Mijn stamboom wordt steeds bijgewerkt door middel van persoonlijke opzoekingen in allerlei archieven. Ik mocht gebruik maken van het reeds gedane opzoekingswerk van andere amateur-genealogen onder meer Jef Guldentops, Sylvain Minoodt, Antoon Petillion, Luc Petillion en vele anderen.
Deze blog heeft als enige functie een vergaarbak te zijn van de info, voor het merendeel her en der op het internet verzameld. Op de een of andere manier houdt het verband met de stamboom. Voor de stamboom kan u terecht op http://gw.geneanet.org/hubert24. Om privacy redenen zijn de gegevens van <100 jaar enkel toegankelijk voor wie over een paswoord beschikt. Mocht iemand bezwaar hebben tegen weergegeven info, laat het mij weten, deze info wordt dan onmiddellijk verwijderd.
genealogie families Guldentops - Boone
Stamboom Hubert Guldentops
zie: http://gw.geneanet.org/hubert24
Een beetje van alles... het familiale heden en verleden... van pure roddels, mythen en sagen tot onverbloemde waarheden...
'In the town of Fleurbaix, the marriage records from 1567-1675 show several members of the Petillon family there(24). Within this region is a small village by the name Pètillon. It was apparently from this village that the family took its name. The town name was derived from the verb "petiller" which in Old French meant boiling with anger, furious, or very agitated.'
Ik bezorg U hierbij als bijlage de stam die ik tot op heden kon opmaken van de tak Petillion waartoe U behoort. Ikzelf behoor tot een andere tak die teruggaat tot het huwelijk van Francois Petillon en Pieternelle du Bois in Brielen (Ieper) in 1707. Pieternelle du Bois was toen meid op het kasteel De Drie Torens, waar thans Joseph Petillion woont. Er zijn aanwijzingen dat mijn tak afstamt van naamgenoten in Laventie (F, Pas-de-Calais). Quasi alle takken die ik tot op heden kon onderzoeken gaan waarschijnlijk terug tot voorouders in Fleurbaix (F, Pas-de-Calais) (meer bepaald het gehucht Petillon, dat thans nog altijd bestaat).
Een tweede bijlage betreft een korte samenvatting van de akten met betrekking tot de voorouders die ik kon terug vinden in het departementaal archief in Rijsel . Een foto van de eerste folio van de akte waarin André (Andreas) Petillon uit Wevelghem (lees: Wulvergem) wordt vermeld, is tevens bijgevoegd.
In Ennetières-en-Weppes (Nord)
Christian Vankemmele, koopman in Armentières, en zijn echtgenote Marie Pelize, verpachten op 27 september 1668 aan Jean Lallau en Peronne Petillon, landbouwers in Ennetières-en-Weppes, een hofstede met afhankelijkheden op 2 400 roeden grond in Armentières en Erquinghem-Lys. Eind 1674 is Jean Lallau overleden. Peronne Petillon, dochter van wijlen Louis, sluit op 14 oktober 1674 een huwelijksovereenkomst af met Jacques Degruison. Zij wordt bijgestaan door haar zoon Mathias Lallau en Antoine De Hornes, haar schoonzoon. Zij wonen allen in Ennetières-en-Weppes. Op dezelfde dag doet zij een schenking ten voordele van haar dochter Marie Catherine Lallau.
Louis Petillon, zoon van wijlen Louis en dus waarschijnlijk een broer van voormelde Peronne Petillon, pacht op 11 november 1650 samen met zijn echtgenote Isabeau Boidin een hoeve gelegen in Ennetières-en-Weppes. De hofstede is eigendom van Anthoine Levecque, zoon van wijlen Laurent. Hij betaalt er per jaar 72 ponden voor. Op dezelfde dag verkoopt hij aan de verpachter een zwarte koe voor de som van zes pond grooten. Het echtpaar is dan reeds minstens zeven jaar gehuwd: op 8 juli 1643 leenden zij tweehonderd florijnen van Michel Lallau, zoon van wijlen Jean, waarschijnlijk dus hun neef. De vader van Louis is dan reeds overleden. Zij betalen een erfelijke rente van twaalf florijnen 10 patar per jaar.
Louis wordt als getuige geschrapt bij een verkoop op 22 juni 1671. Op 10 juli 1672 pachten hij en zijn echtgenote een hofstede met afhankelijkheden eigendom van Michel Lallaux en gelegen te Ennetières-en-Weppes. Pasquier Petillon, landbouwer aldaar, is hierbij aanwezig als getuige. Op 5 december 1683 legt Louis samen met Nicolas Behagle een verklaring af nopens een planche langs een weg. Hij wordt daarbij vermeld als bejaarde, geboren in Ennetières-en-Weppes. Louis Petillon is op 4 februari 1685 als getuige aanwezig bij het opstellen van een pachtcontract.
