‘Niets wijst erop dat er in De Blokkendoos strafbare feiten zijn gepleegd’, zegt ook de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA). 'Het zou hier gaan om een klassiek geval van massahysterie, nog verergerd door ophitsing binnen één etnische groep door elementen die labiel zijn en door extremistische moslims die het niet goed voor hebben met de samenleving,' vervolgt de burgemeester.

Het parket wil het nieuws niet formeel bevestigen omdat het dossier nog niet helemaal is afgerond. Als blijkt dat geruchten over seksueel misbruik o.a. via internet opzettelijk zijn verspreid, zal het parket gepaste maatregelen nemen.

Commotie

De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel was enkele weken geleden het decor van een ongeziene commotie. Half juni was bij de politie een drietal klachten over vermeend kindermisbruik door een juf ingediend. Woedende ouders betoogden voor de school en het Antwerpse stadsbestuur zag zich genoodzaakt om de school een week voor de zomervakantie al te sluiten.

Voor de betrokken juf en de schooldirectie waren de gevolgen dramatisch. Ze ontvingen doodsbedreigingen en moesten politiebescherming krijgen. Nu blijkt na een grondig onderzoek dat hen helemaal niets ten laste kan worden gelegd en er geen enkel kindermisbruik heeft plaatsgevonden.