Politicus Alain Destexhe (MR) zegt daarin dat hij beschaamd is Belg te zijn met zo’n premier. Anderen merkten dan weer op dat het toch wel een schande is dat de premier zich tot in zijn slaapkamer laat volgen. 'Waarom is het nodig dat een premier zichzelf naakt toont?'

Enkele weken geleden was er aan de andere kant van de taalgrens ook al heisa over een optreden van Di Rupo in het RTBF-amusementsprogramma Sans Chichis. MR-voorzitter Charles Michel noemde het optreden van de premier ‘onaanvaardbaar en onverdedigbaar’, en een probleem voor de neutraliteit van de RTBF.

Jean-Paul Philippot, algemeen bestuurder van de RTBF, werd daarop door de  regulator voor de Franstalige audiovisuele media op het matje geroepen.

Enkele dagen later maakte RTL bekend dat een uitzending van Top Chef met de premier het scherm niet zou halen omdat de geplande uitzenddatum binnen de sperperiode voor de verkiezingen viel.

Maandagavond volgt Kroost Piet Huysentruyt naar zijn geboorteland Congo. De uitzending met Di Rupo is voor volgende week gepland.