Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.com/product-category/cannabis-flower/online-dispensary-northwest-territories/
  • https://news.herbapproach.com/how-to-keep-weed-fresh/
  • hgfhgf
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    02-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rotzooi in je 'toespijs'

    De rotzooi in je 'toespijs'

    De politiekers en vooral de EU parlementariërs trekken zich niks van aan ivm milieu en gezondheid. Ze krijgen dikke envelopjes van grote multinationale producenten om hun giftig boeltje toch toe te laten. Wie iets probeert te doen tegen de vleesmafia wordt zonder pardon opzij gezet of opgeruimd.

    Als de overheid er niets aan doet is dit schuldig verzuim !De gezondheidsdiensten dienen hier genadeloos op te treden. Voedingsindustrie is ziek!en maken de burgers nog zieker.

    Terug slachten zoals vroeger en de melk in de kan en groenten van het seizoen. Weg met die overproductie en terug naar de goede oude tijd. Iedereen had werk was gelukkig en een altijd een vers brood in de kast liggen. Wat wil ne mens nog meer hebben ???

    Help!!!Mijn beenhouwer probeert mij te vergiftigen!!

    WEET WAT JE EET

    Na de onheilstijdingen over de voedselindustrie die je hier de voorbije dagen kon lezen, heb je er misschien genoeg van. Blijf er toch nog even bij, vooral in het geval je iemand bent die op de middag graag een belegd broodje eet, of een boterham met 'toespijs' of 'charcuterie'. We willen je meteen waarschuwen: veel geruststellende berichten daarover zal je hier niet lezen.

    Charcuterie, van gekookte hesp over salami tot kip-met-tuinkruiden en het hele gamma dat bij de slager of in de supermarkt ligt te blinken, is volgens de Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman een schoolvoorbeeld van bewerkte voeding waarvoor de voedingsindustrie haar hele trukendoos opentrekt. Doel? "Zo goedkoop mogelijk produceren met een minimum aan dat dure ingrediënt dat vlees heet, zo weinig mogelijk onrustwekkende vermeldingen op het etiket en een zo lang mogelijke houdbaarheid".

    Vol water
    "Je gekookte ham of kalkoenworst bevat fosfaatvervangers zoals tapiocazetmeel. Wat doet een tropische knol in je plak charcuterie? Het verraadt dat je vlees is 'opgeblazen' door het te injecteren met water en bindende stoffen (pekel) of dat het werd gecentrifugeerd met hetzelfde doel. Die stoffen hebben één ding gemeen: ze laten vlees doen wat het normaal niet zou doen: water opzuigen en vasthouden".

    Hopsa, gewicht verdubbeld
    "Zo'n fosfaatvervanger als tapiocazetmeel staat ook beter op een etiket dan de fosfaat-indicatie E452. Fosfaten zijn alomtegenwoordig in charcuterie: ze maken het eiwit oplosbaar zodat die de gewenste kleverigheid krijgt en het vlees makkelijk 'plakt' met water. Ook hydrocolloïden, kleverige en zoete zetmelen, helpen om vlees een huwelijk te doen aangaan met water. Volgens een bedrijf dat het hydrocolloïde carrageenan (afgeleid uit zeewier) aanbiedt aan de vleesindustrie, kan dit kleverig goedje het gewicht van hun producten met niet minder dan 100 procent doen toenemen".

    "In de zogenaamde 'pekel' waar je charcuterie mee werd ingespoten of waarin je worst werd gecentrifugeerd, zitten ook zetmelen en vezels die hetzelfde doen: water doen kleven aan de andere ingrediënten. De maker van zo'n product, Swelite, verklaart dat zijn product  '50 tot 100 procent van  de proteïnebron kan vervangen en tegelijk de sappigheid bevorderen'. Met andere woorden: het staat fabrikanten van charcuterie toe de hoeveelheid vlees in hun eindproducten drastisch te verminderen".

    Vleeslijm
    "Het enzym (een eiwit dat als katalysator werkt bij een bepaalde chemische reactie, redactie) transglutaminase wordt in de industrie 'vleeslijm' genoemd.  Het zorgt voor een sterke binding tussen eiwitten, waardoor het stukken vlees zonder commerciële waarde transformeert in gestandardiseerd vlees met een grote toegevoegde waarde. Het vergemakkelijkt bovendien de toevoeging van water en zorgt ervoor dat de droog- of rijptijd voor je broodbeleg met 40 procent wordt ingekort. Transglutaminase hoeft niet op het etiket vermeld te worden".

