Foto
Foto
Inhoud blog
  • Verzameling rouwbrieven
  • Verzameling bidprentjes
  • A family on the Move: Origins of the Bedillion/Petillon Family
  • Luc Petillion schreef op 8 september 2008
  • Boezinge 1914 - 1918
    Zoeken in blog

    Mijn stamboom wordt steeds bijgewerkt door middel van persoonlijke opzoekingen in allerlei archieven.
    Ik mocht gebruik maken van het reeds gedane opzoekingswerk van andere amateur-genealogen onder meer Jef Guldentops, Sylvain Minoodt, Antoon Petillion, Luc Petillion en vele anderen.  
    Deze blog heeft als enige functie een vergaarbak te zijn van de info, voor het merendeel her en der op het internet verzameld. Op de een of andere manier houdt het verband met de stamboom.
    Voor de stamboom kan u terecht op http://gw.geneanet.org/hubert24. Om privacy redenen zijn de gegevens van <100 jaar enkel toegankelijk voor wie over een paswoord beschikt.
    Mocht iemand bezwaar hebben tegen weergegeven info, laat het mij weten, deze info wordt dan onmiddellijk verwijderd.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    genealogie families Guldentops - Boone

    Stamboom Hubert Guldentops zie: http://gw.geneanet.org/hubert24 Een beetje van alles... het familiale heden en verleden... van pure roddels, mythen en sagen tot onverbloemde waarheden...
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Petillion schreef op 8 september 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geachte heer,

     

    Ik bezorg U hierbij als bijlage de stam die ik tot op heden kon opmaken van de tak ‘Petillion’ waartoe U behoort. Ikzelf behoor tot een andere tak die teruggaat tot het huwelijk van Francois Petillon en Pieternelle du Bois in Brielen (Ieper) in 1707. Pieternelle du Bois was toen meid op het kasteel De Drie Torens, waar thans Joseph Petillion woont. Er zijn aanwijzingen dat ‘mijn’ tak afstamt van naamgenoten in Laventie (F, Pas-de-Calais).  Quasi alle takken die ik tot op heden kon onderzoeken gaan waarschijnlijk terug tot voorouders in Fleurbaix (F, Pas-de-Calais) (meer bepaald het gehucht ‘Petillon’, dat thans nog altijd bestaat).

     

    Een tweede bijlage betreft een korte samenvatting van de akten met betrekking tot de voorouders die ik kon terug vinden in het departementaal archief in Rijsel . Een foto van de eerste folio van de akte waarin André (Andreas) Petillon uit Wevelghem (lees: Wulvergem) wordt vermeld, is tevens bijgevoegd.


    In Ennetières-en-Weppes (Nord)

    Christian Vankemmele, koopman in Armentières, en zijn echtgenote Marie Pelize, verpachten op 27 september 1668 aan Jean Lallau en Peronne Petillon, landbouwers in Ennetières-en-Weppes, een hofstede met afhankelijkheden op 2 400 roeden grond in Armentières en Erquinghem-Lys. Eind 1674 is Jean Lallau overleden. Peronne Petillon, dochter van wijlen Louis, sluit op 14 oktober 1674 een huwelijksovereenkomst af met Jacques Degruison. Zij wordt bijgestaan door haar zoon Mathias Lallau en Antoine De Hornes, haar schoonzoon. Zij wonen allen in Ennetières-en-Weppes. Op dezelfde dag doet zij een schenking ten voordele van haar dochter Marie Catherine Lallau.

    Louis Petillon, zoon van wijlen Louis en dus waarschijnlijk een broer van voormelde Peronne Petillon, pacht op 11 november 1650 samen met zijn echtgenote Isabeau Boidin een hoeve gelegen in Ennetières-en-Weppes. De hofstede is eigendom van Anthoine Levecque, zoon van wijlen Laurent. Hij betaalt er per jaar 72 ponden voor. Op dezelfde dag verkoopt hij aan de verpachter een zwarte koe voor de som van zes pond grooten. Het echtpaar is dan reeds minstens zeven jaar gehuwd: op 8 juli 1643 leenden zij tweehonderd florijnen van Michel Lallau, zoon van wijlen Jean, waarschijnlijk dus hun neef. De vader van Louis is dan reeds overleden. Zij betalen een erfelijke rente van twaalf florijnen 10 patar per jaar.

