Onze fietsmicrobe
Wandel- en fietsroutes
Welkom op ons blog

Enkele jaren geleden kregen we een heel besmettelijke ziekte: de ,,fietsmicrobe''. Het begon allemaal na mijn oppensioenstelling en met een tripje langs de Moezel. De microbe had ons onmiddellijk te pakken. Het hoogtepunt van die reis was een ontmoeting met familie van het Belgische koningshuis. Sedertdien zijn we een paar onvergetelijke ervaringen rijker. Een drietal jaar geleden startte ik al een blog op, maar die ligt op apegapen door een zware ziekte. Nu ik volledig hersteld ben, betekent dit nieuwe blog een nieuwe start. Ik hoop dat menig wandelaar en fietser inspiratie vindt om de wandelschoenen aan te binden of om op de tweewieler te kruipen. Veel kijk-, lees-, wandel- en fietsgenot.


Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Willekeurig SeniorenNet Blogs
angeldust
blog.seniorennet.be/angeldu
Onze geestverwanten
  • De doortrappers
  • Sportblogs
  • SNITT
  • Blog als favoriet !
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7 - Geldermalsen-Oosterhout

    Lnaar de diashow
    Naar Oosterhout


    Dag 7 - Geldermalsen-Oosterhout

    Afstand: 64 km
    Route: aan het station van Geldermalsen volgden we de Linge tot in de omgeving van slot Loewestein. Dan ging het via knooppunten naar Oosterhout. 69 - 74 - 71 - 56 - 54 - 19 - 18 - 1 - 35 - 31 - 93 -  91


    Langs de Linge

    Het grote voordeel van het overnachten bij Vrienden op de Fiets is dat je bij mensen terechtkomt die fietsminded zijn. In Geldermalsen hadden we het dan ook getroffen. De heer des huizes kende als RK-vrijwilliger de streek als zijn broekzak. Hij zette ons op weg naar Oosterhout. Het was een gouden raad. Tot in de omgeving van Vuren reden we langs de Linge.  Een riviertje dat geschikt is voor pleziervaart. We fietsten langs de dijken en door schilderachtige dorpjes. Je moet wel opletten met het gebruik van superlatieven, maar het is wel een van de schilderachtigste riviertjes van Nederland.
    In de omgeving van slot Loewestein verlieten we de Linge om de Waal over te steken. Via Rijswijk, Almkerk, Hank waar we de Bergsche Maas overstaken kwamen we in de Katjeskelder in Oosterhout. In dit prachtig vakantieverblijf sloegen we drie nachten onze tenten op. We verbleven er samen met Nederlandse en Belgische gehandicapten (lees: leden van Snitt) waar we een fantastisch weekend beleefden met o.a. een gourmet-avond en een uitstap naar de Efteling.

    Lees verder dag 8: Een mini-rondje Biesbosch





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    19-08-2009
    De prachtige Linge
    Hallo Norbert en José, Fietsen langs de Linge.Wat is de Linge toch mooi hè.En wéér een molen.Volgens mij hebben jullie er bij iedere tocht wel eentje gezien. Maar ja, ons landje staat er ook vol van. Altijd weer een genot om naar te kijken en op de kiek te zetten. Op naar de volgende dag. Groetjes Johanna en Gerard.

    19-08-2009, 22:12 geschreven door Johanna
    Inhoud blog
  • Donkmeer
  • Rondje Clervaux
  • Clervaux
  • Beieren
  • Tocht door het Brugse ommeland
    Gastenboek
  • 67423
  • solar
  • fietsmicrobe
  • Groetjes vanuit het fietsparadijs Limburg.
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!