    Tot 30 procent soja
    "Ook sojaproteïne is een populaire 'vleesuitbreider'. Het wordt gemaakt door soja te wassen in zuur. Dat gebeurt in aluminium tanks, waardoor dit voor de hersenen en het zenuwstelsel schadelijke zware metaal kan lekken in het product. Ook het oplosmiddel hexaan, dat je ook in lijmen en cement aantreft, wordt gebruikt in het extractieproces van sojaproteïne. Soja is de plantaardige voedingsstof die qua textuur het dichts in de buurt van vlees komt. Volgens de voedsel- en landbouworganisatie van de Europese Unie mag soja gebruikt worden om tot 30 procent van het vlees te vervangen in producten als worst, sauzen, kant- en klaarmaaltijden en vleesballen".


    rcuterie, van gekookte hesp over salami tot kip-met-tuinkruiden en het hele gamma dat bij de slager of in de supermarkt ligt te blinken, is volgens de Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman een schoolvoorbeeld van bewerkte voeding waarvoor de voedingsindustrie haar hele trukendoos opentrekt. © Kos.

    WEET WAT JE EET Na de onheilstijdingen over de voedselindustrie die je hier de voorbije dagen kon lezen, heb je er misschien genoeg van. Blijf er toch nog even bij, vooral in het geval je iemand bent die op de middag graag een belegd broodje eet, of een boterham met 'toespijs' of 'charcuterie'. We willen je meteen waarschuwen: veel geruststellende berichten daarover zal je hier niet lezen.

     
     
    Je gekookte ham of kalkoenworst bevat fosfaatvervangers zoals tapiocazetmeel. Wat doet een tropische knol in je plak charcuterie? Het verraadt dat je vlees is 'opgeblazen' door het te injecteren met water en bindende stoffen (pekel) of dat het werd gecentrifugeerd met hetzelfde doel
    Joanna Blythman

    Charcuterie, van gekookte hesp over salami tot kip-met-tuinkruiden en het hele gamma dat bij de slager of in de supermarkt ligt te blinken, is volgens de Britse voedingsspecialiste Joanna Blythman een schoolvoorbeeld van bewerkte voeding waarvoor de voedingsindustrie haar hele trukendoos opentrekt. Doel? "Zo goedkoop mogelijk produceren met een minimum aan dat dure ingrediënt dat vlees heet, zo weinig mogelijk onrustwekkende vermeldingen op het etiket en een zo lang mogelijke houdbaarheid".

    Vol water
    "Je gekookte ham of kalkoenworst bevat fosfaatvervangers zoals tapiocazetmeel. Wat doet een tropische knol in je plak charcuterie? Het verraadt dat je vlees is 'opgeblazen' door het te injecteren met water en bindende stoffen (pekel) of dat het werd gecentrifugeerd met hetzelfde doel. Die stoffen hebben één ding gemeen: ze laten vlees doen wat het normaal niet zou doen: water opzuigen en vasthouden".

    Hopsa, gewicht verdubbeld
    "Zo'n fosfaatvervanger als tapiocazetmeel staat ook beter op een etiket dan de fosfaat-indicatie E452. Fosfaten zijn alomtegenwoordig in charcuterie: ze maken het eiwit oplosbaar zodat die de gewenste kleverigheid krijgt en het vlees makkelijk 'plakt' met water. Ook hydrocolloïden, kleverige en zoete zetmelen, helpen om vlees een huwelijk te doen aangaan met water. Volgens een bedrijf dat het hydrocolloïde carrageenan (afgeleid uit zeewier) aanbiedt aan de vleesindustrie, kan dit kleverig goedje het gewicht van hun producten met niet minder dan 100 procent doen toenemen".

    "In de zogenaamde 'pekel' waar je charcuterie mee werd ingespoten of waarin je worst werd gecentrifugeerd, zitten ook zetmelen en vezels die hetzelfde doen: water doen kleven aan de andere ingrediënten. De maker van zo'n product, Swelite, verklaart dat zijn product  '50 tot 100 procent van  de proteïnebron kan vervangen en tegelijk de sappigheid bevorderen'. Met andere woorden: het staat fabrikanten van charcuterie toe de hoeveelheid vlees in hun eindproducten drastisch te verminderen".

    Vleeslijm
    "Het enzym (een eiwit dat als katalysator werkt bij een bepaalde chemische reactie, redactie) transglutaminase wordt in de industrie 'vleeslijm' genoemd.  Het zorgt voor een sterke binding tussen eiwitten, waardoor het stukken vlees zonder commerciële waarde transformeert in gestandardiseerd vlees met een grote toegevoegde waarde. Het vergemakkelijkt bovendien de toevoeging van water en zorgt ervoor dat de droog- of rijptijd voor je broodbeleg met 40 procent wordt ingekort. Transglutaminase hoeft niet op het etiket vermeld te worden".

     
    Voedselregulatoren hebben een maximale 'aanvaardbare dagelijkse inname' voor deze additieven vastgesteld, als een veilige limiet gebaseerd op dierproeven. Alleen: niemand weet hoeveel je van een kankerverwekkende stof moet binnenkrijgen vooraleer je kanker krijgt, of hoeveel van een bepaalde gifstof je lichaam kan verdragen tot het je zenuwstelsel gaat vergiftigen
    J

    Tot 30 procent soja
    "Ook sojaproteïne is een populaire 'vleesuitbreider'. Het wordt gemaakt door soja te wassen in zuur. Dat gebeurt in aluminium tanks, waardoor dit voor de hersenen en het zenuwstelsel schadelijke zware metaal kan lekken in het product. Ook het oplosmiddel hexaan, dat je ook in lijmen en cement aantreft, wordt gebruikt in het extractieproces van sojaproteïne. Soja is de plantaardige voedingsstof die qua textuur het dichts in de buurt van vlees komt. Volgens de voedsel- en landbouworganisatie van de Europese Unie mag soja gebruikt worden om tot 30 procent van het vlees te vervangen in producten als worst, sauzen, kant- en klaarmaaltijden en vleesballen".

