Deze vrouw loopt de wereld rond voor de strijd tegen borstkanker. Via verschillende sites kan ze haar strijd voortzetten.Dus,neem haar mee naar jouw site om haar daar verder te laten lopen.... xxx thnks!Graag stel ik je twee ontzettende lieve dames voor die onovertreffelijk met de ziekte omgaan ...neem ook eens een kijkje op hun blog ...waar echte vriendschap waarlijk troef staat !! http://anita-angele.skynetblogs.be
Onze Leonberger Dolcé (zachte) is een echte dier/ en mensenvriend ... hij was kind aan huis ... !Met veel pijn in t hart is hij zachtjes van ons heen gegaan ...
Op foto Dolce met Wim (zoon),2 dagen voor hij heen ging !!
Illona een 20 jarige Trackener merrie heeft last van doorgezakte kogels (pezen ) aan voorbenen
Getse , een 3 jarig ruin paardje . Eigenaars kunnen hem niet bereiken , en moet tevens nog ... zadelmak !
Lezing : hondentraining , Pfiiiieeeet training , werken met chakra's en magnetisme
Enkele Foto's van het ooh zo prachtig Polen
Dierenopvoedster & Magnetiseur.
** Dierenopvoedster Miryam ! **
**Magnetisme voor alle dieren**
Probleemgedrag paard,hond & pijnverlichting voor uw geliefde huisdier
25-05-2006
Magnetiseren ....
Magnetiseren.
Als een dier om welke reden ook ziek wordt, betekent dit dat er een disbalans in zijn lichaam is. De energie stroomt niet zoals het eigenlijk zou moeten. Bij het magnetiseren wordt een disbalans in het lichaam opgeheven door het geven van positieve energie en het wegnemen van negatieve energie. De blokkades in de energiestromen worden opgeheven, het lichaam komt weer in balans en de klachten verdwijnen. Dit doorgeven of wegnemen van energie gebeurt door middel van de handen.
Dieren komen vaak zelf om een behandeling vragen, voelen aan dat het goed voor hen is en brengen vaak zelf al het te behandelen deel van hun lichaam naar de handen. Zo prettig vinden ze het!
In het kader van werken met energie , pas ik alle handelingen die hieronder beschreven staan toe ! .
Even wetenschappelijk: Meridianen worden uitgelegd als symmetrische, energetische banen die de acupunctuurpunten en organen verbinden. Via de meridianen en acupunctuurpunten wordt gecommuniceerd tussen verschillende delen (ook organen) van het lichaam.
Anders gezegd: Meridianen zijn de kanalen in je lichaam waardoor je energie stroomt. Als de energie niet meer vrij kan stromen doordat er een blokkade is, word je ziek. Door op bepaalde punten langs deze meridianen druk uit te oefenen, kan de blokkade weer worden opgeheven.
De acupressuurbehandeling lijkt op die van de chakratherapie, het gaat immers ook om het behandelen van bepaalde belangrijke centra in het lichaam. Het grote verschil zit m in het feit dat bij acupressuur er met de vingers of de handpalm direct druk op het lichaam wordt uitgeoefend, daar waar bij de chakratherapie er doorgaans geen direct lichamelijk contact is.
Na jarenlang mensen behandeld te hebben met magnetisme (healing ) ,ben ik nu ruim 2 jaar bezig met het behandelen van dieren, uitéénlopend van kippekes ,hangbuikzwijntjes enz. maar vooral honden en paarden .Meestal komen de eigenaars met hun geliefde huisdier bij mij terecht ,als hun laatste strohalm.
Verder ben ik nog bezig met een opleiding als paardenopvoedster ,(Sky-Farm , horse education centre) dit houd in dat buiten het omgaan met probleempaarden ik ook de nodige kennis heb mogen vergaren om met o.a bachbloesems ,kruiden en massages te werken . Maar het magnetiseren is echt wel mijn ding ,ik doe het dan ook met zeer veel liefde en warmte , sta zelf nog steeds verwonderd te kijken hoe verbluffend de resultaten wel zijn !
