Inhoud blog
  • WITLOOFSOEP MET GEDROOGDE HAM
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • LAMSBOUT MET PEULTJES EN KRIELPATATJES
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn blog dieet eten
    gewoon
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laag vier: enerzijds melk- en melkproducten en anderzijds vlees, vis en eieren en hun vervangproducten.

    Laag vier: enerzijds melk- en melkproducten en anderzijds vlees, vis en eieren en hun vervangproducten.

     

    Aanbevolen:

     

    Magere en halfvolle melk, sojamelk, magere melkpoeder, magere yoghurt zonder fruit, magere yoghurt met fruit en gezoet met een zoetmiddel (zoals Yoplait 0%, vitalinea, mannequin, enz), karnemelk, cacao bereidt met magere melk en zoetmiddel (in de handel vb Cankao van Candarel). Magere room mag af en toe gebruikt worden. In beperkte mate diabetisch ijs, namelijk in functie van, het eventuele overgewicht. Sauzen bereid met magere melk en een minimum aan bindmiddel.

     

    Magere platte kaas (met kruiden of zoetmiddel), Cottage Cheese, cmagere vaste kaas (het vetgehalte mag niet hoger liggen dan 20 %) zoals: Westlite, Samsoe, Leerdammer light, Tilsit, Milner, Oudendijck light, Loo light, Passendaele, Mozzarella light enz, zelf Brusselse kaas. Ook andere kaassoorten zoals Brie en Camenmbert kan men reeds vinden in een magere versie. Magere smeerkaas zoals: Santane, Effi, Maredsuos light, La vache qui rit light, enz.

     

    VETTE KAASSOORTEN MET MATE GEBRUIKEN? Bijvoorbeeld éénmaal per week)

     

    Magere vleessoorten:

    Rundvlees: rosbief, américain natuur, magere stoofvlees

    Kalfvlees: Kalfsgebraad, kalfslapje, mager klafsblanket, kalfsrollade

    Varkensvlees: Varkenshaasje, varkensoeter, varkensgebraad, kotelet.

    Gevogelte zonder vel: kiip, kipfilet, kippenworst, kalkoenlapje, kalkoenrollade, kalkoenbout, kalkoenworst, blinde vink van kip of kalkoen.

    Duif, patrijs, struiksvogel, konijn, haas, ree (telkens wel op natuurlijke wijze bereiden), paardenbiefstuk, magere lamsbout, lever, gekookte tong.

    Wees echter matig in het gebruik van organenvlees omdat dit uw cholesterolgehalte kan doen stijgen.

     

    Toespijs: zelfbereide filet américain, rosdbief, runderrookvlees, kalfsgebraad, kalfsbrood, magere kalfskop, kippenham en kalkoenham (met en zonder kruiden), kippenvleesbrood, zelfbereide kipsla of zelfbereide vleessla met kippenham en kalkoenham en magere mayonaise (3 soeplepels magere yoghurt of magere platte kaas vermengen met 1 soeplepel mayonaise of dressing), kalkoengebraad, gerookte kalkoenborst, kalkoenworst, magere gekookte hesp, paardenrookvlees, bacon.

     

    Alle magere vissoorten zoals zalm, haring, paling, makreel, sardines, sprot. Enkel bij overgewicht worden deze vissoorten best vermeden.

     

    Mosselen, garnalen, oesters, kreeft en krab.

     

    Zelfbereide vissalades met magere vis en magere mayonaise (3 soeplepels magere yoghurt of 3 soeplepels magere platte kaas vermengen met 1 eetlepel mayonaise of dressing), tonijn in eigen nat.

     

     

    A

    Laag vier: enerzijds melk- en melkproducten en anderzijds vlees, vis en eieren en hun vervangproducten.

    Vegetarische hamburger, vetetarische kebab, quorn, tofu, sojaburger, groenteburger (wel goed het vetgehalte nakijken) enz.

     

    Eieren: maximum 2 eieren per week. De eieren ofwel koken – hard of zacht – pocheren of bakken met een minimum aan onverzadigde verstof.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 17/05-23/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • hallo
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Welkom
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek indien je dat wenst


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!