    Louis wordt als getuige geschrapt bij een verkoop op 22 juni 1671. Op 10 juli 1672 pachten hij en zijn echtgenote een hofstede met afhankelijkheden eigendom van Michel Lallaux en gelegen te Ennetières-en-Weppes. Pasquier Petillon, landbouwer aldaar, is hierbij aanwezig als getuige. Op 5 december 1683 legt Louis samen met Nicolas Behagle een verklaring af nopens een ‘planche’ langs een weg. Hij wordt daarbij vermeld als bejaarde, geboren in Ennetières-en-Weppes. Louis Petillon is op 4 februari 1685 als getuige aanwezig bij het opstellen van een pachtcontract.

    Pasquier Petillon is op 17 juli 1671 aanwezig als getuige wanneer zijn schoonzuster Noëlle Bernard, gehuisvest in Capinghem, een huwelijkscontract afsluit met Jacques De Bondue. Op 27 oktober 1675 wordt Pasquier Petillon vermeld als huurder van een woning, die hij zal moeten verlaten want het goed wordt in huur gegeven aan Jean Charlet.

    Marie Jeanne Petillon, dochter van Pasquier en Marie Bernard, van Houplines, sluit op 29 oktober 1695 een huwelijksovereenkomst af met Alard Delannoy, zoon van wijlen Martin, wonend in Fre-linghien. Haar zuster Marie Madeleine, gehuisvest in Ennetières-en-Weppes, huwt in juni 1698 met Pierre Prevost. Haar broer André Petillon is op 12 juni 1698 aanwezig als getuige bij het opstellen van haar huwelijksovereenkomst. Begin januari 1701 bevalt Marie Magdeleine van een kind, dat kort na de geboorte overlijdt. Het echtpaar begeeft zich enkele dagen later naar Rijsel om er een boreling te adopteren. Van een vroedvrouw genaamd Agnes, zonder gekende woon- of verblijfplaats, krijgen zij een kind genaamd Pierre Joseph toegewezen. Zij betalen tien pond grooten per jaar voor de tafelkosten. Het kind komt bij hen wonen op 25 januari 1701. Tien jaar later kwam de vroedvrouw het kind echter weghalen om het in een school in Rijsel onder te brengen, maar het echtpaar Prevost-Petillon bleef het kind aldaar bezoeken. De natuurlijke vader bezorgde het echtpaar uiteindelijk een som om het kind te kunnen adopteren. Pierre Prevost, zoon van wijlen Jacques, en Marie Madeleine Petillon, vestigden zich ondertussen als landbouwers in Sequedin en kochten in 1713 diverse percelen grond gelegen in Ennetières-en-Weppes. In 1727 is het echtpaar nog steeds gehuisvest in Sequedin.

    Anne Petillon, een andere zuster, gaat op 19 januari 1708 een huwelijkscontract aan met Mathieu Bouche, van Erquinghem-sur-la-Lys. Bouche is dan reeds weduwnaar met vijf kinderen. Na zijn overlijden hertrouwt Anne Petillon met Jacques Buret. Er rijzen problemen met de schatting van het sterfhuis van Mathieu Bouche. Op 31 maart 1719 is er een regeling met de voogden van de weeskinderen uit het eerste huwelijk van Bouche.

    Louis Petillon, zoon van wijlen Pasquier, wonend in Armentières, wordt vermeld in een akte d.d. 27 december 1719 nopens een verpachting in Ennetières-en-Weppes.

    Op 18 januari 1721 worden de kinderen van Pasquier die dan nog in leven zijn vermeld in een verkoopakte. André Petillon woont dan in Wevelghem, een verschrijving voor Wulvergem, en zijn broer Jean-Baptiste nog steeds in Ennetières-en-Weppes. Verder zijn er nog twee zusters: Anne Petillon, gehuwd met Jacques Burette, en Marie Madeleine Petillon, gehuwd met Pierre Provost. Zij verkopen aan François Enneron, zoon van Mathias, tweehonderd roeden akkerland gelegen in Erquinghem-le-Sec.

     

     

    22-09-2008 om 12:12 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge 1914 - 1918
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor meer foto's zie: http://ieperverbeeldt.be/component/option,com_memorix/Itemid,2/task,result/

    21-09-2008 om 12:30 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge: vrouwelijke boerenjeugd viert 30-jarig bestaan 1951
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    voor meer foto's zie: http://ieperverbeeldt.be/component/option,com_memorix/Itemid,2/task,result/resultplugin,gallery/

    21-09-2008 om 12:23 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boezinge: medewerkers aan de bevrijdingsstoet 1945
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    http://ieperverbeeldt.be/component/option,com_memorix/Itemid,2/task,topview/CollectionID,8/RecordID,831/PhotoID,HEU008500824/

    21-09-2008 om 12:17 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koning is dood, leve de koning !
    Na een aanslepende doodstrijd werd Trophy 1200 door ondergetekende geëuthanaseerd om plaats te ruimen voor Bonneville T100. Volgens de folder: 'A blast from the past that rocks today'.





