Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters wil akkoord nu niet wijzigen, wel verduidelijken

    Peeters wil akkoord nu niet wijzigen, wel verduidelijken

    Iedereen weet dat het de natte droom van Bart de Wever is om de vakbonden aan banden te leggen , zo dat deze regering volledig vrij spel geeft en de bevolking rustig verder kan laten opdraaien voor hun wanbeleid zonder al te veel tegen te spartelen.

    Hij heeft niets te willen , het volk heeft hem van zijn luie zetel gestoten , dat hij maar bleit in zijn eigen tuin tegen de kiekens

    Werd tijd dat Peeters De Wever eens terug in zijn kinderzitje plaatste

    Dat ze eens beginnen met een regering of 4 af te schaffen,trek de stekker uit de senaat want die weten niet eens als ze wel nodig zijn enz wat een geldverspilling!

    Peeters heeft een punt...lawaaimaker De Wever heeft niks in de regering te broebelen...

    Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is bereid verduidelijkingen en concretiseringen te geven over de "aangepaste beschikbaarheid" en de twee evaluaties die voorzien zijn in het antwoord van de regering over de SWT'ers. Volgens minister Peeters zijn wijzigingen aan dat akkoord "nu niet aan de orde", al gelooft hij dat de verduidelijkingen al heel wat kunnen ophelderen. Bart De Wever wordt na zijn forse verklaringen op zijn plaats gezet.

    De minister van Werk gaf vanmiddag in de wandelgangen van het parlement een reactie op het standpunt dat het ACV een uur voordien had ingenomen in de saga rond de beschikbaarheid van SWT'ers (de vroegere bruggepensioneerden) voor de arbeidsmarkt. Het standpunt van het liberale ACLVB was op dat moment nog niet bekend. Het socialistische ABVV verwierp maandag al de aanpassingen van de regering.

    "ACV toont zich een verantwoordelijke vakbond", aldus Peeters. "Als ik het goed begrijp, vragen zij verduidelijkingen en concretiseringen over de aangepaste beschikbaarheid - "de derde weg" - en over de evaluaties. Ik ben graag bereid die te geven". Die evaluaties zijn voorzien voor 2017 en 2018. Volgens Peeters zijn er vragen of die vroeger kunnen. "Dat lijkt me niet problematisch als we daar duidelijke afspraken over kunnen maken", luidde het

    Afwachten

    De CD&V-vicepremier wil nu even afwachten wat de uitkomst is van de vergadering van de Groep van Tien van morgen. Over de aangepaste beschikbaarheid en de inpassing van die notie in het zogenaamde normatief kader (dat ervoor zorgt dat na de zesde staatshervorming een aantal zaken voor heel het land gelijkaardig wordt ingevuld) moet nog overleg volgen met de regionale ministers van Werk en de regionale arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB, Actiris en Forem.

    "Er ligt nog heel wat werk op de plank. Dan gaan we kijken naar het eindresultaat". Peeters wil dan ook niet op de feiten vooruitlopen. "Eerst verduidelijken en dan moet iedereen zijn eigen rekening maken", aldus Peeters, die zelfs niet uitsluit dat het ABVV zich terug zou aansluiten. "Bij het sociaal overleg weet je nooit".

    Eerder op de dag liet N-VA-voorzitter Bart De Wever horen dat de regering haar standpunt moet uitvoeren. Peeters reageert dat de Antwerpse burgemeester geen lid is van de regering en het akkoord niet mee heeft onderhandeld. Hij wil "met respect" kijken naar de Groep van Tien en ingaan op de vragen om verduidelijking en concretisering. "Polariseren brengt geen zoden aan de dijk", aldus nog Peeters.

    'De sociale partners hebben een zeer belangrijke rol, maar tegelijk hebben wij een politieke legitimiteit van de regering en een regeerakkoord dat uitgevoerd wordt'

    Premier Michel: "Politieke legitimiteit"

    Het akkoord over de SWT is een beslissing van de regering, het is nu aan de gewesten om het uit te voeren. Dat verklaarde premier Charles Michel na afloop van een bedrijfsbezoek in Lembeke. "Er is geen actieve of passieve beschikbaarheid, maar dit is een derde weg", zei Michel, die aangepaste beschikbaarheid en begeleiding voor oudere werknemers naar een job "geen straf" noemt.

    Michel zegt dat de gewesten nu geraadpleegd worden om te werken aan een juridische uitvoering van het akkoord.

