Inhoud blog
  • WITLOOFSOEP MET GEDROOGDE HAM
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • LAMSBOUT MET PEULTJES EN KRIELPATATJES
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn blog dieet eten
    gewoon
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laag twee: de graanproducten en aardappelen.

    Laag twee: de graanproducten en aardappelen.

     

    Aanbevolen:

     

    Alle variaties van wit naar donker brood zijn toegelaten. De voorkeur gaat echter uit naar volkoren broodsoorten. Ook piccolo, ciabatta, stokbrood en pistolet zijn toegelaten. Met ontbijtgranen moet men iets voorzichtiger omspringen. In beperkte mate kunnen de ongezoete soorten gebruikt worden in combinatie met magere melk of magere yoghurt.

     

    Deegwaren zoals spaghetti, tagliatelle, graantjes, horentjes, schelpjes en macaroni mogen in beperkte mate gebruikt worden. Deze geven namelijk een snellere verhoging van de bloedsuikerspiegel. De voorkeur gaat ook hier weer uit naar volkoren producten omdat zij een vertraging van de suikeropname in het bloed veroorzaken. Ook voor rijst is het gebruik van zilvervliesrijst of volle rijst aan te raden.

     

    Aardappelen gekookt, gestoomd of in de schil. Puree gemaakt met magere melk en zonder boter of eierdooier. Gebakken of gefrituurde aardappelen mogen éénmaal per week gebruikt worden. Het bakken en frituren moet echter gebeuren in olie en niet in vet.

     

    Aardappelzetmeel, maïzena, meel en bloemsoorten tot een strikt minimum beperken daar ze telkens een extra aanbreng zijn van calorieën.

     

    Voor het maken van vanillepudding, mag men vanillebloem nemen. Men gebruikt best magere of halfvolle melk om de pudding te maken en men zoet de pudding met een zoemiddel. Kant en klare puddingpoeders of instant puddingpoeders mogen niet gebruikt worden omdat deze  reeds op voorhand gezoet zijn.

     

    1 snede brood (35g) kan vervangen worden door           

     

    25gr cornflakes

    25gr ongekookte deegwaren

    120gr gekookte aardappel

    20gr ongekookte rijst

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 17/05-23/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • hallo
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Welkom
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek indien je dat wenst


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!