    Karkassen
    Heb je liever dat de fabrikant van je charcuterie voor het 'binden' van zijn producten voor gelatine opteert? Blythman: "Dat is een geraffineerde vorm van collageen, het eiwit uit dierlijke gewrichten, ligamenten en huid. Gelatine wordt bekomen uit de karkassen van dieren nadat al het vlees is verwijderd, in een chemisch proces waarbij een zuur- of alkalioplossing wordt gebruikt".

    "Gelatine moet op het etiket vermeld worden, maar daar is al een oplossing voor: collageen eiwitpoeder, afkomstig van dierlijke bijproducten en bekomen zonder chemische processen. Die poeders zorgen voor een stevigheid waardoor je charcuterie makkelijker te versnijden is en ze gaan ook het lekken van het water tegen. De producent hoeft enkel 'rundproteïne', 'gevogelteproteïne' of 'varkensproteïne' op het etiket te zetten. Bijkomend voordeel: het poeder vervangt een aanzienlijk deel van het vlees. 'Functionele proteïnes laten je toe duurdere ingrediënten in je toepassing te vervangen, waardoor je tegelijk kosten bespaart en gewicht wint', zo vat een proteïnebedrijf  het samen".
    Lees verder onder de foto

    Rozemarijn in je salami?
    Die rustiek ogende salami bevat rozemarijnextract, en ook hier is dat het resultaat van een  'clean label'-oefening. "Rozemarijnextract is een zachtere verwoording voor antioxidanten (E300-21) en heeft wel een E-nummer (E392) maar producenten drukken liever het poëtischer 'extract van rozemarijn' op het etiket. Geloof maar niet dat dit antioxidant in je salami zit omwille van het aroma. Het dient om het verkleuren van het vlees tegen te gaan zodat je salami er wekenlang vers uitziet. De chemische stoffen worden uit rozemarijn gehaald door middel van een extractiemethode waarbij koolstofdioxide of chemische solventen zoals hexaan (uit petroleum), ethanol (uit de fermentatie van suiker en zetmeel) en aceton (het ontvlambare goedje waarmee je nagellak verwijdert) worden gebruikt".
    Hyperactieve kinderen
    Dergelijke extracten zijn nog onschuldige bewaarmiddelen in vergelijking met klassiekers als benzoaten, nitrieten, nitraten, sorbaten en sulfieten. Blythman: "De industrie van additieven geeft zelf toe dat sulfieten voor ademhalingsproblemen kunnen zorgen. Natriumbenzoaat in combinatie met kleurstoffen kan voor hyperactiviteit bij kinderen zorgen. Nitraten worden in de maag omgezet tot potentieel kankerverwekkende nitrosamines".

    Kerosine en rubber
    "In charcuterie (net als in margarine, chips en in olie gebakken voedsel zoals vissticks) zal je antioxidanten of bewaarmiddelen als BHT (ook een bestanddeel van balsemvloeistof en kerosine) en BHA (ook terug te vinden in rubber) aantreffen. Bij proefdieren veroorzaken ze kanker en verstoren ze de hormonen- en zenuwstelsels. Toch hebben onze voedselagentschappen besloten dat deze additieven, in de toegelaten hoeveelheden, geen gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Daarom hebben ze een maximale 'aanvaardbare dagelijkse inname' voor deze additieven vastgesteld, als een veilige limiet gebaseerd op dierproeven. Alleen: niemand weet hoeveel je van een kankerverwekkende stof moet binnenkrijgen vooraleer je kanker krijgt, of hoeveel van een bepaalde gifstof je lichaam kan verdragen tot het je zenuwstelsel gaat vergiftigen".


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    03-05-2015
    Dag Geldwolven
    Interessante info is dit !

    03-05-2015 om 19:08 geschreven door lieve


    02-05-2015
    Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK


    loue87zj.jpg Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

    02-05-2015 om 11:47 geschreven door Annie & Rogier


    Lieve groetjes dikke knuffel maatje
    Image and video hosting by TinyPic

    02-05-2015 om 08:22 geschreven door Diana


    Zaterdaggroetjes.

    Image and video hosting by TinyPic

    Lieve Weekendgroetjes.

    Fijne dag.

    02-05-2015 om 06:59 geschreven door wartjes


    weekend groetjes
    2irvf2o.jpg

    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze vier schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en
    een dikke knuffel van onze kapoentjes.

    02-05-2015 om 01:45 geschreven door patty en freddy




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!