Gazette Provencal, de Gensche comére
Foto

Inhoud blog
  • Het lot van de Galgo in Spanje
  • Pups met gecoupeerde staart in beslag genomen
  • Gefrituurde feta met prei
  • Lange tijd uit de roulatie
  • zijn horecauitbaters tevreden over de Gentse Feesten
  • Persoonlijke parkeermeter
  • Folkloremarkt Heist geen overdonderd succes
  • olijfolie EL OUZZANIA teruggeroepen
  • Artichauts a li berigoule
  • Sushi eigen recept
  • Belg wantrouwig tegen alles
  • 14de AMERICAN POWER ON WHEELS
  • to my dearest friend
  • Franse kazen, iets anders
  • Een kleine rustpauze
  • Feestmarkt in Bellem bij Aalter
  • Pavillon d'or
  • Ajuinmarkt in Ledeberg editie 2005
  • Ramkrakers raken juwelenzaak niet binnen

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Zoeken in blog


    Links Provencal

  • Gentse Startpagina
  • Raw Zen (portfolio)
  • Recepten provencal
  • Don Viona, my friend
  • Gentse Blog
  • Planet Gent
  • Stad Gent
  • Kokkerello 2004
  • Enrico Caruso
  • Colly's fotos
  • Blokwatch
  • Weblogs startpagina
  • feesten 2link
  • UN-presspool

  • Nieuws uit Gent en Vlaanderen,
    Nieuws, feiten en leuke dingen, uit het leven gegrepen. Af en toe ook eigen recepten. Ook jij kan meewerken aan onze krant, indien je iets kwijt wilt, een feestje aankondigen, een atikel of een foto, aarzel niet stuur ze ons door en wij publiceren ze.
    NAMISC
    18-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artichauts a li berigoule
    Ingrediënten:
    (proportion pour 4 personnes): 8 primeur artisjokken 1 grote ajuin gesnipperd. 2 geraspte wortelen 2 grote tenen look. 1 groot glas goede witte wijn 1 herbes de provence, en thym. De Vulling: (facultatif) 100 g. gezouten spek. 200 g. gekookte ham 200g. champignon de paris gesneden. 4 ansjovis filets. 2 geel van ei. 100 g. ajuin 1 look teentje zout peper, nootmuskaat.
    bereiding:-
    Snij de stelen van de artisjokken, pel de harde bladeren van de buitenkant af. Nadien snijd men de toppen van de artisjok ongeveer 1 cm af, zodat een plat vlak ontstaat. Men wast de artisjokken met water en citroen. Laat ze uitlekken en drogen. Hak alle ingredienten van de vulling fijn. In een pan, de ui fruiten, met de wortelen, Dan de artisjokken op de bodem leggen, de look toevoegen en de witte wijn, laten inkoken. De rest van de ingredienten bijvoegen en water toevoegen zodat alles juist onder staat. Op een zacht vuur dit ongeveer een goede 30 minuten laten stoven. De artisjokken uit de pan nemen, en de fond kruiden naar eigen smaak. Nog een beetje laten reduceren zodat met een dikke smeuige saus krijgt. De artisjokken serveren bedekken met de rijkelijke saus. Wordt geserveerd met Frans brood gegrild. .




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto

    Mail redactie


    Foto

    Hoofdpunten blog opapat
  • Avondmarkten mei 2013.
  • Roken.
  • Vier op een rij.
  • 1.000.000
  • Vervlogen tijden.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christineken
    blog.seniorennet.be/christi

    www.flickr.com
    raw zen United Presspool's raw zen photoset

    Archief per week
  • 08/10-14/10 2007
  • 15/08-21/08 2005

    klik foto voor sets



    Heist folkloremarkt


    Oostende voor anker


    Drongen Kermis


    Gent Zeilt


    De Barge


    Stroppenmarkt 2005


    Stoomfestival Maldegem


    Gentse foor


    Groentenmarkt Gent



    Kortrijk Tuinidee


    Circus van moskou


    Kasteel van ooidonk


    Floralien 2005


    Sebelco Award

    Gent webcam


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!