Standbeeld van een vrouwelijke "kariatide" (beeld als pilaster = een niet vrijstaande pilaar). Steunt de monumentale luifel aan de toegang van het flatgebouw aan het nr 11 van de Emiel Vloorsstraat. Zij draagt het kindje op de linkerrarm en met de andere ondersteunt zij de "abacus" (= dekplaat van het kapiteel = bovendeel van een zuil) onder de luifel. De mannelijke "kariatid" draagt het kindje op de rchterarm
Driehoekige stèle in basaltsteen met als opschrift S.M. Huisvesting 1958 van Aimé de Martemare, geplaatst op het grasplein aan de Pieter Rottiestraat aan de Emiel Vloorsstraat.
Standbeeld "SERENITEIT" 1947 - 1950 van Henri Puvrez (St.-Jans Molenbeek, 1893 - Antwerpen, 1971)
Dit beeld stond voorheen voor het politiebureau aan de Sint-Bernardsesteenweg en is nu verplaatst tot voor het Kielpark.
"""Sereniteit is één van de meest typische uitingen van de geest van H. Puvrez, waarin de figuur ontstaan is van elke bijkomstigheid en uitsluitend op inhoud en harmonieuze monumentaliteit is gericht""" (Bentein)
Monument "VERBEECK" 1970 - 1973 van Willem Bierwerts
Opgesteld op het plein voor de appartementsgebouwen aan de Kolonel Silvertopstraat.
Deze totempaal (?) werd onthuld op 22 oktober 1973 en is een stapelbeeld met verschillende lagen. Het beeld wil de uitdrukking zijn van twee tegengestelde existentiële gegevens : bedreiging en hoop. Vreugde en hoop zitten in het motief van de witte bloem, de angst voor oorlog en vernietigng in de zwarte bol eronder. De drie bollen onder de bloem zijn de symbolisches reserve voor de zich steeds vernieuwende hoop en leven. De geslaagde friezen onder en boven de zwarte bol zijn symbolen voor de mensheid die wordt bedreigd met oorlog, milieubezoedeling, geweld.
Gedenkplaat aangebracht op de brug over de Ring aan de Kolonel Silvertopstraat. naar aanleiding van WO II wanneer Luitenant Colonel Silvertop met het 3rd Royal Tank Regiment Antwerpen binnenreed