Inhoud blog
  • Een beetje aangepaste muziek voor de tijd van het jaar
  • Toch ook wat minder werk
  • Wat een sombere kranten
  • Heerlijk gewandeld
  • Hier kunnen jullie al eens genieten van mijn lievelingsmuziek
    Foto
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Jukebox/legale gratis muziek
  • walter van gastel
  • inspiratiemail
  • alles over natuur,milieu enz
  • Over mijzelf
    Ik ben Fred, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Freddie.
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is zaakvoerder.
    Ik ben geboren op 21/08/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lange afstandswandelingen met mijn italiaanse windhonden en lieve vrouw/film/lezen/koken.
    Mijn lievelings hobby is koken voor een groepje vrienden. En ik kan dan zo genieten van die verheerlijkte gezichten. Daarnaast ben ik altijd bezig met mijn italiaanse windhonden en flatcoated retriever.
    dagboek van een hard werkende senior ;-)
    leven in het NU
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje aangepaste muziek voor de tijd van het jaar


    Discover Frans Bauer!
    Genieten maar

    15-12-2008 om 17:57 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch ook wat minder werk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb deze week veel vrije tijd gehad. Oja, genoeg werk hoor, meer dan genoeg, maar doordat het minder druk is op de weg was ik gemiddeld 2 uurtjes eerder thuis. Daardoor lekker thuis wat kunnen werken. Wat achterstand op het onderhoud ingehaald. Dus zo hebben negatieve zaken, positieve gevolgen. Beetje meer tijd voor jezelf. Lekker toch.

    Daarbij ook goed voor de rug. Heb de laatste week veel last van rugpijn. 't Begon van onder, kon haast niet lopen. Maar de chiropracter regelde dat wel. Maar nu is het meer naar het midden gegaan. Daardoor ook pijn  in de ribben. Met minder te rijden is het wel gebeterd. Gelukkig maar.

    Ga deze week al de kado's kopen, dan ben ik daar ook vanaf. Ik wacht meestal tot de laatste dagen, wanneer je over de koppen kunt heen lopen. Maar dit jaar zal ik eens verstandig zijn.

    Bijgaand nog een mooie foto, genomen to de berendrechtsluis.

    07-12-2008 om 13:21 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een sombere kranten
    T' was weer raak deze week. Het ene slechte nieuws na het andere komt over ons. Inderdaad, door al deze slechte berichten krijg je de gemiddelde consument echt wel erg bang hoor.
    De pers was nogal verbolgen over het commentaar dat ze krijgen over hun manier van bericht geven.
    Ze zouden alles nogal te negatief tonen volgens het commentaar.

    Nu ik denk dat de pers het wel lekker vindt, negatief nieuws. Ze vinden het hun plicht om de mensen te informeren en dat zullen ze dan doen ook.

    Ipv een beetje positief te doen over de goedkope olie, wat nu toch wel als een geschenk komt, maken ze toch negatieve verslagen over dit item. De aankoop in groep, van enige weken geleden was een schande. Kijk nu eens hoeveel de mensen te veel hebben betaald. De Saoedies zien hun winsten slinken, de arme luitjes toch. De oliecompanies hebben het zwaar te verduren, och arme.

    Laten we allen sterk blijven en normaal door blijven leven. Kijk een beetje uit met de aankopen. Beetje de huisproducten kopen. Ga eens een keertje minder met vakantie. O zo erg he. Neem de fiets eens ipv de auto.

    En laten we ons aub niet te veel zorgen maken. Lees ook eens de volgende site:http://goednieuwskrant.skynetblogs.be/

    Dag fijne mensen tot de volgende.

    oja bijgaand nog een lekkere gouwe ouwe.




    Discover Supertramp!

    22-11-2008 om 16:04 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk gewandeld
    't Was vanochtend weer zalig op "ons"domein. Heerlijk gewandeld. Diverse MSC schepen gezien, half gevuld. Ja dat zal wel ff duren voordat de goederenstroom weer op gang is, maar ik denk wel dat wij moeten blijven kopen. Dat is het probleem. De media heeft iedereen zo opgeschrikt dat niemand nog geld durft uit te geven. Dus ik zou zeggen, blijven uitgeven mensen. Dat is de enige boodschap om de boel weer draaiende te krijgen.

    Ik ga nu even mijn prive jukebox instellen. Keitof ook voor U is dat zalig. Op www.deezer.com.
    Even registreren, en je kan al jouw lievelingsmuziek binnenhalen. Je kan het niet op de schijf ztten hoor.
    Ik doe het als volgt: Ik stel mijn lijstje met muziek samen(veel gouweouwe uiteraard), aanklikken en met een wireless router stuur ik de muziek naar mijn boxen in de living.
    Kei tof. Nog veel plezier.

