Inhoud blog
  • Blog en mailgroep
  • Ochtendgebed
  • Groepsgebed 06-04-2007 t.e.m. 12-04-2007
  • Getuigenissen tot Gods Geest.
  • Middagdienst - Bijbels en spiritueel
  • Boodschap van 19-05-2006
  • Bericht van H.L. 24-04-2006
  • Thema: Stadia van bewustzijn
  • Positief denken
  • Hoe omgaan met leed en kwaad?
  • Wees Liefde
  • Thema, Karma / erfzonde / karmische verstrengelingen
  • Themabespreking: Naastenliefde en eigenliefde
    Links naar aanverwante Blogs en sites
  • Forum voor bijbelse en spirituele gesprekken
  • De-Voice
  • Gedichten Frits Deubel
  • Lourdes...
  • Uit het levende woord
  • Bijbelse aanvulling
  • De esotherische wereld
  • Hand in hand
  • Filosoofje
  • Een diaken senior over diaconie...
    Zoeken in blog

    Bijbels geïnspireerd
    Waar twee of drie zich verzamelen in naam van Christus is God aanwezig.
    14-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe omgaan met leed en kwaad?
    Vriend(inn)en,

    Omgaan met leed en het kwaad, veroorzaakt door mensen, in twee delen bekeken.

    Deel I

    Hoewel het doen van kwaad niet iets is dat we trachten goed te keuren of te excuseren achter oorzaken en zaken die om begrip vragen, zijn er hoe dan ook meestal verklaarbare oorzaken te vinden.

    Het is ook om die reden, dat vooral een houding van "geloof en liefde" zo belangrijk is: Niet enkel om aan te zetten tot het doen van het goede en het weren van het kwade, maar tevens om te kunnen fungeren als opvang, steun en begeleiding tot slachtoffers van onrecht en ook zo tot hen die nog vast zitten in het doen van kwaad.

    Met de nodige Liefde en inzet van allen die meedingen in het doen van het goede, licht een kracht verscholen, die het "doen van kwaad" kan verdrijven en in de beste gevallen zelfs aanleiding kan geven om het "doen van kwaad" te voorkomen.

    Zowel slachtoffers van onrecht als daders die onrecht brengen (Hetzij grootschalig dan niet individueel) zijn allebei slachtoffers van een keuze die door
    die dader gemaakt werd. Daders van onrecht, zitten vast in uitingen die niet de juiste zintuigen vinden om ervaringen, daden en gedachten te verwerken. Meestal gaat dit ook gekoppeld aan een fanatieke zucht naar macht, geld en/of lusten en hebben zij alle besef van Gods Liefde verloren, vaak ook met verlies van geweten dat het medeleven heeft uitgeschakeld en hen gemakkelijker aanzet om met alle middelen, ongeacht de gevolgen, hun fanatieke doelen na te streven.

    Zoals duisternis enkel verdreven kan worden door licht, zo ook kan "het doen van kwaad" enkel verdreven worden door Liefde. Het is zeker geen gemakkelijke of snelle weg, maar meer dan de moeite waard, omdat het resultaat van een overwinning door Liefde, blijvend kan zijn, en niet resulteert in verlies.

    Het is een logisch en duidelijk; "
    gevolg van oorzaak":
    - Duisternis met duisternis vangen, brengt nog meer duisternis.
    - kwaad met kwaad vergelden, brengt nog meer kwaad.
    - Duisternis met licht vangen, doet duisternis verdwijnen.
    - Kwaad met Liefde omvatten, doet het kwaad verdwijnen.

    In Christus, vinden we in zijn laatste dagen voor de kruisiging een levend voorbeeld van "hoe Liefde omgaat met kwaad dat gebracht wordt". Het vraagt inderdaad een hele volharding om het gebrachte kwaad met Liefde te bestrijden, maar in Christus hebben we getuige geweest van de resultaten die Liefde brengt. Niet alleen ontving Christus opstanding, maar heeft zijn Liefde aanleiding gegeven om een hele wereld aan te zetten tot het vormen van een gemeenschap die streeft naar wijsheid en inzicht in Gods Woord.

