8 plakjes bladerdeeg 4 appels, het liefst goudrenetten 50 gram amandelen ½ theelepel vanillepoeder wat munt 25 gram roomboter of plantenmargarine voor veganisten 1 eetlepel oerzoet xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pannetje blender kwastje deegroller appelboor bakpapier en bakblik
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en haal het klokhuis er met de appelboor uit. Maal de amandelen met de vanillepoeder en munt in de blender zo fijn mogelijk. Smelt de boter in een pannetje, doe er de oerzoet bij en maak wat karamel. Maak van 4 plakjes bladerdeeg rondjes waar je wat karamel op uitstrijkt met het kwastje en zet er daarna de appels op. Vul de appels met het amandelmengsel. Rol de 4 overgebleven plakken bladerdeeg plus de stukjes afval van de rondjes uit totdat ze goed over de appel passen en aansluiten op het rondje. Aandrukken zodat er geen sap uit de appelbol kan lopen. Bestrijk de buitenkant met karamel en zet de appelbollen op bakpapier op het bakblik en bak de bollen in 30 min goudbruin.
|