Onze fietsmicrobe
Wandel- en fietsroutes
Welkom op ons blog

Enkele jaren geleden kregen we een heel besmettelijke ziekte: de ,,fietsmicrobe''. Het begon allemaal na mijn oppensioenstelling en met een tripje langs de Moezel. De microbe had ons onmiddellijk te pakken. Het hoogtepunt van die reis was een ontmoeting met familie van het Belgische koningshuis. Sedertdien zijn we een paar onvergetelijke ervaringen rijker. Een drietal jaar geleden startte ik al een blog op, maar die ligt op apegapen door een zware ziekte. Nu ik volledig hersteld ben, betekent dit nieuwe blog een nieuwe start. Ik hoop dat menig wandelaar en fietser inspiratie vindt om de wandelschoenen aan te binden of om op de tweewieler te kruipen. Veel kijk-, lees-, wandel- en fietsgenot.


Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Willekeurig SeniorenNet Blogs
durbuy
blog.seniorennet.be/durbuy
Onze geestverwanten
  • De doortrappers
  • Sportblogs
  • SNITT
  • Blog als favoriet !
    21-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langs Durme en Schelde

    naar de diashow
    Naar de diashow

    Langs Schelde en Durme


    Start: Waasland Shopping Centrum. Er is een grote parking. Je slaat twee vliegen in één klap: een ontspannende fietstocht en daarna shoppen in het mooiste winkelcentrum van het Waasland.
    Afstand: 34 km.
    Aard van parcours: verharde wegen.

    Van een windstille en droge voorjaarsdag profiteerden we om onze eerste fietstocht van het seizoen te maken. De tocht voer ons langs de Schelde en Durme en is een mix van eigen inbreng met enkele fietsknooppunten.
    We verlaten de parking van het Waasland Shopping Centerum langs de Kapelstraat. We rijden naar rechts tot aan de Dendermondsesteenweg. Aan het kapelletje gaat het naar links. We volgen de Dendermondsesteenweg over zo 'n 1700 meter. In de scherpe bocht naar rechts, gaan we schuin links de Hogenakkerstraat in. We negeren alle zijstraatjes en volgen de Hogenakkerstraat zo 'n 2600 meter. Tot aan een drukke baan. Daar gaan we naar links en na zo 'n 150 meter gaan we rechts de Durmestraat in.
    Na een paar honderden meters gaan we tussen de paaltjes rechtdoor. Aan het beeld van de veerman gaan we naar rechts en volgen het fietsknooppunt 78. Het gebied aan je linkerzijde werd eind 2008 volledig onder water gezet voor de langspeelfilm ,,De Storm''. De prent schetst de overstromingsramp die in 1953 Zeeland trof. Tijdens die rampzalige januarinacht lieten 1800 mensen het leven. De Nederlandse productie is eind 2009 te zien in onze bioskoopzalen. We blijven steeds kp 75 volgen en rijden zo rond het overstromingsgebied van de Durme. Na een stevige klim kruisen we een baan en rijden door een stukje archeologische scheepsgeschiedenis. Hier en daar zie je nog de kranen van de teloorgegane Boelwerf. We komen nu in het centrum van Temse. Een uitstekende plaats om aan de Scheldeboorden te genieten van een fris glas of de innerlijke mens te versterken.
    De ,,Kaailopers'' van Valeer Peirsman staren ons aan vanop de kaai. Voorbij de beeldengroep gaan we naar links en volgen kp 03.
    Over de Temsebrug gaat het naar rechts en gaan we richting kp 05. We volgen nu de majestueuse Schelde. Aan kp 06 gaan we naar rechts en nemen we de gratis veerboot of het pontje, volgens onze Nederlandse vrienden, naar Driegoten. Er zijn afvaarten op het uur en het halfuur. Aan restaurant Scheldeoord gaat het naar rechts. Na een kleine afdaling gaat het onmiddellijk opnieuw naar rechts en blijven we de Schelde volgen. Aan de samenvloeiing van de Durme en de Schelde herinnert een beeld van ,,De Jonkvrouw en de Veerman'' ons aan boeken van de Vlaamsgezinde schrijver Filip de Pillecijn die in Hamme geboren werd.
    We volgen nu de Durmeboorden. Al vlug krijgen we de Mirabrug in het vizier. Het kunstwerk kreeg naambekendheid in de film ,,De teleurgang van de Waterhoek'' naar het boek van Stijn Streuvels. De Nederlandse Willeke Van Amelrooy shockeerde het preutse Vlaanderen door het tonen van haar borsten. We rijden over de Mirabrug en gaan naar links, richting kp 47. Daarna volgen we kp 37. na een verraderlijke vals plat kruisen we twee wegen. Op de T-splitsing gaan we naar rechts. De hongerigen en dorstigen kunnen ook naar links. Na een 300-tal meter kom je dan op de heide. Daarna moet je wel terugkeren en kom je op de baan naar Waasmunster-centrum. Daar ga je naar links en in gestrekte vaart, na eerst het gevaarlijke kruispunt met de N41 gedwarst te hebben, kom je terug aan je vertrekplaats.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Inhoud blog
  • Donkmeer
  • Rondje Clervaux
  • Clervaux
  • Beieren
  • Tocht door het Brugse ommeland
    Gastenboek
  • 67423
  • solar
  • fietsmicrobe
  • Groetjes vanuit het fietsparadijs Limburg.
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!