Inhoud blog
  • EFKES LACHEN.
  • VERSCHIL TUSSEN EEN DOM BLONDJE EN...........
  • STAD IS NIET VOOR LINKSE RATTEN.
  • MIJN DOTATIES, MIJN BRUINE VRIENDEN.........BLIJF ERAF!
  • DE VAKBOND??? STOP HET RITUEEL AFSLACHTEN VAN ONZE WERKWILLIGEN!!!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VLAANDEREN EERST.

    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KLOOSTERMIJMERINGEN.....
      VANDAAG GENE POLITIEK,WANT MIJN MAAG KEERT OM, ALS IK AL DIE VERACHTERLIJKE VERADERS SMOELEN VAN "ANDER VOLK EERST" POLITIEKERS OP DE KWELBUIS ZIE!!!! 

    Alhoewel ik mij soms een dief voel, ik steel regelmatig eens een fotoke van de ene of andere blog, maar dit is enkel omdat ik deze soms mooi vind, en waarom zou ik mijn bezoekers hier niet van laten meegenieten? Om filmkes op mijne blog te zetten, daar heb ik nog geen verstand van, en om ne link te plaatsen moet ik nog wat studeren, want; beste bezoeker U moet weten, ik ben maar tot mijn veertien jaar naar t'school geweest en voor de rest heb ik, toen ik novice in mijne kloostertijd was, moraaltheologie, dogmatiek, filosofie,kerkgeschiedenis, bijbel,en allerlei geleerde studies moetten doen om te begrijpen wie of wat God was. Ik heb zelfs mijn cursussen eens door t' venster gegooid van de tweede verdieping, omdat men er op den duur zot van werd .Die cursussen trokken allemaal op elkaar, en het ging praktisch allemaal over den opperbaas,"Onze Lieven Heer".
    Het liefst van allemaal stond ik tussen de gehandicapten, die kon ik het best begrijpen. De meest uitgestotenen uit de maatschapij, degenen die men liever kwijt dan rijk was. Er waren ook moeders en vaders , die niet anders konden dan hun kinderen afstaan omdat de last zo groot werd, dat dezen er zelf aan ten onder gingen.Ge moet het niet onderschatten!
    De Broeders stonden dag en nacht ter beschikking  en zorgden voor de sjarels alsof het hun eigen kroost was!
    De broeders zijn dan ook bewonderenswaardig! Moge er nog veel Broederroeppingen bij komen de dag van vandaag, want het is echt nodig in deze tijd, mogen er nog vele jongeren zich geroepen voelen om zich onbaatzuchtig in te zetten voor de meest verworpenen en uitgestotenen in deze egoistische maatsschappij, een job in dienst van de Grootsten Baas! De schoonste en eerbaarste job die er bestaat,zich inzetten voor de zwakkeren.
    Wat men nu doet is selectief steeds maar de kerk en al wat er mede te maken heeft trachten te reduceren tot het kwade van het kwaadste.Het zijn dan ook diegenen die het hardst roepen op meneer pastoor als hun pijp of kaars uitgaat. Maar vreest niet, als ge een kwartiertje voordat ge de pijp aan Marten geeft , met Uw geweten in het reine kunt komen,(Volgens de Heilige Augustinus) dan zult ge in vrede, naar de eeuwige jachtvelden kunnen wandelen!
    Verder vind ik het zo zielig om dan ook iedereen over dezelfde kam te scheren. De media werkt dan ook hardnekkig mee om alles wat Kerk betekend te ondergraven, en er een muurtje omheen te bouwen dit alles om een nieuwe wereldorde op te richten in het teken van "De alles kan,en alles mag maatschappij!". Zo een beetje een nieuwe vorm van "De aanbidding van het gouden Kalf, een nieuw Babylon, een nieuwe dans van Salome!"
    Natuurlijk zijn er rotte appels bij,en natuurlijk is niet iedereen een Heilig Dezeken,
    Maar zover ik weet, heb ik in t' klooster geen grote buitensporigheden tegengekomen.Er waren twee soorten Broeders, de ouderen  en de jongeren, en bij de ouderen waren er twee groeppen te onderscheiden, degene die het Evangelie volgden zoals het hoort, de echte Broeders, en een groep ouderen die schijnbaar het Evangelie volgden, degenen die zich wentelden in de rijkdom van schransen en feestvieren en niet vlug content waren met een paar sletsen (sandalen) maar dure krokodillenlederen schoenen eisten, want ze waren tenslotte onderwijzer of directeur of licentiaat in ditjes of datjes, dus in mijn ogen waren dit valse profeten! Deze broeders  stelden dan ook grote eisen betreffende de maaltijden, t'vieruurtje, en durfden zelfs de koffiepercolator gebruiken van de gehandicapten, die dan maar gene koffie moesten hebben. Want dat zagen de buitenstaanders toch niet!
    Zo ook, kwam er regelmatig eens een bedelaar aankloppen voor een boterhammeke. Ik gaf dan altijd nen helen dikke boterham mede, maar op een dag had Broeder overste dit gezien en riep mij hiervoor op t'matje," Ge moogd da nie doen, Broeder, want binnenkort staan ze hier met gans Gent aan te schuiven, wete gij nie wat da kost?"en ja t' was gedaan met boterhammekes uitdelen".
    Maar Broeder overste stak wel een dure havana sigaar aan!
    Bij de jongere broeders had men ook zo twee soorten, de goed menenden en de ziekelijke fanaten.
    De goeden deden alles om brave kwezels te zijn en de slechterikken, dikwijls Universitairen met een zeer hoog intelect,maar levend op de planeet Alexander,( alles voor mij en niks voor een ander.)
    Er was er ene bij van die slechte soort die als hoby had katten te vangen in de tuin,deze dan te verzuipen in ne waterbak, waarna hij ze begroef in de tuin met hun staart boven de grond! "Ne Kattenracist!"  en dan moest ik mij daar niet mee moeien want ik was maar een novice!
    Als er dan mensen kwamen vragen in de tuin, "Broeder hebde gij soms mijn katteke gezien?" moest ik schonekes zeggen, "Nie gezien!". Soms vroegen voorbijgangers welke plantjes dat er daar in t'hoekske stonden en of ze daar geen scheutje van mochten hebben." Dat moet ik eerst eens vragen aan Broeder Overste, maar die is op verlof!" Men leerde mij daar verplicht liegen!
    Vanbinnen kookte ik soms van koleire. Dat er zo n' mensen bestaan is onbegrijpelijk!
    Ikzelf was ne Rebel in t'klooster,zeker als men onrechtvaardig is!
    In plaats van te blokken, liet ik mij regelmatig eens bij valavond langs de regenpijp naar beneden glijden om dan nog eens naar t'dorp af te zakken,zeker als ik wat zakgeld  van ons moeder gekregen had om aan de arme mensen te geven, en aangezien ik mijzelve ook bij de categorie armen rekende trok ik steevast richting café t'voske om daar t'evangelie te gaan verkondigen, ze kenden mij op den duur en den Trappist smaakte daar heerlijk. De terugweg was natuurlijk een stuk langer geworden, ik wandelde voorbij de boerderij van" zwarte tjoeppe, en zijn trees"( Zijnen bijnaam had hij gekregen omdat hij in den oorlog regelmatig ging voetballen bij den Duts) Ze deden teken dat ik moest komen helpen  want hun koe ging kalven. "Hoast U een bitje Broeder veurdat t'kalf verdronken is!" en hij rochelde nog eens goed op de mesthoop.
    Ik direct diene stal binnen en maar sleuren om dat kalf eruit te trekken.T' zweet sijpelde van mijn smoelwerk!
    Schoon kalfke,zei de de zwarten Tjoeppe," Moette geen geneverken hebbe Broeder?" Als de fles leegverdeeld was, nam ik afscheid en was content dat ik een stukske Evangelie in de praktijk had gezet. 'T was al half twaalf eer ik terug aan de regenpijp stond, maar ik geraakte langs geen kanten omhoog. Ik bleef ter plaatse trappelen!" Nonde djuuuu toch! ben k'ik een kalf!"
    Dan maar bellen aan de voordeur van t'klooster!
    Broeder portier was gelukkig mijne vriend, k'legde hem t'geval van t'kalf uit, en hij beloofde dat hij niks ging zeggen aan Broeder Overste. "Alé veruit in joenen tram nu..!!!."
    S'anderendaags om vijf uur in de kapel voor de gebeden. Onze novicemeester was, sory dak het moet zeggen, Ne Karthuizer, een hele wijze geleerden bol!, en die nam s'morgens ook de biecht af.
    Doch hij was potdoof, en dan moesten we dikwijls hardop roeppen zodat hij ons beter verstond. En natuurlijk kon iedereen in de gebedsbankjes medegenietten van hetgeen men in petto had.
    "Zeg maar Broeder, Wa Eje Allemoel utgestoke?"
    Meestal was dit bij mij een stuk choclat gestolen, omdat ik soms niet wist wat te zeggen.
    "Sprikt nikier wa luir, want k'versto je nietten!"
    en ik verder op mijn luidst," Eenstuk choclat gestoooolen!!!"
    "sprikt verder zuene, sprikt verder.....!!!!"
    "Gisterenavond op stap geweeest!, en dan nar cafe t'Voske trappist gaan drinken bij de menschen, onderwegen bij de Zwarten T'joeppe nog een koei helpen kalven, en te leste geprobeert langs de regenpijpe omhoog te kruipe,mor t'ging ni miére!".