    Zo ook toonde Christus via de wonderen die Hij bracht, wat God bedoelt in Zijn boodschappen met betrekking tot verlossing en het brengen van een nieuwe hemel en aarde. Christus gaf tijdens zijn verblijf op aarde een voorproefje, van wat God voor ons vereeuwigt.

    Zo ook, is het niet de vorm van onze liefde, maar de diepte ervan die bepalend is voor het "kunnen" dat daaruit volgt.

    Net zo, is de weg die Christus is, niet gedefinieerd in de instelling die een religie vertegenwoordigt, maar in de volgzaamheid die ze toelegt tot het navolgen van Christus en zijn leerstellingen.

    Bijna altijd, wordt geloof (zoals uitspraken in "het ware geloof en onware geloof") gekoppeld aan de instelling, die een bepaalde religie vertegenwoordigd, maar we zijn geen Christenen omdat we een bepaalde strekking volgen, maar we zijn Christenen door Christus na te volgen in het beoefenen van "geloof en liefde" en het luisteren naar Gods Woord.

    Iedereen die beweert de waarheid in pacht te hebben en/of als enige de weg te bewandelen, die Christus is, kan zichzelf geen Christen noemen, want hij/zij spreekt daardoor reeds een oordeel uit "dat allen die zijn/haar mening niet delen geen redding kunnen vinden". Uit Christus, uit God is iedere levende ziel in staat om redding te vinden, naar mate zijn/haar volgzaamheid tot Christus.

    Niets is beter, dan om die volgzaamheid in eenheid tot velen te delen, maar zoals het luidt in Christus oproep:"Handelt en denkt zonder te oordelen, doe het goede en verzaak het kwade, spreek naar Liefde en verkondig Gods Woord, maar laat de Liefde niet in de steek, want zo gij de kennis wel hebt, maar de liefde ontbreekt zal een onwetende gemakkelijker Gods zaligheid ontdekken dan de liefdeloze."

    Net zo kan ieder die ten oorlog trekt op basis van geloofsovertuiging, zichzelf geen Christen noemen om reden dat in die weg, niet de weg ligt, die Christus ons toonde.

    Deel II

    We zien in onze wereld vaak leed en onrecht, dat bewust wordt gebracht door de mens. Een onbegrijpelijke motivatie drijft verschillende mensen tot geweld, agressie en disrespect, louter uit de zucht naar macht, geld en lusten.
    Het is niet in definitie, dat deze tegenwerking tot Vrede, louter wordt gebracht door ongelovigen, maar door allen die de Liefde niet hebben.

    Vanuit verschillende religies, wordt gemakkelijk het verkeerde beeld verkondigd, dat geloof en aansluiting tot een bepaalde religie, de enige en ware weg naar redding is, maar men vergeet gemakkelijk om liefde aan geloof te koppelen.

    Het zijn niet uitsluitend ongelovigen, die grijpen naar middelen die onrecht brengen, maar spijtig genoeg vaak zelfs mensen die een diep geloof in God hebben.
    Zo denk ik bijvoorbeeld aan het kwade, dat wel degelijk het bestaan van God erkent, en aan mensen die ten oorlog trekken in Gods naam, maar zich verzetten tegen "Liefde".

    "Geloof en Liefde", gaan ontegensprekelijk samen om Gods Vrede te genieten.
    Wie liefheeft,
    met of zonder geloof, zoals bedoeld in Gods Liefde, heeft de weg genomen, die door Christus aangeduid wordt. Het zijn zij die kiezen voor Liefde, die Gods Vrede genieten en alle middelen aangereikt worden om tot God te naderen.

    Zelfs een ongelovige, die liefheeft naar Gods normen, heeft onbewust reeds diep geloof in zich aanwezig. Het is slechts een kleine stap om van daaruit één te worden in Christus en God te erkennen, ook al duurt die kleine stap een gans leven.

    Zoals Christus ons ook aantoonde; "God kiest zijn volk, uit alle natiën en rassen".
    Hoe anders, dan door de erkenning en herinnering één te zijn in Christus en de weg van "geloof en liefde" te bewandelen, zal Vrede ons deel zijn?

