Ik ben Maria Henderyckx, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Engelengeduld.
Ik ben een vrouw en woon in Lier (België) en mijn beroep is Gepensioneerde.
Ik ben geboren op 24/08/1935 en ben nu dus 89 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Kaartenmaken op perkamentpapier, gedichten en spreuken verzamelen .
Daar je voor kaartenmaken veel geduld moet hebben was mijn schuilnaam vlug gekozen.
Bedankt dat je hier eens kwam rondneuzen en hoop dat jullie nog dikwijls mijn blogje komt bezoeken.
Doei!
Op dit blogje vind je allerlei leuke en mooie dingen die ik zelf maakte, ergens las of vond op internet. Mocht er iets hier niet staan, stuur me dan even een e-mailtje met de reden dan verwijder ik het meteen!
Al hagelt en stormt het en rammelt de herfst aan je deur Al heerst koning winter met zijn ijskoude willekeur Bewaar dan van binnen je vrolijke zomerhumeur
Wees zuinig op je vrienden de échte meen ik dan Omdat je in het leven niet zonder vriendschap kan. Als alle mensen op aarde hand in hand tezamen gaan krijgt het leven veel meer waarde breekt eindelijk de vrede aan.
In ieder jaargetijde op elk uur van de dag bij zon of regen beide bij storm of hagelslag kun je me toch ontmoeten al is 't maar op papier mijn hartelijke groeten en wensen vind je hier
Een roosje in de knop een straaltje zonneschijn doen haar bloeien is dat niet fijn? Hoor de vogels zingen geniet van kleine dingen geluk is zo broos ook voor een kleine roos.
Traagzaam trekt de witte wagen door de stille strate toen, en 't is weenen, en 't is klagen dat ze bin' de wijte doen! Stap voor stap, zoo gaan de peerden, traagzaam, treurig, stille en stom, en zij kijken, of 't hun deerde, dikwijls naar hun' meester om; naar hun' meester, die te morgen zijn beminde peerdenpaar, onder 't kammen en 't bezorgen, zei de droeve nieuwemaar. "Baai," zoo sprak hij, "Baai en Blesse", heden moeten...stille! fraai! Moeten wij naar de uitvaartmesse, met den wagen, Blesse en Baai!" En toen, na zijn hand te doppen in 't gewijde water klaar, zegent hij de hooge koppen van 't onachtzaam peerdenpaar. En hij kust en kruist ze beiden, en "gij," zegt hij, "Blesse en Baai, moet een lijk naar 't kerkhof leiden, Baai en Blesse, stille! fraai! Schuimen zoudt ge en lastig zweten, zoo 'k u zonder wete liet van de mare, en zoudt verheeten, gave ik u den zegen niet!" En hij zelve kruist en wijdt hem, eer hij ze in den breidel vangt, met het water, dat bezijd hem aan de ruwe bedspond hangt. Want hij slaapt bij zijn beminde peerden en bezorgt ze trouw, trouwer als voor eigen kinde eigen moeder zorgen zou. Hij besproeit, en met gewijden pallem speerst hij peerd en stal, om de lijkvaart te bevrijden van gevaar en ongeval. Ha! wie weet hoeveel gevaren die niet hebben uit te staan, die met peerden, - God bewaar' hen! - die met hunne meesters gaan? Traagzaam rijdt en rolt de wagen, treurig door de strate voort, en 't is krijschen en 't is klagen, dat men onder 't dekzeil hoort. Stap voor stap zoo gaan de peerden, ziende naar hun' meester om; stap voor stap, alsof 't hun deerde, traagzaam, treurig, stille... en stom!
Is van Guido Gezelle. Dit gedicht heb ik ooit in mijn jonge jaren uit het hoofd moeten leren.
Is getekend met Tinta wit. Daarna geciseleerd en de grote en kleinere star tool gebruikt.. Geprikt heb ik op de grid regular met een 1 naaldspen. Tenslotte er een oranje inlegvel ingestoken en voor het oog nog een steentje geplakt. Dit is het resultaat.
Op een dag is hij bij mij gekomen, mijn knuffelbeertje, waar ik veel mee kan delen liefde en tederheid.... verborgen dromen, ook soms verwarring en verdriet, alles wil hij aanhoren. hij is zo zacht en lief, mijn knuffelbeertje is een hartedief. (uit Liefde in vele facetten van Celina Hertog
Zo mooi, zo sierlijk zich van geen kwaad bewust. Zo vrolijk, zo lief, geen 1 moment rust. De vrijheid, de blijheid, die deze dieren siert... Dolfijnen. ( Auteur...?)
Deze kaart heb ik gemaakt voor een familielid. De dolfijnen zijn met Tinta wit getekend.Gewerkt met 4naaldspen, star tool, en geciseleerd.Voor de ogen heb ik er kleursteentjes opgeplakt en als inlegvel viel mijn keuze op donkerblauw.
Hier zie je het Gotisch belfort met rococo-stadhuis er tegen aangebouwd
De Vleeshal
De Torenblazer Toeristische wegwijzer
De Spaanse Kapel
Borstbeeld van Felix Timmermans op het naar hem genoemde pleintje
Het Buildragershuisje
Restaurant het Fortuin
Binnen Nete met zicht op - Buildragershuisje - Het Fortuin - Helemaal achteraan het Timmermans-Opsomersmuseum
Kluizekerk In de 17de eeuw in gebruik gegeven aan de paters Predikheren
In het Liers het"Spooienoois" Volgens de overlevering was dat vroeger het Pesthuis.
De St Gummaruskerk beter bekend als de Groete Kéérk of als de Peperbus dateert uit de 14de eeuw. Begin oktober komen veel mensen hier naartoe om St Gummarusband om te doen (tegen breuken)
Zeer fraai beeldhouwwerk
Dit zijn een paar zeer mooie glasramen.
De Sint Pieterskapel tegenover de St Gummaruskerk
Een zeer bekend figuur Wardje van 'tJezuieteke
Jezuietenklooster met vijver
't Prieeltje met daaronder een ijskelder
Aan de Netelaan vind je Pallieter
Nogmaals Pallieterbeeld met op de achtergrond de Peperbus
Het kleine en grotere bruggetje in het Stadspark
De Zimmertoren
Hier zie je het astronomisch uurwerk
Hier zie je de zijkant van de Zimmertoren
Zijkant van de Zimmertoren
Zimmer himself
Het Zimmer museum Hierin bevindt zich de wonderklok
En dit is dan de wereld befaamde wonderklok
Schaapherder met een kudde schapen
Gevangenepoort Een deel van de oude stadsomwalling
Muur-reliëf boven de deur van de herberg het Belofte Land
Begijnhofstraat met zeer oude huisjes waarvan het bovenste deel van de deur open kan
Begijnhofpoort aan de Begijnhofstraat
Ons mooi Begijnhof
Beeldje van Juffrouw Simforosa begijntje
De Sint Margarethakerk
Détail van de zeer mooie kruisweg in het Hemdsmouwke.
Het Hemdsmouwke Zeer smal straatje dat de vorm heeft van een gebogen arm met in het midden een elleboog. Het inspireerde vele kunstenaars en Felix Timmermans deed hier Juffrouw Symforosa wonen.
Huizen aan de Grachtkant
Zoals op deze foto hebben de huisjes hier allemaal mooie namen zoals 't Soete Naemken, het Ruisbroekhuizeken, en 't Piepenholleke enz.