    "Ge hedde gij zekerst gedruemd zekers, hier nog een bitje in mienen biechtstul  kommen stoén liegen oék! , Moakt dadde weg zit, en druémt vuért!"
    Natuurlijk, ik mee ne rode kop naarbuiten en onderwegen met mijne kop naar beneden de giechelaars passerent tot in mijn bankske.
    K' heb het nog weken moetten horen!" STUK CHOCLAT GEPIEKT...!!! STUK CHOCLAT GEPIEKT...!!!"

    Nog zo iets, tijdens de les Bijbel liet één van ons mannen ne floere vliegen, ne kadet van een scheet! de ruiten vlogen bijna aan diggelen!
    Onze novicemeester stelde zich recht, vuurrood van verontwaardiging en brulde gelijk een varken dat gekeeld wordt!
    "GOD DIENNEN VULLOARD NIKKER BUTTEN GOAN.......!!!!!"
    Ik kon natuurlijk niet weerstaan om een antwoord te geven.
    "HIJ IS AL BUTTEN.....!!!!!'
    Ja, mannekes!, da was niet mijnen besten dag geweest!.....
    Volgende keer, als ik eens wat meer tijd heb vervolg..........

    Mijn ogen Piekken.
    Slaapwel, en tot morgen.
    Paterke.









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Archief per week
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!