    16-07-2008 om 16:36 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Petillion te Boezinge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van links naar rechts:
    Boven: Julia, Valère, Ida.
    Onder: Gaston, Maria.

    07-06-2008 om 00:00 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militiegetuigschrift Josephus Guldentops
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Militiegetuigschift als bijlage bij de huwelijksakte Josephus Guldentops- Thersia Ceulemans
    (huwelijk Putte 30 augustus 1861).

    06-06-2008 om 10:12 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bidprentjes 4 generaties Guldentops
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Josephus Guldentops (Rijmenam 1832 - Rijmenam 1900)
    & Theresia Ceulemans (Putte 1829 - Rijmenam 1912)
    ß
    Leopold Guldentops (Rijmenam 1862 - Vilvoorde 1928)
    & Maria-Joanna de Wachter (Heist-op-den-Berg 1863 - Breedhout 1924)
    ß
    Hubert Guldentops (Sint-Lambrechts-Woluwe 1893 - Gent 1961)
    & Alma Van Herck (Montevideo 1898 - Mortsel 1967)
    ß
    Paul Guldentops (Wetteren 1935 - Leuven 1989)
    & Monica Boone (Gent 1935)
    ß
    Hubert Guldentops (Malo-les-Bains 1962)

    06-06-2008 om 10:05 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aldfaer: een gratis stamboomprogramma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een gratis stamboomprogramma kan men downloaden van volgende site:
    http://www.aldfaer.net/site/

    03-06-2008 om 15:29 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartierherhaling door huwelijk Leopold Guldentops met Joanna Maria De Wachter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kwartierherhaling

    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

    Kwartierherhaling, ook wel kwartierverdubbeling genoemd, is het verschijnsel dat eenzelfde persoon meerdere keren in een kwartierstaat voorkomt.

    Kwartierherhaling is onvermijdelijk. Gaat men tien generaties terug, dan heeft men al meer dan 1000 voorouders. Gaat men twintig generaties terug, dan zijn het er al meer dan een miljoen, en na dertig generaties een miljard. Zo veel mensen leefden er een paar eeuwen geleden nog niet op aarde. Bovendien zijn iemands voorouders meestal beperkt tot een vrij klein gebied.

    zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwartierherhaling

    Dit doet zich voor bij het huwelijk tussen Leopold Guldentops en Joanna De Wachter.
    Henricus Leopoldus Guldentops is een overgrootvader van ondergetekende.

    Joanna Maria De Wachter is een nicht van Henricus Leopoldus Guldentops.

    Joanna Maria De Wachter is ook een nicht in de tweede generatie van Henricus Leopoldus Guldentops

    Want:
    • Egidius De Wachter 
    • Anne Marie De Swerdt
    zijn tegelijkertijd

    02-06-2008 om 00:00 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartierherhaling door huwelijk Camilus Minoodt met Emerentia Balcaen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook door het huwelijk van Camilus Minoodt met Emerentie Balcaen hebben we te maken met kwartierherhaling. De voorouderparen komen in de kwartierstaat herhaaldelijk voor.

    Camilus Minoodt is een oom van de 3de generatie van ondergetekende.

    Emerentia Balcaen is een dochter van een nicht in de tweede generatie van Camilus Minoodt.
     

    02-06-2008 om 00:00 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luchtfoto brouwerij Krüger te Eeklo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet alleen de oude gebouwen van de brouwerij, maar ook de oude brandweerkazerne, het nieuwe station in aanbouw, metaalbedrijf Steyaert en de oude 'vellenfabriek'.

    01-06-2008 om 12:45 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Minoodt (e1 april 1814 - +08 mei 1886)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uittreksel rechtbank van eerste aanleg (9 januari 1865) waarbij Constantinus Minoodt zijn broer Jean Minoodt onder voogdijschap liet plaatsen.
    Constantinus overleed in september 1865 op vrij jonge leeftijd (47 jaar).

    Jean Minoodt overleed jaren later in de Stropstraat te Gent.

