Inhoud blog
  • Terug naar huis
  • Wunderland
  • Vigeland
  • Noorse Munt
  • Einde van de wereld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Met de auto naar Noorwegen
    Juni 2015
    12-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw

    Op zo'n rustige zee kun je niet anders dan goed slapen. Af en toe een lichte trilling, maar verder rustiger dan op gelijk welk vliegtuig !

    Vandaag dus op tijd uit de kooi om niet te moeten aanschuiven voor het rijkelijk ontbijtbuffet. Op het zonnedek is het ook al behoorlijk druk, want niemand wil de aankomst in Oslo missen. Er staat een strakke frisse wind, maar de zon is weer van de partij, dus blijft het zalig om vanop het 13de dek foto's te maken.

    Klokslag 10 uur worden de passagiers gemaand hun bagage op te pakken en naar de autodekken te gaan. Het duurt even voor de auto's buitengereden kunnen worden en ook de douane maakt het wachten nog wat langer. Het is zalig weer en het kwik stijgt tot 22°C.

    Dan op weg via de E6 – gedeeltelijk een spiksplinternieuwe 4-baans weg – naar Hamar. Een rustig stadje met een leuke winkelstraat. Niet te lang, want er wachten ons vandaag nog meer kilometers. Daarna verder naar Lillehammer – gekend van de Olympische Winterspelen van 1994. Iets groter en drukker stadje waar lekkere koffie wordt geserveerd en met nog wat meer mooie winkels.

    En nu op weg voor het ruigere werk. Via Tretten, Svinvoll naar Skei waar de Peer Gyntweg begint. Deze weg is gedeeltelijk een gravel-tolweg (80 NOK) van ongeveer 32 km lang. Het duurt niet lang of we zitten op 1053 m hoogte, met hier en daar nog flinke pakken sneeuw. De thermometer wijst inmiddels 12°C en de Volvo krijgt stoffige allures van een Paris-Dakar auto. Helaas zijn er links en rechts ski-dorpen gebouwd en een flinke HS-lijn ontsiert het landschap. De uitzichten van het steeds wisselend landschap zijn verder adembenemend. Na ruim één uur stof en grind komen we in de meer beschaafde wereld van ons hotel : Wadahl Hogfjells, met een kamer met zicht op het meer ! Schitterend. Ook de keuken legt ons in de watten. We zullen dringend moeten oppassen en morgen flink moeten stappen om de calorietjes af te werken ;-)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    14-06-2015
    Blote tenen
    Greet met de blote tenen in de sneeuw....heel toffe blog Luc, ik vind het bijzonder fijn dat je dat doet. Geniet ervan en foto's blijven doorsturen maar eerst genieten, genieten!

    14-06-2015 om 13:34 geschreven door Chantal



    Archief per week
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!