    Groeten Freddie

    02-11-2008 om 12:35 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier kunnen jullie al eens genieten van mijn lievelingsmuziek

    02-11-2008 om 12:31 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat hard hoor, het ineenzakken van de economie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat mij opvalt de laatste weken is dat het veel rustiger is op de weg. Veel minder files (behalve als er een ongeluk is gebeurd natuurlijk) Mijn werk gaat razendsnel vooruit, zeker zo snel als tijdens de zomervakantie als het ook veel rustiger is op de weg. Ik denk wel dat er minder verkeer is door de minder lopende economie. Wat mij ook opval is de lege containerschepen. Ik woon recht tegenover de berendrecht en zandvliessluis en de schepen die aankomen en vertrekken zijn gewoonweg niet meer zo volgestouwd. Nu juust ben ik nog op de kaai geweest en zag een MSC schip halfvol + 1 volledig leeg. Het MSC dok is nagenoeg leeg. Een paar kleine coasters zag ik. En let op, enige weken geleden was daar dus niets vanaan.
    Gelukkig heb ik nog genoeg werk in de bloemen. Maar ik hoop dat het zo blijft, want een stapje terug doen is altijd moeilijk.
    De economie krijgt klappen. We hebben dat denk ik vooral te danken aan de heren speculanten die de boel hebben opgeblazen. De hedgefunds, kopen en verkopen, kleden bedrijven uit, laten ze failliet gaan, de delen die ze niet kunnen gebruiken. Laten enorme structurele wijzigen doorvoeren in bedrijven zodat ze op kort termijn veel verdienen. Dat het daarna fout gaat, je m'en fou. Winst daar gaat het om.
    Ik denk dat veel van deze funds naar de knoppen zijn. Boontje komt om zijn loontje. Alleen wij worden wel meegezogen.
    De regering is nu druk doende om van alles te regelen om de geldstroom weer volop te laten draaien, maar ze moeten ook nu deze praktijken tegen gaan van de hedgefunds. De arogante manier van zaken doen is onbegrijpelijk.
    Freddie

    30-10-2008 om 18:38 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter een paar maal per jaar dan nooit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lieve mensjes allemaal,
    We zijn weer zo'n half jaartje verder en ik vond dat ik nog eens een stukje moest "bloggen".
    Ik maak eigenlijk wel veel mee op mijn job, maar om dat 's avonds nog ff op de blog te zetten lukt mij eigenlijk niet vanwege te lui/moe. Verder ben ik 's avonds ook nog even bezig met mijn administratie. Je ziet het een kleine zelfstandige moet veel doen om zijn centjes te verdienen. Mijn vrouw lag in de "rust houding" met 1 van onze italianen. Dus ik dacht, vooruit met de geit.
    Tjonge volkje, wat een turbulente tijd is het. Banken die failliet gaan, mensjes die plots niet bij hun spaarrekening kunnen, net opgebouwde pensioenen die plots een stuk minder uitkeren, aandelen die haast niet meer waard zijn, en dan vraag ik mij af; WAAR IS AL DAT GELD NAAR TOE?????? Ben ik blij dat ik een echte ontlener ben dan een noeste spaarder. Ik heb in mijn jonge jaren bij de ABN bank gewerkt en daar leerden we al om te lenen. Mijn eerste auto was een opel kadett twv 200 gulden. Die kon ik nog zo betalen, maar na een jaar wilde ik een echte auto en op 18 jaar leende ik mijn eerste 2000 gulden voor een Ford 15m. En zo ging het maar door. Vroeg begonnen he. Nu was mijn eigen bankje haast naar de knoppen door dat gedoe met Fortis. Tjonge wie had dat ooit gedacht. Zou Lippens koppijn hebben daar zijn droom niet uitkwam??? Jongens ik hoor mijn vrouwtje bezig met de koffie. Wij zetten nog geheel ouderwets koffie. Keteltje opzetten, daarna langszaam opschenken. Heel het huis ruikt dan naar de koffie.hhmmmmm. Voor mij geen senseo hoor.
    Lekkere schetekes tot volgende maal.

    27-10-2008 om 18:53 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (1)
    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven gaat verder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgelopen weekend alles een beetje op een rij gezet. Mijn pillen tegen depressie bij de apotheker afgegeven. Ja de dood van je broer doet wat hoor. Mijn broer was 48 jaar, een maratonloper, een vegetatier, kortom een mens die aan zijn gezondheid dacht en er ook echt mee bezig was. Om zo'n jongen in 2 maanden te zien wegteren is niet te bevatten. Ik voelde mij daarom ook zo slecht dat ik tegen mijn zin van de dokter anti depresiva moest innemen om er niet onder door te gaan. En echt het hielp mij.  Maar nu 3 weken na zijn overlijden moet ik zeker weer verder, want het leven gaat voor op de dood. Heerlijk gewandeld met mijn 3 lieve windhondjes. 1 van de monsters pakte een jong konijn en als een echt prooijager scheurde hij het in stukken en binnen 15 minuten was het verslonden Thuis gekomen hebben we dan zijn smoeltje goed gewassen en tanden gepoetst.. Door deze mannen krijg je de kans om weer het leven met een smile te bekijken.