    In het voorbeeld dat Christus bracht tijdens zijn veroordeling door de mens, toonde Hij ons de weg van "geloof en Liefde", en toonde God ons de opstanding die daar uit volgt.
    Dankzij dit levende voorbeeld en Christus' blijvende inzet om alle leven op aarde in het hart te bereiken, hebben we Gods wonderen als bewijs gekregen die de getrouwheid van ZIJN Woord aantonen.

    - Waar liefde woont, toont Christus zich als verlosser. Waar "geloof en liefde" woont, toont God zijn "kunnen" in onze eenheid tot Christus.
    - Als iedereen, net als de liefdelozen, deelnemen aan het geweld dat ze plegen, door het te beantwoorden, blijft enkel verlies het resultaat.
    - Waar het zwaard wordt getrokken, is verlies reeds geleden, nog vóór het uithaalt.

    - Weet te volharden in het onderhouden van "geloof en liefde", en de eenheid tot Christus zal U uit God,
    ZIJN zaligheid brengen.

    genegen groetjes, van Liefde in de zege Gods

    14-08-2006 om 00:00 geschreven door leeuwke


    >> Reageer (0)
    08-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees Liefde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wees liefde vrienden, want "geloof en liefde" zijn de sleutels tot vrede.
    Christus is de weg, de waarheid en het leven.
    En of je nu kan geloven of niet kan geloven in God als Schepper van het Alles, wees Liefde want zonder liefde zal vrede nooit bestaan.

    Als mens wordt er wel eens gezegd: "Als God bestaat, draagt hij schuld voor het bestaan van leed."

    Wij zeggen:" De aarde brengt meer regen en wij dragen daar toch geen schuld in?", maar we hebben wel de bomen weggekapt, die de spons zijn op de grond om het water uit de grond op te zuigen.

    Wij zeggen:" Er is minder zuurstof in de lucht, daar dragen wij toch geen schuld in?", maar onze regeringen hebben liever olie als product voor energie, dan water. Terwijl we de lucht vervuilen, hakken we de leveranciers van zuurstof af hun wortels.

    Wij zeggen:" Er is zoveel leed op aarde, daar dragen wij toch geen schuld?", maar we gaan wel te oorlog als een volk een ander geloof verkondigd dan we zelf volgen.

    Wij zeggen: "De aardbevingen en overstromingen, daaraan hebben wij toch geen schuld?", maar we dumpen wel nucleair afval in de zeeën, doen kernproeven in de natuur en geven er niet om als vernietigingswapens worden ingezet om vrede te brengen.

    08-08-2006 om 00:00 geschreven door leeuwke


    >> Reageer (0)
    07-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema, Karma / erfzonde / karmische verstrengelingen
    De erfzonde... niet echt een begrip dat zonder onbegrip leeft.
    Sommigen noemen het karma, of zoals ook wel omschreven wordt: "...een proces dat zich kan voltrekken tot 'ontschuldiging'..."
     
    Vader heeft erfzonde meermaals verwoord, net zoals Christus dit ook in zijn onderwijs verduidelijkte.
    "Geloof en liefde" zijn de sleutels om de weg van Christus te ontdekken, maar meer nog, de sleutels om die weg te vinden en te behouden.
    In "oorzaak en gevolg", uit de erfzonde zich in de keuzes die we als mens maken.
    Graag deel ik hieronder een schrijven dat naar aanleiding van een bepaalde vraag ontstond en mogelijk aansluit op "erfzonde":
     
    De vraag was "Wat is karma en karmische verstrengeling?"
     
    In de geheimen der schepping, is in de periode die voorafgaat aan de komst van de nieuwe aarde en hemel, al veel geopenbaard in overeenstemming met Gods Woord en in overeenstemming met wat reeds eerder in de geschriften werd neergeschreven.
    Toen Johannes ongeveer 90 jaar N.C. de openbaringen doorkreeg, wordt beschreven, hoe hij door Christus en Gods engelen verzocht werd om alles op te schrijven, zoals het hem gebracht werd. Behalve één stuk, waar de donderslagen spraken (Gods stem) waar hem gevraagd werd niet één woord daar uit op te schrijven. Het diende geheim te blijven tot de bestemde tijd daarvoor gekomen was. (Zie openbaringen)
     
    Zo ook lezen we in verschillende stukken uit de geschriften, dat de inzichten zullen groeien naarmate we naderen tot Gods dag.
    In Genesis lezen we gedeeltelijk detail uit de schepping van de mens, meer bepaald de samenstelling van vlees/bloed en geest.
     
