|
|
|
Nieuws uit Gent en Vlaanderen, |
Nieuws, feiten en leuke dingen, uit het leven gegrepen. Af en toe ook eigen recepten. Ook jij kan meewerken aan onze krant, indien je iets kwijt wilt, een feestje aankondigen, een atikel of een foto, aarzel niet stuur ze ons door en wij publiceren ze. |
|
NAMISC
18-08-2005 |
Artichauts a li berigoule |
Ingrediënten:
(proportion pour 4 personnes):
8 primeur artisjokken
1 grote ajuin gesnipperd.
2 geraspte wortelen
2 grote tenen look.
1 groot glas goede witte wijn
1 herbes de provence, en thym.
De Vulling: (facultatif)
100 g. gezouten spek.
200 g. gekookte ham
200g. champignon de paris gesneden.
4 ansjovis filets.
2 geel van ei.
100 g. ajuin
1 look teentje
zout peper, nootmuskaat.
bereiding:-
Snij de stelen van de artisjokken, pel de harde bladeren van de buitenkant af. Nadien snijd men de toppen van de artisjok ongeveer 1 cm af, zodat een plat vlak ontstaat. Men wast de artisjokken met water en citroen. Laat ze uitlekken en drogen. Hak alle ingredienten van de vulling fijn.
In een pan, de ui fruiten, met de wortelen, Dan de artisjokken op de bodem leggen, de look toevoegen en de witte wijn, laten inkoken. De rest van de ingredienten bijvoegen en water toevoegen zodat alles juist onder staat. Op een zacht vuur dit ongeveer een goede 30 minuten laten stoven.
De artisjokken uit de pan nemen, en de fond kruiden naar eigen smaak. Nog een beetje laten reduceren zodat met een dikke smeuige saus krijgt.
De artisjokken serveren bedekken met de rijkelijke saus. Wordt geserveerd met Frans brood gegrild.
.
|
|
|
|
Reacties op bericht (0)
|