    28-04-2008 om 18:33 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De minst trouwe blogger van het seniorennet
    Ja dat kan je mij wel noemen he.  T'was al weer enkele jaartjes geleden dat ik wat wegpende op mijn blog. Maar ja, ozo druk.  blablabla. Ik ben natuurlijk nog niet een senior in ruste, maar een senior die nog heel druk is om zijn zaak in orde te houden. En dat zal nog wel een tijdje moeten doorgaan. So be it. Ik doe het allemaal nog even graag en das wat telt.

    Ik heb wel een moeilijke tijd gehad doordat mijn broer van 48 jaar plots pancreaskanker kreeg. Vanaf de constatering tot zijn dood gingen slechts 2 maanden over. Ik dacht dat ik er allemaal wel tegen kon en een sterke vent was, nee dus. Een depressie van jewelste, voor het eerst van mijn leven anti depr.middelen. Maar nu gaat het gelukkig weer beter.  Eigenlijk vanaf het overlijden ging het al beter toen ik wist dat mijn jonge broertje niet meer leed. Wat een ziekte is dat mensen, je wilt het niet weten. Mijn broer was een marathonloper totdat hij in december zich wat minder fit voelde en veel spierpijn had in zijn rug. In januari hoorde hij dat kinetherapie geen zin had en dat hij zich eens moest aanbieden in het ziekenhuis. 2 dagen later lag hij op oncologie en weer 2 dagen later lag hij thuis als een wrak. Van 90 kilo aan spier veranderde zijn lichaam in 2 maanden naar een uitgemergeld mens.
    Hoe hij ermee omging was prachtig. Ik heb 2 maanden lang genoten van hem, van hem geleerd, met hem geleden, gebeden, gelachen,gehuild.De afgelopen 30 jaar zagen wel elkaar 2 x per jaar en we ontgroeide elkaar volledig, maar in die 2 maanden waren we weer echte broers, zoals in onze kindertijd. Prachtig en ook verschrikkelijk. Hij rust in vrede.

    20-04-2008 om 11:17 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker op tijd klaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na mijn ellendig dagje(gisteren), was het vandaag een zeer aangename dag. Lekker door de regio gereden, geen files, veel blije gezichten als ik met mijn boeketje aankwam. buiten 1 dame die een liefdes boeketje kreeg van haar ex. Ik moest bukken anders had ik het boeket im mijn snufferd gehad. Opduvelen moest ik met die rommel. Ik kon ze steken in het donkerste plekje van mijn lichaam enz; Nu dat was toch wel even lachen. Ik rij momenteel niet in mijn fijne Vito, waar dus de remmen van kapot zijn maar ik een kleine VW caddy. Ik begin toch echt mijn rug wel wat te voelen. Ik ben 1,93 cm. en het voelt aan of ik me moet opvouwen. Hopelijk is t'ie morgen weer gemaakt. Mijn dochter haar wagentje was ook in pan gevallen met die verschrikkelijke kou van verleden week.
    Vanaadg kon ik gaan betalen en hem ophalen. Kan je voorstellen wat eigenlijk de panne was................................................................................Jullie geloven het vast niet. Te weinig benzine in de tank.Waardoor ze het benzine pompje heeft kapotgemaakt, door maar te starten en te starten en proberen aan te trekken met haar vriend. (zucht) Wanneer worden de kindjes eindelijk volwassen?????
    Ach, denk ik dan. Hoe was ik vroeger zelf. Zo kan ik mijn herinneren dat ik bij mijn eerste wagentje, een opel kadet uit 1963, de deur er uitreed. Ik had het juust 2 dagen en ik mocht hem parkeren in de gararage want mijn Pa was niet thuis. 's Avonds ging ik nog een pinteke pakken met een vriend. Ik stapte in, deed mijn deur niet toe en reed volle vaart achteruit................knal boem. De deur bleef achter in de garage. Dus waarom dan zeuren over mijn dochter, nietwaar.

    Ik ga stoppen en het eten klaarmaken. Ja heren, wanneer ik op tijd thuis ben, kook ik. Als mijn lieve vrouwtje dan thuis komt kan ze zo aanschuiven.

    Smakelijk allemaal en tot spoedig.
    Fred

    08-02-2006 om 17:34 geschreven door Freddie  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 06/02-12/02 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Zoeken met Google



    Nieuws Telegraaf (NL)

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hilly
    blog.seniorennet.be/hilly
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    josc
    blog.seniorennet.be/josc
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cattleannie
    blog.seniorennet.be/cattlea



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!