BENODIGHEDEN
VOOR 4 PERS 1 LAMSBOUT
VAN 1,5KILO 125GR BOTER,TEENTJE LOOK, FIJNGESNEDEN PETERSELIE, GEMALEN PEPER, 6
GEDROOGDE TOMATEN OP OLIE
2 EETBLOEM,1/2THEEL TIJM FIJNGEHAKT
1/2THEEL FIJNGEHAKTE
OREGANO
2DL RODE WIJN 1DL CITROENSAP TAJES MUNTBLAADJES , ENKELE TAJES ROZEMARIJN
VERWARM DE OVEN OP 200GR MENG 50GR BLOEM MET TEENTJE KNOFLOOK PETERSELIE PEPER
VERDEEL DE KRUIDENBOTER OVER DE BINNENKANT VAN HET VLEES ,SNIJD DE TOMATEN IN
REEPJES ,VERDEEL EROVER,
BIND DE LAMSBOUT OP MET KEUKENTOUW LEG HET VLEES IN DE BRAADSLEDEEN STROOI DE
BLOEM EROVER,TIJN EN DE OREGANO LEG DE BOT ERBIJ VOOR DE SMAAK ,VERDEEL 50GR
BOTER IN VLOKJES OVER HET VLEES ZET DE LAMSBOUT IN DE OVEN EN BRAAD
RONDOM BRUIN IN 25MIN
VERWARM DE WIJN 2DL WATER EN HET CITROENSAP EN GIET DITBIJ DE LAMSBOUT ,BRAAD
NOG CA 30MIN EN BEDRUIP HET VLEES AF EN TOE
HAAL HET UIT DE OVEN EN DEK AF MET FOLIE EN LAAT 10MIN RUSTEN ,ZEEF HET
KOOKVOCHT ,LAAT HET 10MIN INKOKEN,VOEG BIJ DE MUNTBLAADJES,ROZENMARIJNBL, KLOP
25GR BOTER DOOR DE SAUS VOEG TOE PEPER EN ZOUT
SERVEER HET VLEES IN PLAKKEN GESNEDEN MET DE SAUS KRIELAARDAPPELS ?EN PEUTJES
MET WORTELTJES GEMEND EN MAIS
DRINK ER EEN RODE CABERNET SAUVIGNON ERBIJ.