Inhoud blog
  • Terug naar huis
  • Wunderland
  • Vigeland
  • Noorse Munt
  • Einde van de wereld
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Met de auto naar Noorwegen
    Juni 2015
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trondheim

    Het is al heel vroeg licht, maar gelukkig heeft onze kamer dikke overgordijnen. Aan de kade zien we de Hurtigruten boot aanmeren. Vanuit het restaurant hebben we zicht op de jachthaven en het ontbijtbuffet is minstens even spectaculair als gisteren in Alesund ! Bovendien verdrijft de zon langzaam het ochtendgrijs ! Het belooft een mooie dag te worden.

    Na het ontbijt doen we onze wandelschoenen aan en trekken de stad in. We beginnen langs de zonovergoten oude kade. Verder langs het nieuwe spoorwegstation richting oude stad. Er is heel wat beweging in de winkelstraten en het lawaai van de auto's valt ons op. De Dom is een prachtig gebouw – binnen mogen we niet fotograferen – gelegen in een groene zone langs de Nidelva-rivier. We steken de brug over, lopen door het oude kleurige stadsgedeelte richting de Kristiansvesting. Vanop de Gamle Bybro (oude brug) maken we de traditionele foto van Bryggene, het kanaal richting nieuwe haven met z'n oude pakhuizen. Boven op het fort hebben we een schitterend zicht over de grote omgeving. Iemand maakt een fotovlucht met z'n witte drone. Vandaar dalen we door het park weer naar het lager gelegen stadsdeel rond de oude haven met zijn prachtig opgewaardeerde en hippe buurten. Jaja, Trondheim maakt indruk !

    Sinds vanmiddag wordt het hotel overspoeld door fietsfanaten met superknappe racefietsen. Morgenvroeg (6u) vertrekt hier de jaarlijkse fietsrace naar Oslo, over een lengte van 545 km ! De deelnemers rijden dag en nacht en moeten ten laatste zondagmorgen 10u door de finish in Oslo komen. Een deelnemer vertelt dat hij er vorig jaar 33 uur over deed !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    20-06-2015
    Gezellig
    Dat ziet er een gezellig stadje uit! Greet moet dringend achter de kanonnen gaan staan, niet ervoor! Met de zon zijn die fel gekleurde gevels echt prachtig, het heeft wel iets!

    20-06-2015 om 20:51 geschreven door Chantal


    Greet en Luc
    Heel herkenbaar, daar zijn we ook geweest. We hebben ook een foto genomen van de Baklandet Skydsstation! Ik vond dit ook een mooi stadje. Vooral de renovatie van de oude pakhuizen is prachtig. Geniet er nog van deze week! Monique

    20-06-2015 om 16:39 geschreven door Monique


    19-06-2015
    Ja maar
    Allemaal goed en wel maar waar zijn de foto's. Grapje hé Luc, geniet vooral van je reis. Ik kom je hier een beetje opjagen en straks zit Greet met een gestresseerd ventje!

    19-06-2015 om 21:11 geschreven door Chantal



    Archief per week
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!