    Nam Constant de zieke Jean onder zijn hoede en liet hij hem onder voogdijschap plaatsen toen hij zijn eigen einde voelde naderen ?

    01-06-2008 om 12:02 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Krüger, inladen van het vatenbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De in de streek destijds gekende groene vrachtwagens (merk Scania) bij het inladen van het vatenbier ter hoogte van de vatenafvulling.
    De uitsprong aan het gebouw bovenaan was de bottelarij (de recentste van de twee bestaande). 

    Wat er nu nog rest:
    Oud uithangbord te Eeklo op voormalige vestigingsplaats.

    31-05-2008 om 10:49 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brouwerij Meiresonne - brouwerij De Hoprank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Augustin Meiresonne 1796-1861 
                  |
    August Meiresonne 1843-1913
                  |
    Irma Meiresonne 1871-1908 
                  |
    Marcel Lootens 1901-1979
                  |
    Denise Lootens 1927-   & Roger Boone 1920 -


    Hubert Guldentops is een neef van Roger Boone.
    Roger Boone is gehuwd met Denise Lootens, kleindochter van Irma Meiresonne, de zuster van brouwer Aimé Meiresonne.


    brouwerij Meiresonne, zie:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Meiresonne


    Gent door de jaren heen, zie:
    http://www.gent-door-de-jaren.be/Welkom/html/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=275
    ps: het toeval wil dat ik nog enkele jaren gewoond heb in de appartementsgebouwen die werden opgetrokken op het terrein van de vroegere brouwerij Meiresonne

    een meer uitgebreid artikel over de brouwerij Meiresonne, zie:
    http://www.overschelde.be/drupal/node/55

    Met dank aan Eric Plovyt voor de bijkomende informatie.
    Zie: http://blog.seniorennet.be/stambomenplovyt/

    31-05-2008 om 09:42 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Boone (Hoogpoort Gent)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gezin Boone in de Hoogpoort te Gent.
    van links naar rechts:
    Fernand, Maria, Cecile, Jan, vader Robert, Monica, Roger, moeder Julia, Therese, Denise, Antoine.

    31-05-2008 om 07:29 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Guldentops - Boone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto uit 1961 (Gent).
    Van links naar rechts:
    Achteraan: Denise, Raoul De Jonckheere, Denise Lootens, Jan, Therese, Fernand, Zoë van Heirzeele, Wilfried Calberson, Roger, Therese De Waele, Jan Mariën, Cecile, Antoine.
    Vooraan: Maria, Paul Guldentops, Monica Boone, Julia Petillion.

    31-05-2008 om 07:28 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klasfoto eerste studiejaar Sint-Gerolf Eeklo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto uit 1969.
    Ondergetekende tweede van rechts tweede rij.

    31-05-2008 om 00:00 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reisverhalen van Sibo Kanobana: De vloek van de migratie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beatmaster en DJ Sibo Kanobana is van Belgisch-Congolese afkomst...
    zie:
    http://www.google.nl/search?q=%22Sibo+Kanobana+is+van+Belgisch-Congolese+afkomst%22&btnI=Ik+doe+een+gok&meta=


    Sibo Kanobana
    is in Congo/Zaïre geboren en groeide op in Brussel...
    zie:
    http://www.google.nl/search?q=%22Sibo+Kanobana+is+in+Congo%2FZa%C3%AFre+geboren+en+groeide+op+in+Brussel%22&btnI=Ik+doe+een+gok&meta=

    Africa Matters - De reisverhalen van Sibo Kanobana: De vloek van de migratie.

    zie:

    Hubert Guldentops is een neef in de tweede generatie van een ouder van Sibo Rugwiza Kanobana.

    • Immers:
      • Henricus Leopoldus Guldentops 
      • Joanna Maria De Wachter 
      zijn tegelijkertijd
      • voorouders van de 4de generatie van Sibo Rugwiza Kanobana
      • overgrootouders van Hubert Guldentops

    27-05-2008 om 00:00 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petrus Alphons Minoodt (burgemeester)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-05-2008 om 10:43 geschreven door Hubert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 23/02-01/03 2009
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet 'Genealogische tips en weetjes'
  • geneanet.org
  • zoekmachine voor personen
  • familienamen in België
  • Het Namenportaal: alles over voornamen en familienamen in België
  • Database akten West-Vlaanderen
  • Doodsprentjes.be
  • Het Rijksarchief in België
  • Familysearch
  • Postkaarten België

    Foto

    Voor de stamboom zie: http://gw.geneanet.org/hubert24


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een interessant adres?

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!