Pasquier Petillon is op 17 juli 1671 aanwezig als getuige wanneer zijn schoonzuster Noëlle Bernard, gehuisvest in Capinghem, een huwelijkscontract afsluit met Jacques De Bondue. Op 27 oktober 1675 wordt Pasquier Petillon vermeld als huurder van een woning, die hij zal moeten verlaten want het goed wordt in huur gegeven aan Jean Charlet.
Marie Jeanne Petillon, dochter van Pasquier en Marie Bernard, van Houplines, sluit op 29 oktober 1695 een huwelijksovereenkomst af met Alard Delannoy, zoon van wijlen Martin, wonend in Fre-linghien. Haar zuster Marie Madeleine, gehuisvest in Ennetières-en-Weppes, huwt in juni 1698 met Pierre Prevost. Haar broer André Petillon is op 12 juni 1698 aanwezig als getuige bij het opstellen van haar huwelijksovereenkomst. Begin januari 1701 bevalt Marie Magdeleine van een kind, dat kort na de geboorte overlijdt. Het echtpaar begeeft zich enkele dagen later naar Rijsel om er een boreling te adopteren. Van een vroedvrouw genaamd Agnes, zonder gekende woon- of verblijfplaats, krijgen zij een kind genaamd Pierre Joseph toegewezen. Zij betalen tien pond grooten per jaar voor de tafelkosten. Het kind komt bij hen wonen op 25 januari 1701. Tien jaar later kwam de vroedvrouw het kind echter weghalen om het in een school in Rijsel onder te brengen, maar het echtpaar Prevost-Petillon bleef het kind aldaar bezoeken. De natuurlijke vader bezorgde het echtpaar uiteindelijk een som om het kind te kunnen adopteren. Pierre Prevost, zoon van wijlen Jacques, en Marie Madeleine Petillon, vestigden zich ondertussen als landbouwers in Sequedin en kochten in 1713 diverse percelen grond gelegen in Ennetières-en-Weppes. In 1727 is het echtpaar nog steeds gehuisvest in Sequedin.
Anne Petillon, een andere zuster, gaat op 19 januari 1708 een huwelijkscontract aan met Mathieu Bouche, van Erquinghem-sur-la-Lys. Bouche is dan reeds weduwnaar met vijf kinderen. Na zijn overlijden hertrouwt Anne Petillon met Jacques Buret. Er rijzen problemen met de schatting van het sterfhuis van Mathieu Bouche. Op 31 maart 1719 is er een regeling met de voogden van de weeskinderen uit het eerste huwelijk van Bouche.
Louis Petillon, zoon van wijlen Pasquier, wonend in Armentières, wordt vermeld in een akte d.d. 27 december 1719 nopens een verpachting in Ennetières-en-Weppes.
Op 18 januari 1721 worden de kinderen van Pasquier die dan nog in leven zijn vermeld in een verkoopakte. André Petillon woont dan in Wevelghem, een verschrijving voor Wulvergem, en zijn broer Jean-Baptiste nog steeds in Ennetières-en-Weppes. Verder zijn er nog twee zusters: Anne Petillon, gehuwd met Jacques Burette, en Marie Madeleine Petillon, gehuwd met Pierre Provost. Zij verkopen aan François Enneron, zoon van Mathias, tweehonderd roeden akkerland gelegen in Erquinghem-le-Sec.
Boezinge: vrouwelijke boerenjeugd viert 30-jarig bestaan 1951
Boezinge: vrouwelijke boerenjeugd viert 30-jarig bestaan
beschrijving: V.B.J.B. van Boezinge viert op 2 februari 1951 zijn 30-jarig bestaan. Van links naar rechts hurken: Josefien Petillion, Jeanne Castryck, Simonne Verhack, Anna Deconinck, Odette Priem en Cecile Dewulf. Staan: x Cariman, Maria Houthoofd, Anna Goderis, Simonne Phlypo, Anna Vandenberghe, Simonne Mergaert, Blanche Goderis, Maria Plouvier, Georgette Vanhaelemeersch en Maria Priem. Boven: Agnes Deconinck, Suzanne Vandewalle, Maria Donck, Agnes Talpe, Jeanny Verplancke, Godelieve Provoost en Simonne Vandewalle.