    Zo ook lezen we in verschillende stukken dat de geest na de dood, weerkeert tot God en ook Christus heeft verschillende malen verwezen naar: "Na de opstanding zult gij zijn zoals de engelen".
     
    Het zijn aanduidingen, die slechts tot bevestiging dienden in het bestaan van leven "voor" en "na" de dood, of met andere woorden, dat het deel dat we hier op aarde leven, slechts een heel klein stukje is in ons volle bestaan. We zijn niet van deze wereld, ook al leven we er in. Dit alles, in de dimensie van materie en vlees is slechts tijdelijk. Je zal vast al gemerkt hebben, dat verschillende ervaringen zich regelmatig herhalen, en deze herhalingen kunnen we zowel voor individuele ervaringen als in collectieve ervaringen terugvinden.
     
    Alle reden hiervoor zit in Gods wet van "oorzaak en gevolg" die nauw samenwerkt in de vrijheid van keuze. Deze vrijheid van keuze, beslaat uiteraard ook meer dan de vrijheid die we in deze fysische dimensie ervaren. Die vrijheid is ons gegeven in ons ware "zijn". De geestelijk oorsprong die in ons ligt en die deel uitmaakt van het eeuwige leven.
     
    Vanuit die vrijheid creëerde de mens 'erfzonde'; de keuze om buiten God, zelf te beslissen wat goed of kwaad voor ons is. De appel van Adam en Eva, ging niet om 'sexualiteit', maar om de beslissing God niet te willen erkennen als Koning en beslisser in goed en kwaad. De verleiding die gebracht werd om in deze kennis zelf te beslissen zette hen aan, om de relatie tot God te verzwakken. Alle 'zonden' zoals we dat omschrijven volgden hier slechts uit. (Nog voor deze afzondering, had God reeds uitgesproken: "Ga en vermenigvuldig U. Maak U tot velen op deze aarde. Sexualiteit was hier al in voorzien in de instelling van het huwelijk.)
     
    De bedoeling van de fysische dimensie, is om via ervaringen die door tijd en ruimte van elkaar gescheiden worden, te komen tot volle groei in het naderen tot God als lichtwezens. Volwaardige engelen, om bij te dragen in het collectieve bewustzijn. De alwetendheid van God.
     
    Hoe verder we groeien in het besef, dat "Geloof en Liefde" de sleutels zijn tot Vrede en te meer we de herinnering terugvinden allen één te zijn in Christus, komen we steeds dichter bij een punt, waar de karmische lading die we dragen opgelost of ingelost wordt.
     
    De karmische lading, is de lading die we dragen via "oorzaak en gevolg" die we veroorzaken door de keuzes die we maken. Dit betreft zowel keuzes in het huidige leven dat we ervaren, als alle keuzes, die we daarvoor en daarna maken. Deze karmische lading, in het bijbel ook wel de erfzonde genoemd, bevat dus ook onze menselijke keuze om te beslissen dat we het zonder God wilden proberen.
     
    Gelukkig, is er door Vader zelf, een eindpunt voorzien, waarin alle karmische ladingen worden weggenomen en deze door het verbond in Christus worden bezegeld tot verlossing voor elke vorm van lering en ervaringen in de fysische dimensie.
    In totaal vinden we drie maal een door God uitgesproken verbond:
    - Een eerste "Nooit meer vergelding van de mens, zoals bij de zondvloed"
    - Een tweede "Nageslacht van Abraham dat het heilige land beloofd werd"
    - Een derde die tweedelig is: "Vernieuwing voor redding door geloof in de Here Jezus voor alle mensen" en "een aantal zielen die via de fysische dimensie tot lering komen en een plaats krijgen in Gods Koninkrijk als dienaren in Gods organisatie."
    In dit laatste verbond beschreef God de begrippen zoals Paradijs en Koninkrijk. Het Paradijs als bestemming voor iedere ziel die kiest voor God en het Koninkrijk dat hierover zal regeren.
     