Voor heel veel mensen betekenen paarden heel veel in hun leven. Meestal hebben we het dan over sport en recreatie, de fokkerij. Wat heel veel mensen niet beseffen is dat paarden een enorm positieve invloed hebben op het welzijn van mensen. Heel dikwijls zijn we er ons niet eens van bewust hoe paarden onze mentale en psychische gezondheid in gunstige zin beïnvloeden. En in tegenstelling tot wat sommige vooroordelen beweren, is deze sport niet schadelijk voor de rug als er geen bestaande rugproblemen zijn.
Behalve voor personen die al aan een rugletsel lijden, is paardrijden gunstig voor de rug. Deze sport kan zelfs rugpijn verhelpen als deze door spierverslapping wordt veroorzaakt. Doordat men goed recht zit op het paard, worden de spieren van de ruggengraat en de buikwand sterker. Door te leren goed recht te zitten, ontwikkelt men een symmetrische en harmonieuze houding die de gezondheid van de rug bevordert.Zie hier een super mooi filmpke zoals er zovelen zijn van onze edele viervoeter ... gelieve eerst t liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken
Bovendien moet men weten dat er met paardrijden geen bruuske bewegingen gemoeid zijn. Het is geen gewelddadige sport die herhaaldelijke trauma's veroorzaakt. Integendeel, de vereiste inspanning is aanhoudend en regelmatig.En doordat het een sport is die in de vrije natuur wordt beoefend, zorgt paardrijden voor een flinke dosis zuurstof ( longcapaciteit ) , een uitstekende remedie tegen stress !!
Paardrijden is goed voor: Tijdens het rijden versterk je de rugspieren, waardoor rugklachten kunnen verminderen.
Het is een goede oplossing voor stress: het werkt ontspannend voor de geest.
Het weerspiegelt je fouten en angst, zodat je hiermee om leert gaan.
Ook onthult het je persoonlijkheid. Uit een studie blijkt dat het je voorbereidt op het leven, omdat het je positieve kenmerken verbetert en paardrijdende mensen vaak gemotiveerder en resultaatgericht zijn.
Als laatste draagt het bij aan het verminderen van overgewicht en voorkomen van een zwak hart- en vaatstelsel.
Het is tevens goed voor - het evenwicht, de lenigheid, de coördinatie van bewegingen, de longcapaciteit, het doorzettingsvermogen, de spiertonus.
Veel liefs ... wie weet ... ik kan het alleen maar aanraden ... Miryam
De Shiloh Shepherd heeft een haast menselijke intelligentie ...
De Shiloh Shepherd heeft een haast menselijke intelligentie ...
De Shiloh Shepherd lijkt sterk op zijn voorvader de Duitse herder. De enige verschillen zijn dat de Shiloh Shepherd groter is, een beter temperament heeft en betere heupen heeft dan de Duitse Herder.
De Shiloh Shepherd is een nieuweling binnen de hondenwereld en is nog relatief onbekend, het is een fijne gezelschap hond, hij is zeer intelligent, moedig en heeft zelfvertrouwen, hij zal zijn familie beschermen.
De Shiloh Shepherd is uitermate trouw en moedig en is daardoor een goede waakhond en bewakingshond, hij is kalm en zelfverzekerd, maar niet vijandig. Hij heeft een haast menselijke intelligentie, deze serieuze hond beschikt over een groot vermogen om te kunnen leren.
Tegenover kinderen en andere dieren zijn ze onbevangen en vriendelijk, mits ze als pup al goed gesocialiseerd worden. Zijn oplettendheid en gedrevenheid maken hem tot een uitstekende familie en sporthond.Zelfs als therapeut komt hij zeker tot zijn recht ... ziehier een prachtige demo ... Vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te klikken é ... !
