Dit blog beschrijft de genealogie van de familie RAEPERS. Overgrootmoeder Maria Odilia bracht haar jeugd grotendeels door te Sint-Truiden (provincie Limburg). Zij verbleef tot haar 17° jaar op het adres Lange Vissegat en vertrok op 27.2.1928 naar de stad Antwerpen, waar zij vanaf 13.3.1928 werd ingeschreven. In de bevolkingsregisters van Antwerpen van de jaren 1920-1930 vinden wij haar terug op het adres Graaf van Egmontstraat 14, Wijk 8., als dienstmeid bij de Eerwaarde Heer Stukkens, aalmoezenier in de celgevangenis, Begijnenstraat. Op zaterdag 10.5.1931 trouwde zij te Antwerpen met overgrootvader Augustinus VAN CAMP (auteur's vader). Zij kreeg 5 kinderen (waarvan het eerste levensloos werd geboren). Bij het einde van de wereldoorlog II was zij het slachtoffer van een V-bom, die terecht kwam op het huis Montignystraat 148 te Antwerpen, waar zij onder het puin kwam en met kwetsuren werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Haar 3 kinderen (Henri was toen nog niet geboren) verbleven toen, uit veiligheid voor de door de Duitsers afgevuurde raketten en V-bommen, bij de familie in Sint-Truiden. Bij een hartaanval werd overgrootmoeder overgebracht naar het AZ-Middelheim, gelegen Lindendreef te Antwerpen, alwaar zij op donderdag 14.2.1980, om 15.00 uur overleed. De plechtige Eucharistieviering vond plaats op dinsdag 19.2.1980, om 10.00 uur in ded parochiekerk St.-Jan-den-Doper, Lange Elzenstraat 79 te Antwerpen. Haar stoffelijk overschot werd geplaatst op het gemeentelijk kerkhof "Schoonselhof" te Antwerpen
Ik ben Alfons VAN CAMP, een gepensioneerde politieman. Mijn hobby's zijn voetbal, wielrennen, tennis,(passief) en zwemmen (actief), maar vooral genealogie. Tevens ben ik, als Antwerpenaar, een verwoed verzamelaar van alle foto's en merkwaardigheden over mijn geboortestad. In al de hierna vermelde "blogs" is mijn kleinzoon Pat VAN CAMP, de hoofdpersoon.
Bij het opmaken en weergeven van de familiegegevens zijn wij uitgegaan van één persoon nl. de "probandus" of "kwartierdrager",die het cijfer I.1 krijgt, vervolgens wordt elke familienaam voorafgegaan door een Romeins cijfer gevolgd door een Arabisch, m.a.w. II 2 t/m 3 : betreft de ouders III 4 t/m 7 : grootouders IV 8 t/m15 : overgrootouders V 16 t/m 31: betovergrootouders, enz...
Deze nummering werd voor het eerst gebruikt in 1676 door de Spaanse genealoog Hieronymus de Sosa. Sinds 1898 wordt deze nummering toegepast door de bekende grootmeester van de moderne genealogie Dr Stephane Kékule von Stradonitz (overleden in 1934), kortweg "methode KEKULE" of "methode STRADONITZ" geheten. Ook de naam "methode DE SOSA" komt nog voor. Per generatie die wij in de tijd terugkeren, tellen wij steeds een dubbel aantal voorouders.
Alle mannelijke voorouders krijgen een even en alle vrouwelijke een oneven cijfer. Het nummer van de vader is steeds het tweevoud van het kind en het nummer van de moeder het tweevoud +1.
Nogmaals bedankt voor Uw bezoek. Groetjes. Fonne alias ennof, fons, alfons. alfie en fonsvc.
Sint-Truiden (provincie Limburg) De stad waar mijn zuster Julia, broer Jean en ikzelf verbleven in de periode van de V-bommen en raketten, op het einde van de Eerste wereldoorlog. Gezien onze ouders het te gevaarlijk vonden om hun kinderen in Antwerpen te laten verblijven voor de door de Duitsers afgeschoten bommen naar onze havenstad, besloten zij ons onder te brengen bij familie te Sint-Truiden. Daar beleefden wij een rustiger periode en leerden er vele nichtjes en kozijntjes kennen. Spijtig genoeg is er praktisch geen kontakt meer met de familie, gezien de zusters en broer van mijn moeder, nl. Anna, Eulalie en Jean + hun echtgenoten allen gestorven zijn. Evenzo zijn de kozijns, van mijn ouderdom ook reeds overleden, zodat mijn zuster Julia en ikzelf de oudste familieleden zijn geworden. Wat vliegt de tijd toch snel.