    In de karmische ladingen die we dragen, zitten uiteraard ook karmische banden verweven. Dit zijn verstrengelingen die overlappingen en/of overeenkomsten vertonen met de karmische lading van anderen die we tijdens ons leven ontmoeten en waar we het leven mee delen.
     
    Het verbreken van deze karmische banden, betekent niet dat we plots met niemand meer zouden samenzijn, maar betekent simpelweg, dat de dualiteit die we dragen en het karma dat we afronden om "oorzaak en gevolg" naar zuivere keuzes te brengen, op een bepaald punt volbracht zal zijn. Als dit niet lukt tijdens de levens die we gekregen hebben, dan zal dit punt zeker gebracht worden door God, op de dag dat Hij Christus uitzend om het Koningschap over de gehele kosmische dimensie weer op te nemen. Eens dit punt bereikt, leven we geen ervaringen meer die een gevolg zijn van oorzaken, maar zullen de keuzes die we maken dusdanig zuiver zijn, dat we uitsluitend nog leven in "Geloof en Liefde".
     
    Aangezien we door het afronden van karmische ladingen ook steeds sterker worden in bewustzijn en in herinnering tot ons ware "zijn", is het logisch dat God een nieuwe hemel en aarde voorziet. Deze is het erfrecht van ieder die zijn/haar weg zoekt in Christus. Een nieuwe hemel en aarde, omdat ook de vorm waarin we het zelf manifesteren een totaal andere lading zal kennen.
     
    Zoals we thans een lichaam uit verschillende atomen kennen, zal ons lichaam steeds etherischer worden en uiteindelijk weerkeren naar haar oorspronkelijke geestelijke vorm. Op dat moment is manifesteren niet meer gebonden aan de wetten der materie, maar aan de kracht en vrijheid van de scheppende gedachte.
     
    Eens we tot God genaderd zijn, krijgen we naast de vrijheid van keuze, die zich volledig synchroniseert aan Gods Wil ook de vrijheid tot medeschepping.
    Zie bijvoorbeeld naar de engelen en Gods woordvoerders en profeten, die verschillende wonderen tonen in het "kunnen" van God.
     
    De engelen worden vaak door onwetendheid "Goden" genoemd. Vanuit Gods standpunt zijn zij ook één in God en in de Aartsengel Michaël (Christus), maar vanuit menselijk standpunt bekeken, is de opvatting God enkel van toepassing voor onze Schepper. Dit opdat we in gebed ten alle tijden zouden beseffen dat er slechts één Schepper is, zoals er slechts één keer het alles is.
     
    Het onbegrip in de ware aard van ons "zijn", is ook lange tijd de reden geweest waarom er zoveel verschillende religies bestaan.
     
    Terwijl hier en daar het bestaan van de engelen duidelijk ervaren werd, werden ze in de ene cultuur als Goden aanzien, en in de andere cultuur als verlengstuk van God. In de volle waarheid, is echter geen enkele religie aanwezig, maar bestaat slechts het volle besef van "geloof en liefde". Er heersen dan geen verschillen meer en er heersen dan geen struikelblokken meer, die de ene religie de andere kan voorleggen. Simpel omdat ieder zich dan één zal weten in Christus, de aartsengel Michaël. Waar ook God één is met het alles en alle leven.
     
    Karma of erfzonde zal dan ingelost of afgewerkt zijn en er zijn geen gevolgen meer, die bepaalde ervaringen vragen om tot besef te komen. Er is dan slechts het volle besef en de volle overgave om Liefde te "zijn".
    Ik hoop dat dit een klein beetje kan verduidelijken, waar karma en karmische verstrengelingen vandaan komen.
     
    Zie het als de gevolgen die ervaren worden en de gevolgen die toekomstig nog ervaren moeten worden, op basis van oorzaken, die door onze keuzes gelegd worden. De keuzes die hier vernoemd worden, zijn keuzes, die zowel in dit leven gemaakt worden en werden, als keuzes die voor de geboorte en na de dood gemaakt werden en worden.
     
    Christus is de weg, de waarheid en het leven...