De Shiloh Shepherd blijft graag dicht in de buurt van zijn familie, het is belangrijk om deze hond van kleins af aan te trainen en te socialiseren met een vaste, doch liefhebbende hand, anders kunnen deze honden wantrouwend of angstig worden en dan is het zeer moeilijk om met ze te leven. Vergeleken met de Duitse Herder heeft de Shiloh Shepherd een kalmere, zachtere en makkelijkere persoonlijkheid.
De Shiloh Shepherd geeft een indruk van edelheid en intelligentie, die wijsheid en kracht doet vermoeden. Krachtig gebouwd met ongekende schoonheid en elegantie; een beeld van ware evenwichtigheid; elk deel is in harmonische verhouding tot elk ander deel, en tot het geheel. Zijn reusachtige grootte schrikt zijn trotse houding of schijnbaar moeiteloze bewegingen niet af.
Hier een prachtige demo van een Shilo Shepherd en zijn trukjes .... !!
Zijn totale toewijding, zijn bereidheid om te werken en zijn gelukkige houding zijn in zijn alerte ogen af te lezen.Het karakter : De Shiloh Shepherd is een evenwichtige, stabiele, intelligente en aanhankelijke zachtaardige Kameraad. Deze zachtaardige reus bezit een hart van goud en is zijn eigenaar en diens familie trouw. Ze zijn veelzijdig en makkelijk te trainen, men moet ze alleen genoeg tijd geven, niet te hoge eisen stellen en motiverend consequent zijn.
De Groenendaeler is gevoelig, attent, energiek en zeer beweeglijk !!!
De Groenendaeler is gevoelig, attent, energiek en zeer beweeglijk .
Het ras werd in 1868 erkend. Toch bleef de situatie van de Belgische Herders vrij ingewikkeld, tot het einde van de 19de eeuw. De Belgische hoogleraar Reul begon in 1891 een onderzoek over de Belgische Herders. Hij lette op de eventuele overeenkomsten en de verschillen van de Herders om zo een rasstandaard te kunnen opstellen.
Er werd een fokprogramma opgericht die ervoor zorgden dat er duidelijkheid zou ontstaan tussen de verschillende vertegenwoordigers van de Belgische Herders, die op meerdere punten van elkaar verschilden. Dankzij het fokprogramma ontstonden er eindelijk drie verschillende rassen. Ze werden van elkaar gescheiden wegens de kleur en het haartype.
De 4 Belgische herdershonden ... Van links naar rechts herkennen we de Groenendaeler , de Lakense , de Tervuerense Herder en de MechelseHerder ... Deze rassen die in 1897 werden benoemd door de Belgische Kennel Club.
Er werden elders met herders gefokt en de verschillende types werden gekruist. Hierdoor ontstond ook de Groendendaeler als het vierde ras van de Belgische Herders. Hij kreeg natuurlijk de naam waar het ras ontstond werd. Dit gebeurde in 1898. De Groenendaeler verschillde van de andere rassen wegens de kleur en de lengte van de vacht.
Zie hier een prachtige docu van deze toch wel prachtige hond ... Gelieve eerst het liedje bovenaan uit te zetten alvorens dit aan te klikken ...
De Groenendaeler is gevoelig, attent, energiek en zeer beweeglijk. Hij is intelligent, volhardend, werkwillig, slim en ze hechten zich zeer hard aan het gezin. De Groenendaeler is ook waaks, daarom zal hij zijn gezin en de bezittingen overtuigend beschermen.
De Tervuerense herder... 2de (4) in de groep van de Belgische herders ....
De Tervuerense herder... 2de (4) in de groep van de Belgische herders
De Tervuerense herder, ook Tervurense of Tervuurse herder gespeld, behoort tot de groep van de Belgische herders. Hij is naar de gemeente Tervuren, bij Brussel vernoemd.