Boezinge: medewerkers aan de bevrijdingsstoet 1945
Boezinge: medewerkers aan de bevrijdingsstoet
beschrijving: De groepsfoto, genomen op de trappen van het kasteel van Boezinge (achterzijde), toont de mensen die de bevrijdingsstoet organiseerden. De bijeenkomst had plaats op uitnodiging van de burgemeester. Onderste rij van links naar rechts: Theophiel Decoene, Albert Vermeersch, Valère Petillion, Roger Thibault de Boesinghe, vrouw Bertha De Montblanc, Serge Thibault de Boesinghe en Gerard Carron. Tweede rij: x, x, Maurice Sandyck, Jozef Demeester, Emiel Cromheecke en Pierre Vandenbrande. Boven: Lucien Pype, Roger Schacht, André Vandamme, Albert Decoene en Victor Decrock.
Na een aanslepende doodstrijd werd Trophy 1200 door ondergetekende geëuthanaseerd om plaats te ruimen voor Bonneville T100. Volgens de folder: 'A blast from the past that rocks today'.
Kwartierherhaling door huwelijk Leopold Guldentops met Joanna Maria De Wachter
Kwartierherhaling
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kwartierherhaling, ook wel kwartierverdubbeling genoemd, is het verschijnsel dat eenzelfde persoon meerdere keren in een kwartierstaat voorkomt.
Kwartierherhaling is onvermijdelijk. Gaat men tien generaties terug, dan heeft men al meer dan 1000 voorouders. Gaat men twintig generaties terug, dan zijn het er al meer dan een miljoen, en na dertig generaties een miljard. Zo veel mensen leefden er een paar eeuwen geleden nog niet op aarde. Bovendien zijn iemands voorouders meestal beperkt tot een vrij klein gebied.
Dit doet zich voor bij het huwelijk tussen Leopold Guldentops en Joanna De Wachter. Henricus Leopoldus Guldentops is een overgrootvader van ondergetekende.
Joanna Maria De Wachter is een nicht van Henricus Leopoldus Guldentops.
Kwartierherhaling door huwelijk Camilus Minoodt met Emerentia Balcaen
Ook door het huwelijk van Camilus Minoodt met Emerentie Balcaen hebben we te maken met kwartierherhaling. De voorouderparen komen in de kwartierstaat herhaaldelijk voor.
Camilus Minoodt is een oom van de 3de generatie van ondergetekende.
Emerentia Balcaen is een dochter van een nicht in de tweede generatie van Camilus Minoodt.
Immers:
Petrus Josephus Minoodt
Catharina Volckaert
zijn tegelijkertijd
overgrootouders van Camilus Minoodt
voorouders van de 4de generatie van Emerentia Balcaen
Niet alleen de oude gebouwen van de brouwerij, maar ook de oude brandweerkazerne, het nieuwe station in aanbouw, metaalbedrijf Steyaert en de oude 'vellenfabriek'.
Uittreksel rechtbank van eerste aanleg (9 januari 1865) waarbij Constantinus Minoodt zijn broer Jean Minoodt onder voogdijschap liet plaatsen. Constantinus overleed in september 1865 op vrij jonge leeftijd (47 jaar).
Jean Minoodt overleed jaren later in de Stropstraat te Gent.
Nam Constant de zieke Jean onder zijn hoede en liet hij hem onder voogdijschap plaatsen toen hij zijn eigen einde voelde naderen ?
De in de streek destijds gekende groene vrachtwagens (merk Scania) bij het inladen van het vatenbier ter hoogte van de vatenafvulling. De uitsprong aan het gebouw bovenaan was de bottelarij (de recentste van de twee bestaande).
Augustin Meiresonne1796-1861 | August Meiresonne1843-1913 | Irma Meiresonne1871-1908 | Marcel Lootens1901-1979 | Denise Lootens1927- & Roger Boone 1920 -
Hubert Guldentops is een neef van Roger Boone. Roger Boone is gehuwd met Denise Lootens, kleindochter van Irma Meiresonne, de zuster van brouwer Aimé Meiresonne.
Het gezin Boone in de Hoogpoort te Gent. van links naar rechts: Fernand, Maria, Cecile, Jan, vader Robert, Monica, Roger, moeder Julia, Therese, Denise, Antoine.
Foto uit 1961 (Gent). Van links naar rechts: Achteraan: Denise, Raoul De Jonckheere, Denise Lootens, Jan, Therese, Fernand, Zoë van Heirzeele, Wilfried Calberson, Roger, Therese De Waele, Jan Mariën, Cecile, Antoine. Vooraan: Maria, Paul Guldentops, Monica Boone, Julia Petillion.