    Over het sociaal overleg zegt Michel dat er net vooruitgang geboekt werd, met een aangepaste beschikbaarheid als belangrijke wijziging. "Er is een politieke wil om een constructieve en positieve dialoog te voeren", zei premier Michel. "De sociale partners hebben een zeer belangrijke rol, maar tegelijk hebben wij een politieke legitimiteit van de regering en een regeerakkoord dat uitgevoerd wordt."

    Michel benadrukte dat het akkoord net een toekomstperspectief wil bieden aan oudere werknemers. Hij zegt dat het akkoord ook kadert in een strategie voor meer jobs. Met bedrijfsbezoeken, zoals deze namiddag onder meer aan Lotus Bakeries in Lembeke, wil Michel werkenden en wie werk verschaft steune

    De Croo: "Nieuwe dimensie aan akkoord"

    Ook vice-premier Alexander De Croo (Open Vld) was in Lembeke. Hij stelt dat de regering op een bepaald ogenblik moet beslissen. Volgens hem voegde de regering "iets positiefs" toe aan het akkoord van de Groep van Tien. "Ik kan me niet inbeelden dat daarvoor het land platgelegd zal worden. Maar het staat iedereen vrij te doen en te laten wat hij wil.

    "We hebben het voorstel van de sociale partners aangenomen en er verder op gebouwd. Er is veel geluisterd maar we hebben nu de intentie om verder te gaan. Nu gaan we de zaken in werking laten treden," aldus De Croo, die erop wijst dat de regio's de activering op zich zullen nemen.

    Dat er te weinig naar vakbonden zou zijn geluisterd, noemt De Croo een "unfaire redenering". "Het alternatief dat zij hadden heeft nu een nieuwe dimensie, we gaan 55-plussers op een andere manier aan een job helpen dan iemand die begint naar werk te zoeken." Over de uitspraken van N-VA-voorzitter De Wever zei De Croo dat "elke vogel zingt zoals hij gebekt is".

    Almaci: "Regering-Michel is roekeloos"

    "De federale regering heeft een serieuze kans gemist op sociale vrede". Zo reageert Groen-voorzitster Meyrem Almaci na de reacties van de vakbonden. Almaci verwijt de regering-Michel een "roekeloze houding". Nu ABVV en ACLVB de aanpassingen van de regeringen verwerpen en ACV extra verduidelijkingen vraagt, is het voor Groen duidelijk dat de regering een kans op sociale vrede "verknoeid" heeft. Kamerfractieleider Kristof Calvo: "De regering heeft haar kans op sociale vrede gemist. Oudere werknemers moeten nu langer beschikbaar zijn. Maar de vraagt blijft wel: voor welke jobs? Op dat vlak ligt er niets op tafel".

    Groen-voorzitter Meyrem Almaci is vooral kritisch voor de houding van N-VA. "De N-VA wil blijkbaar niet dat werkgevers en werknemers samen de eenzijdige regeringsmaatregelen bijsturen. Uiteraard moeten regering en parlement volop hun rol kunnen spelen. Maar het primaat van de politiek is geen dictaat van de politiek. Daar lijkt de N-VA steeds meer op aan te sturen"



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    11-03-2015
    Hallo
    Photobucket

    Fijne woensdag
    geniet ervan
    Het was weer fijn om op je mooie blogje te vertoeven !
    Vriendschap, zuurstof voor het hart!
    Liefs Jeannine

    11-03-2015 om 14:01 geschreven door Jeannine


    Lieve groetjes dikke knuffel maatje
    krwirwnc26b.jpgr0.jpg 

    11-03-2015 om 09:17 geschreven door Diana


    fijne morgen ...
    het lukt zelfs bij dieren ... dat beetje verdraagzaamheid ! liefs meeuw girl and horse photo: cat and horse ATT286670333.jpg

    11-03-2015 om 08:14 geschreven door meeuw


    Midweekgroetjes maatje...
    Lieve groetjes van 
    aan het zeetje
    GITA.
    Beste Krabbels

    11-03-2015 om 08:07 geschreven door gita


    Midweek groetjes
    120t4lx.jpg

    Fijngevoeligheid in de liefde
    is wat gratie voor schoonheid betekent.

    Liefs en knuff

    11-03-2015 om 06:47 geschreven door ornitogalen


    Midweekgroetjes!

    Image and video hosting by TinyPic

    Ik geloof in God zoals een blinde gelooft in de zon,
     niet omdat hij ze ziet, maar omdat hij ze voelt.

    11-03-2015 om 05:58 geschreven door Martine


    Midweeksegroetjes..
    i3s1vs.gif

    Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
     dat je het verdient. Als iemand hulp komt
    zoeken toon je dan een ware vriend.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty
    en een dikke knuffel
    van onze  kapoentjes.

    11-03-2015 om 00:42 geschreven door patty en freddy




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!