Ze komen voor in rood, grijsbruin gemêleerd en alle kleurschakeringen van grijs en bruin tot en met een zwart masker is altijd verplicht. De kleuren hebben allemaal een naam, zoals grijs: Gris charbonné is. Beharing is lang en ze hebben een typishe 'kraag'. Zijn schofthoogte is 56 tot 66 centimeter, afwijking van enkele centimeters naar boven of naar beneden is toegestaan. Zijn gewicht kan hierdoor variëren van 25 tot 35 kilogram.
De Tervuerense herder moet, net zoals zijn naaste familielid de Groenendaeler, van jongs af aan gewend raken aan kinderen en andere huisdieren, dan levert dat later geen enkel probleem op. Ze zijn aanhankelijk en zijn het liefst dicht bij hun baas.
De 4 Belgische herdershonden ... Van links naar rechts herkennen we de Groenendaeler , de Lakense de Tervuerense, en de Mechelse Herder
Hier een prachtige slide van de Tervuerense herder ... Gelieve eerst het liedje bovenaan uit te zetten alvorens dit aan te klikken ..
Zoals alle Belgische herders wordt hij vaak als gezinshond of beschermhond gehouden.
De Tervuerense herder is razend intelligent , gevoelig, attent, energiek en zeer beweeglijk, volhardend, werkwillig, slim en ze hechten zich zeer hard aan het gezin. De Tervuerense Herdershond is ook waaks, daarom zal hij zijn gezin en de bezittingen overtuigend beschermen. Het zijn absoluut geen kennelhonden
De Mechelse Herder is een hond waarop we als Belg terecht fier mogen zijn!. ....
De Mechelse Herder is een hond waarop we als Belg terecht fier mogen zijn.
Wereldwijd wordt de Mechelse Herder geapprecieerd, en dan vooral door hondensportliefhebbers en politiemensen. Twee gebieden waarin de Mechelse Herder tot de besten behoort.
Ziehier een prachtige docu van deze alzo prachtige hond de Mechelaar... vergeet evenwel het liedje bovenaan het logje niet uit te zetten alvorens dit aan te zetten hé ! !
Hij verdient zijn pluimen als waakhond, verdedigingshond, drugshond, sporthond, speurhond, lawinehond enz. De Mechelaar is hét voorbeeld van de moderne werkhond.
Huishond
Mits voldoende beweging en training is de Mechelse herder ook geschikt als huishond. Door zijn temperament heeft hij het wel nodig dat zijn baas veel met hem bezig is en hem de nodige aandacht schenkt. Dankzij een consequente opvoeding leert hij al snel zijn plaats in het gezin kennen.
Als deze hond goed opgevoed is, dan is zijn baas z'n afgod. Hij blijft kort bij de baas en dicht bij huis. Deze hond denkt er niet aan om weg te lopen.
Met kinderen
Een Mechelse herder is een hond die zich kan aanpassen aan kinderen mits constante supervisie en door hem van jongs af een specifieke opvoeding te geven. Een Mechelse herder heeft nood aan een goede opvoeding en de juiste begeleiding.Laat echter nooit kinderen achter bij eender welke hond van welk ras ook.
Leervermogen
Het is een geweldige sporthond. In de eerste plaats omdat hij onvermoeibaar en erg wendbaar is. Maar ook omdat hij wil leren en wil gehoorzamen. Deze hond staat steeds klaar, is trouw en wil niets liever dan samenwerken met zijn baas.
De ideale waakhond
Tegen vreemde mensen, andere honden of vreemde dieren gedraagt de Mechelse Herder zich meestal zelden wantrouwig. Hij heeft alles gehoord en bij een vreemd geluid reageert hij door te blaffen
Met Dank aan Wilma van den Heuvel en Christel C. voor de prachtige foto's van hun geliefde dotjes ....
