xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 plakjes diepvries bladerdeeg 6 dl melk 1 kaneelstokje 2 eieren 3 eetlepels suiker 2 1/2 eetlepel maïzena 1-2 eetlepels kaneelpoeder
Verwarm de oven voor op xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />160 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Breng een halve liter melk met het kaneelstokje aan de kook en laat de melk op een zacht vuur ca. 10 minuten trekken.
Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker.
Roer de maïzena met de rest van de melk tot een glad papje en voeg dit al roerende aan de hete melk toe.
Breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot een stevige pap ontstaat. Laat de pap iets afkoelen.
Vet een lage taartvorm (doorsnede 22 cm) in en bekleed de vorm met bladerdeeg.
Roer de eidooiers door de pap. Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door de pap. Strijk de pap in de vorm uit en strooi er kaneelpoeder over.
Bak de taart in de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
|