Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    09-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dit een algemene repetitie was, wordt 15 december één van de grootste stakingen ooit

    Als dit een algemene repetitie was, wordt 15 december één van de grootste stakingen ooit

    Wp 20141208 031

    Na onder meer Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Oost-Vlaanderen is het nu aan Brabant om te staken tegen de besparingsplannen van de regering. Van enige verslapping of stakingsmoeheid is nog lang geen sprake. Alles wijst erop dat de algemene staking van 15 december het hele land lam zal leggen.

    Deze winterse stakingsmaand betekent voor veel mensen heel vroeg uit de veren om buiten in de kou de handen te warmen aan een houtvuur. Of voor de journalisten onder ons: in het donker langs stakersposten trekken op zoek naar interessante quotes. 

    De glimmende ijskristallen op de weg bewijzen dat het deze keer heel koud is. Aan de toren van Proximus bij het Noordstation hebben ze niet eens een vuur om zich te warmen. Vakbondsmilitanten staan er dicht bij elkaar. Ze delen pamfletten uit en proberen hun collega's te overtuigen om volgende week het hele bedrijf plat te leggen.

    “Heel wat mensen komen spontaan zeggen dat ze meedoen. Volgende week gaan we echt een heel krachtig signaal geven Als de regering dan nog potdoof en stekeblind blijft, dan moeten we het misschien proberen met gerichte acties tegen bedrijven die veel belastingen ontwijken”, zegt Nancy Fonteyn, afgevaardigde van ACV-Transcom bij Proximus. 

    Snijden in de spieren

    Even verder houden vakbondsmilitanten de deuren dicht van het gebouw van de Vlaamse overheid aan de Albert II-laan. Ze staan er al sinds 5u en zagen slechts één werkwillige om kwart voor 7. “De federale of de Vlaamse regering, wij staken tegen iedereen die de besparingen steunt. Bij de Vlaamse overheid moeten 1950 mensen weg. Dat is snijden in de spieren. Los van alle vooroordelen werken wij hier even hard als in de privé.” zeggen Chris Herreman van ACV-Openbare Diensten en Robert Peeters van ACOD. 

    Ook hier wordt al nagedacht over post-15 december. “We moeten de perceptie wegwerken dat dit enkel over protest van de vakbondsmilitanten gaat. Hart boven Hard moet nog meer de media veroveren.”, klinkt het. "Maar als we zien dat onze federale premier nog altijd liever champagne drinkt met de ondernemers dan te luisteren naar de werknemers, dan zullen we nog een tijdje moeten doorgaan met onze acties.”

    Keer op keer valt het op dat vakbondsafgevaardigden van de verschillende vakbonden met een stem spreken. Ik reageer verrast als een ABVV-delegee me doorverwijst naar zijn Nederlandstalige ACV-collega. “Geen probleem, hoor. Wij zeggen toch precies hetzelfde”, lacht hij.

    Alles bij de armen, niets bij de rijken

    De staking treft zeker niet alleen de overheidsdiensten of grote bedrijven. De Delhaize van Jette is potdicht. "Bij Delhaize hebben we onze eigen problemen.", zo verwijst een delegee naar de herstructurering, waar vakbonden en directie nog altijd een robbertje over vechten. "Maar vandaag gaat het over de maatregelen van de regering die een grote impact hebben op de werknemers. Vooral het feit dat de regering alles haalt bij de armen en niets bij de rijken, zet kwaad bloed.", aldus Yves Borremans, vakbondsafgevaardigde bij Delhaize.

    In het stadscentrum heeft een symbolische stakerspost de Nieuwsstraat afgesloten. Diverse zaken zijn gesloten en vakbondsmilitanten proberen het personeel dat wel werkt te overtuigen om vandaag en volgende week mee te doen met de algemene staking.

    Op de hoofdzetel van Delta Lloyd Bank wordt niet gewerkt wegens zowel interne problemen als het beleid van de regeringen. De vakbonden hopen op werkzekerheid nu de geplande verkoop van de bank niet doorgaat. Maar de indexsprong en de afbouw van de eindeloopbaanregelingen zetten ook hier kwaad bloed.