De Laekense Herdershond is echter de minst voorkomende van de vier Belgische Herders
De Laekense Herdershond is echter de minst voorkomende van de vier Belgische Herders
De nogal zeldzame Laekense Herdershond is ook één van de vier variëteiten van de Belgische Herdershond. Hij heeft een ruwharige vacht en dat zorgt voor een uniek uiterlijk. Over het hele lichaam is het haar ongeveer 6 cm lang. Op het hoofd is een duidelijk 'garnituur' aanwezig ( wenkbrauwen, snor en baard ), maar dat mag niet te overdreven zijn.
De kleur is als die van de Mechelse Herdershond en Tervuerense Herdershond, namelijk zwartgevlamd vaalros. Vooral op de snuit en de staart is hij donker gevlamd. Ook de Laekense heeft onder zijn warrelige vacht een gestroomlijnde, wolfachtige lichaamsbouw.
De 4 Belgische herdershonden ... Van links naar rechts herkennen we de Groenendaeler , de Lakense , de Tervuerense Herder en de MechelseHerder ... Ziehier het filmpje ... altijd leuk om , de Laekense ,...
Deze variëteit werd ooit gebruikt als waakhond op de bleekvelden van linnenweverijen in de buurt van het plaatsje Boom, niet ver van Brussel. Tijdens het bewind van koningin Marie Henriette, was dit dé hond om te hebben en dé favoriete schaapsherder. Hij is nog steeds waaks, intelligent en opgewekt en bovendien zeer aanhankelijk en trouw. Een goed gesocialiseerde, goed opgevoede Laekense is een uitstekende gezelschapshond.
Het is een hond die zich goed aanpast en een sterke wil heeft. Het is echter aanbevolen op reeds op jonge leeftijd met discipline en training te beginnen. De overheersende persoonlijkheid en zijn aangeboren waakinstincten maken van hem een bekwame, maar ook behoedzame hond. Heden ten dage is hij echter de minst voorkomende van de vier Belgische
Hitte ... en tropische temperaturen bij dieren ... !
Hitte ... en tropische temperaturen bij dieren !!
Ons land geniet vandaag weer van een zomerse dag, maar huisdieren kunnen minder goed tegen hitte. In het ergste geval kunnen dieren een hitteshock krijgen.Veel huisdieren hebben geen zweetklieren zoals de mens, waarmee ze hun lichaam kunnen koelen. De Dierenbescherming adviseert goed op verschijnselen van oververhitting te letten, zoals rode slijmvliezen, een warme vacht, snelle ademhaling en lusteloosheid.
Honden, katten, konijnen en knaagdieren zijn te koelen door vooral kop, oren, hals en poten nat te maken. Zorg voor vers water, maar geen liters achter elkaar en ook niet ijskoud, want dat veroorzaakt maagproblemen,
Geen kooien of hokken in de zon zetten, niet paardrijden in de volle zon, schapen het liefst scheren en eventueel een nat wit laken over het buitenhok van konijnen hangen, adviseert de Dierenbescherming verder. Een hitteshock is te herkennen aan bleke slijmvliezen, snelle hartslag en ademhaling en koude lichaamsuiteinden. In dat geval moet de dierenarts worden ingeschakeld.
- Verfrissende snoepjes Bied je hond (of kat) verfrissende snoepjes aan, zoals ijsblokjes, watermeloen of bevroren pindakaas. Een stukje vlees uit de diepvries houdt je hond enige tijd zoet en koel.
Ziehier hoe graag dit poesje wel snoept van een overheerlijke watermeloen ( ook paarden kunnen van deze lekkernij heerlijk genieten ! ) ... Gelieve eerst het liedje bovenaan ht logje niet uit te zetten voor je dit aanklikt ...
- Zonneslag Huisdieren zijn niet immuun aan zonneslag. Wees alert voor de symptomen: hevig ademhalen, traag reageren, veel kwijlen, extreem veel drinken, koorts, overgeven, een dieproze of paarse tong, duizeligheid, slechte coördinatie en flauwvallen.