    07-08-2006 om 00:00 geschreven door leeuwke


    >> Reageer (0)
    06-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Themabespreking: Naastenliefde en eigenliefde

    In besprekingen betreffende "Gods liefde", naastenliefde en eigenliefde, zie ik een oproep waar ook steun wordt gevraagd aan het beeld dat al eens verkeerdelijk door ons als mens wordt geïnterpreteerd.

    "Volg Gods voorbeeld in alles, zoals een geliefd kind zijn vader nadoet.
    Wees vol liefde, net als Christus..."

    We wijzen elkaar op Gods goedheid, en leven naar het motto: "behandel uw naasten gelijk u zelve."
    Graag wil ik hierin de verduidelijking naar voor brengen, dat God hier meer mee bedoeld dan uw naasten lief te hebben. God geeft hiermee ook eigenliefde aan als een belangrijke aanvulling om Gods liefde te begrijpen.

    Want zowaar we anderen behandelen als ons zelve, dienen we ons "zelf" te behandelen, zoals we onze naasten behandelen.
    Als we er van uit gaan dat eigenliefde gelijk zou staan aan egoïsme, dan zou het vervullen van "een ander te behandelen als u zelve", een moeilijke opgave worden.

    Eigenliefde gaat om aanvaarding van de eigen aanwezigheid en het eigen kunnen. Het gaat om verzorging van eigen bestaan en in de betekenis van Gods liefde zorg te dragen voor geest en lichaam, die als tempel voor God dient.

    De uitspraak: "Om lief te hebben, is jezelf liefhebben een belangrijke basis.", is niet ontstaan met het oog op egoïsme.
    Egoïsme kent een duidelijk verschil tegenover eigenliefde.

    In het dwangmatig vervullen van verlangens en behoeften, zien we egoïsme, maar laat ons niet verward zijn door er van uit te gaan, dat eigenliefde deze eigenschappen zou dragen.
    Het zelf graag zien betekent juist, dat we naast de aanvaarding van de eigenwaarde we er op toe zien, niet ongecontroleerd toe te geven aan driften die geen rekening houden met onze naasten.

    Want door het genot van de voorzieningen, die God ons gaf, dankbaar te ontvangen op de wijze zoals God ze bedoeld had, tonen we ons als praktiserende beoefenaars van Gods Woord in "geloof en liefde".
    Eigenliefde, werkt dan ook in de navolging van Gods Woord mee aan het onderhouden van een gezonde levenshouding, waardoor ongecontroleerde verlangens en behoeften geen of minder kans krijgen in ons denken en handelen.

    Het geweten wordt geactiveerd om levend in Gods onderricht en in samenwerking met eigenliefde in te staan voor een gezonde en sterke presentatie van ons kunnen en bestaan onder onze naasten. Het bouwt aan zelfzekerheid en het kennen van de eigen grenzen.

    Op deze manier, geven we God de erkenning te begrijpen waarom Hij zoveel Liefde koestert voor zijn schepsels, omdat we begrijpen, dat ook eigenliefde een onderdeel is van de alomvattende liefde die Hij in Zijn Woord legt. Het maakt van ons standvastige volgelingen van Christus die niet door twijfel een slachtoffer kunnen worden van schuld en/of zelfverwijt.

    Niemand heeft er iets aan, indien we ons boven het kunnen en de grenzen van onze mogelijkheden inzetten om in te staan voor onze naasten, als we daardoor geestelijk en/of lichamelijk aan ten onder gaan. In dat geval, hebben we eigenliefde uitgeschakeld en niet begrepen.

    Een sterke geest in een sterk lichaam is waar eigenliefde aan werkt, en daarin zeggen we tegen God: "Ik vind het goed en ben dankbaar Vader, dat U me aanvaard zoals ik ben, dat U me liefheeft en ik zal die liefde heel graag aanvaarden en bevestigen door te zorgen voor een sterke geest en lichaam."

    De eigenaardige eigenschap die hier mee gepaard gaat, is de vaststelling dat het kunnen en de mogelijkheden zelfs groeien.

    Groeien in de tijd, het geduld en de liefde waarmee God ons omringt.

    06-08-2006 om 00:00 geschreven door leeuwke


    >> Reageer (1)

    Archief per week
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!