    Bij de VRT valt meteen het reusachtige spandoek aan de beroemde toren op. Wie de radio opzette, kreeg een vervangprogramma te horen. "Vlaamse of federale regering, wij staken tegen iedereen en alleman.", zegt Luk Vandenhoeck, ACOD-hoofdafgevaardigde bij de openbare omroep. "Boven op de maatregelen van beide regeringen legt de Vlaamse regering ons ook nog eens een zware besparing op die op termijn oploopt tot 37 miljoen euro."

    Aan het gulle piket van de VRT – boterkoeken en verse koffie – treffen we ook Katrien Verwimp, voorzitter van ACV-Transcom. Zij bezocht eerder de grote stakerspost aan Brucargo op de luchthaven. "Volgende week gaat de luchthaven helemaal plat", verzekert Verwimp. "Ondertussen voel je dat veel mensen al bezig zijn met de vraag: wat na 15 december? De regering zegt wel dat ze wil overleggen, maar hier en daar een komma verzetten is niet genoeg. Er moet een echte bijsturing komen. Dat er niet geluisterd wordt naar zo'n luid protest is heel frustrerend", aldus Verwimp.

    Warmte in de Beursschouwburg

    Voor we terugkeren naar het centrum van Brussel passeren we de Wetstraat, waar de nieuwe burgerrechtbeweging Movement X een symbolische stakerspost optrok aan het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. De beweging verwerpt zijn racistische uitlatingen. Het tiental actievoerders krijgt een indrukwekkende politiemacht om zich heen. Om de hoek staat zelfs een waterkanon paraat. 

    Na een fietstocht langs de stakersposten verwarmen de mensen van Hart boven Hard zich in de Beursschouwburg aan koffie en toespraken van onder meer Celia Ledoux, Rachida Aziz en Marc Leemans. 

    ACV-voorzitter Marc Leemans had de hele ochtend vastberaden en omvangrijke stakersposten gezien. Ook in Leuven was hij langsgeweest. Daar zouden volgens de media de banden van 15 bussen stukgestoken zijn. “Geloof daar niets van. De ventielen werden wat gelost, maar toen wij daar aankwamen waren ze allemaal terug opgepompt.”, zegt Leemans. 

    “Ik heb overal heel veel steun voor de vakbonden gezien. Die mensen verwachten dat we doordoen tot we wegen op deze regering. Dat zullen we ook doen, als een druppel die blijft vallen op dezelfde plaats." 

    Het bericht van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten dat alle werknemers in januari al 300 euro extra op zijn/haar loonbriefje zal zien, lacht Leemans weg. “Ik vrees dat ze zich misrekend heeft. De regering wil de forfaitaire onkostenvergoeding optrekken en dat zou in 2015 een werknemer gemiddeld 125 euro per jaar opleveren. Maar dat bedrag betaalt diezelfde werknemer ruimschoots via de stijging van enkele accijnzen.”

    Als deze generale repetitie voor de algemene staking van volgende week al iets leerde, dan is het dat het land op 15 december tot stilstand zal komen. Hoe het daarna verder moet, is koffiedik kijken. Maar aan de vele stakersposten worden nu al plannen gesmeed.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    09-12-2014
    stakerspiketten
    Gelukkig houdt deze regering stand en geven ze geen duimbreed toe. Hopelijk op 15 december en langer het hele land plat en nadien iedereen op straat wegens te duur. Gejuich bij de sossen want ze hebben doppers bij maar geen geld meer om de doppers te betalen en iedereen in de armoe. Ik verheug er mij al op en hoop dit te mogen meemaken op mijn leeftijd nog te mogen meemaken.

    09-12-2014 om 21:34 geschreven door theunis V


    Lieve avondgroetjes


    Image and video hosting by TinyPic



    Lieve groetjes van Claire.

    09-12-2014 om 18:20 geschreven door Claire


    avondgroetje
    uwvbl0ni9op.gif

    09-12-2014 om 17:39 geschreven door maroeska


    dag blogmateke
    ... bedankt om even langs te komen ! liefs meeuw frozen rose photo: frozen rose 2146935334_7df63f38dd.jpg

    09-12-2014 om 15:08 geschreven door meeuw


    Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK


    fgtngvnx.jpg Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

    09-12-2014 om 12:58 geschreven door Annie & Rogier




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!