Onze fietsmicrobe
Wandel- en fietsroutes
Welkom op ons blog

Enkele jaren geleden kregen we een heel besmettelijke ziekte: de ,,fietsmicrobe''. Het begon allemaal na mijn oppensioenstelling en met een tripje langs de Moezel. De microbe had ons onmiddellijk te pakken. Het hoogtepunt van die reis was een ontmoeting met familie van het Belgische koningshuis. Sedertdien zijn we een paar onvergetelijke ervaringen rijker. Een drietal jaar geleden startte ik al een blog op, maar die ligt op apegapen door een zware ziekte. Nu ik volledig hersteld ben, betekent dit nieuwe blog een nieuwe start. Ik hoop dat menig wandelaar en fietser inspiratie vindt om de wandelschoenen aan te binden of om op de tweewieler te kruipen. Veel kijk-, lees-, wandel- en fietsgenot.


Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Willekeurig SeniorenNet Blogs
jean1951
blog.seniorennet.be/jean195
Onze geestverwanten
  • De doortrappers
  • Sportblogs
  • SNITT
  • Blog als favoriet !
    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krekenroute

    naar de diashow
    Naar de Krekenroute

    Krekenroute

    Water, water en nog eens water


    Route: knooppunten 57 - 55 - 94 - 87 - 84 - 79 - 80 - 76 - 85 - 81 - 82 - 75 - 43 - 42 - 41 - 83 - 86 - 90 - 89 - 91 - 93 - 95 - 96 - 97 - 50 - 51- 54 - 57.
    Bron: knooppuntenkaart Het Meetjesland.
    Afstand: 47 km.
    Aard van parcours: goed berijdbare landelijke wegen. Op het einde van de route heb je wel een stukje zanderige weg.
    Start: provinciaal domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, Eeklo..
    Nuttige info
    • Arboretum Het Leen: heel het jaar open. Vrije toegang van 9 uur tot 16.30 uur.


    Deze route leidt ons naar het noorden van het Meetjesland. Waar die plaatsnaam vandaan komt is niet geheel duidelijk. In het noorden paalt het gebied aan Zeeuws-Vlaanderen. In het westen aan de provincie West-Vlaanderen. We gaan van start in het provinciaal domein Het Leen in Eeklo. Het gebied is 262 ha groot en bestaat hoofdzakelijk uit bos. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het gebruikt als munitieopslagplaats. In 1973 verkocht het ministerie van Landsverdediging het domein aan de provincie Oost-Vlaanderen. Het is het uitverkoren terrein voor wandelaars  die er 18 kilometer verharde wandelwegen vinden. Het arboretum is een bezoekje meer dan waard.
    Na het centrum van Eeklo te zijn doorkruist, komen we na 9 kilometer aan de Kleemkapel in Kaprijke uit 1874. De legende wil dat een broederpaar een Mariabeeldje vond in het veld. Ze hingen het in een boom aan de Wulfshoekstraat. Nadien werd het beeldje meermaals verplaatst, maar kwam op een onverklaarbare manier steeds terug. Men wilde het later in de kerk plaatssen, maar zelfs daar wilde het beeldje niet blijven. Toen werd besloten om op de plek waar het altijd naar toekwam een kapel te bouwen.
    Na ons bezoek aan het bedevaartsoord doorkruisen we de Meetjeslandse polder en komen al vlug in het krekengebied. Vanaf de 12de eeuw drong de zee hier regelmatig binnen. Daarbij werd vruchtbare klei afgezet en werden geulen uitgeschuurd in het landschap. Zo ontstonden de kreken die meestal gevuld zijn met zout water.
    Aan knooppunt 89 is er enige verwarring mogelijk. We gaan links over de brug van het Leopoldkanaal en negeren de bordjes die de andere richting uitwijzen. We volgen de knooppuntenbordjes die ons langs het Godshuis in Sint-Laureins brengen. Met de bouw ervan werd begonnen in 1843 in opdracht van de gefortuneerde Antonia Van Damme. Volgens de overlevering wou ze zo haar zielerust afkopen voor het door haar vader opgebouwde familiefortuin dat deels vergaard werd met de verkoop van kerkgoederen.
    De kreken liggen nu grotendeels achter de rug en al vlug staan we terug in Eeklo. Niet zonder eens gestopt te zijn aan De Koetshoeve. Een absolute aanrader.
    Voor we huiswaarts keren brengen we eerst nog een bezoek aan het arboretum. Als je ooit in Eeklo bent, moet je deze plantentuin beslist eens bezoeken. Het loont de moeite.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    23-06-2009
    De Doortrappers
    Hallo Norbert en José, Wat een prachtige foto's heb je gemaakt José. !!! KLASSE !!! Groetjes uit het hoge noorden. En geniet van de komende zomerse week. Johanna

    23-06-2009, 00:03 geschreven door Johanna
    Inhoud blog
  • Donkmeer
  • Rondje Clervaux
  • Clervaux
  • Beieren
  • Tocht door het Brugse ommeland
    Gastenboek
  • 67423
  • solar
  • fietsmicrobe
  • Groetjes vanuit het fietsparadijs Limburg.
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!