Gepocheerde
kabeljauw - (voor 2 personen)
150 kcal = 10 slanke lijners streepjes per portie
Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw
eetdagboekblad
Benodigdheden:
- 375 gr kabeljauwfilets
- 200 gr tomaten
- 250 ml visbouillon
- ½ citroen
- 1 takje tijm
- 1 takje peterselie
- Enkele peperbolletjes
- Peper en (indien toegelaten) zout
Bereiding:
- Breng de visbouillon aan de kook;
- Voeg de tijm en de peperbolletjes toe;
- Pocheer de kabeljauwmoten gaar;
- Maak de tomaten schoon;
- Pocheer de tomaten in kokend water, snij ze in tweeën
en kruid met peper en (indien toegelaten) met zout;
- Haal de vismoten uit de bouillon;
- Schik de kabeljauw samen de tomaten op een
schotel;
- Dien op met fijngehakte peterselie en partjes
citroen en een lenteslaatje.
Smakelijk!
Ø Tip: heel lekker met puree
of nieuwe aardappeltjes (wel de kcal/streepjes nog bijrekenen van de
aardappelen op uw eetdagboekblad).
dit recept komt uit: Lekker eten voor diabeten
|