Echt herfstweer op komst

Met lichte regen, wind, bewolking en lage temperaturen krijgen we de komende dagen echt herfstweer voorgeschoteld.

Zondagmiddag is er over de oostelijke helft van het land nog ruimte voor zon. Elders is er meer bewolking en in het westen kan plaatselijk wat lichte regen vallen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit zuidelijke richtingen. De temperatuur klimt tot 8 graden in de Ardennen en naar 11 tot 14 graden elders.


Zondagavond en -nacht is er veel bewolking waaruit plaatselijk wat lichte regen valt. Later klaart het op aan zee en over het westen van het land. De minima bedragen 5 tot 9 graden.

Maandagochtend is het over het oosten tijdelijk nog zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte neerslag. Elders en vrij snel ook over het oosten blijft het droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima gaan van 8 graden in Hoog België tot ongeveer 13 graden in de andere regio’s.

Van dinsdag tot en met zaterdag is er af en toe zon en er valt in het algemeen weinig neerslag. De middagtemperatuur daalt van zowat 16 graden dinsdag naar pakweg 11 graden in het komend weekend.