan de viering van Maria Tenhemelopneming ook vandaag nog altijd een voorbereidende vasten vanaf 1 augustus en een voorfeest op 14 augustus vooraf. De naviering duurt tot en met 23 augustus (oorspronkelijk zelfs tot 31 augustus). Daardoor krijgt de hele maand augustus er een uitgesproken Mariaal karakter.
Veel hebben we momenteel niet te vetellen. Maar wees gerust, dat betert nog wel. Eens de activiteiten in onze carnavalgroep weer beginnen gaan we weer veel berichtjes plaatsen. Voorlopig plaatsen we er nu en dan eens eentje, dat misschien niets of weinig te maken heeft met carnaval.
Woon jij in de omgeving De Klinge en ben je een plezant en actief iemand, die ook van knotsgekke carnavaltoestanden houd? Word dan lid van ons bestuur!
Voel jij je geroepen voor deze aanbieding, contacteer ons.
U kan steunend lid worden van onze carnavalgroep door een steunkaart te kopen. Voor meer informatie stuurt u ons een e-mail.
Geen oneerlijke praktijken, geen eigen belang, maar eerlijke praktijken ten voordele van onze carnavalvereniging