Ik ben Frans Vanderheyden. Mijn blognaam is Framia Ik ben gehuwd en heb een dochter Carine. Mijn hobby's zijn koken, fietsen, vissen en mijn P.C. Ik ben bestuurslid van de gepensioneerde club: Neos Neerpelt-Overpelt. Mijn bedoeling is vooral foto's van de Neos reizen en foto's van onze fietstochten in mijn blog te plaatsen. Ook reizen van mijn dochter plaats ik graag op deze blog. Ik probeer mijn blog zo interessant mogelijk te houden,met citaten zodat iedereen die op bezoek komt er zijn gading vindt
Het gras van de buren mag groener zijn, het moet ook gemaaid worden.
Een mooie herinnering bewaren wij aan onze vierdaagse fietsvakantie in Brüggen.(Duitsland). Dit mooie dorpje bevindt zich een 20 tal km boven Roermond en ligt in een 435 km2 groot natuurpark-Schwalm en Nettedal-. Van Brüggen tot aan de Nederlandse grens bevindt zich een uitgestrekt bosgebied, doorspekt met talrijke meertjes en vennen, zoals het Langeven en het Kempkesven in Bracht. Zich door het gebied meanderend en een fraai natuurbeeld met zich meebrengend vindt men de 45 km lange Schwalm, met ook een net van talrijke meren , zoals het, door turfsteken onstane Borner meer en het door kiezeluitgravingen onstane Baggermeer, richting Nederland. Ook herinnert Brüggen nog een beetje Middeleeuws, door zijn typische winkelstraatjes, zijn romantische gevels , oude molens en traditierijke gebouwen. We verbleven 4 dagen in het prima fietshotel " Brüggener Klimp" -dat vroeger een stationnetje was en dat nog steeds alles wat met spoorwegen te maken heeft, uitademt, inclusief de grote locomotief voor de deur. Van uit dit hotel deden we met een groep van 33 personen, vier prachtige en niet meer te vergeten fietsroutes.Trouwens ook voor wandelaars is dit een uitgelezen gebied.
Bewerking. Snij de lever in dobbelsteentjes en rol die door de bloem , die je met peper en zout gekruid hebt. Smelt de boter in een pan en fruit daarin de in ringen gesneden uien. Schep ze even uit de pan en bak de leverblokjes aan in de pan van de uien. Voeg dan de uien bij de lever en voeg er de bouillon bij. Laat met gesloten pan, een 10tal minuutjes stoven. Net voor het serveren voeg je er de salie bij.( Mag ook gedroogde salie zijn). Bestrooi met de peterselie en dien op met rijst. Smakelijk.