NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Santiago de Compostella
Inhoud blog
 • fotos gsm - deel 4
 • fotos gsm - deel 3
 • fotos gsm - deel 2
 • fotos gsm - deel 1
 • fotos - deel 14
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  4 oktober 2018 tot ?
  27-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molinaseca - albergue santa marina

  Vanochtend weer om 7.30 uur vertrokken. Eerst 500 meter stijgen tot aan het Cruz de Ferro. Hier kon ik eindelijk mijn steen die ik van thuis meegebracht heb achterlaten. Blijkbaar als je daar een steen achterlaat laat je ook al je zorgen achter. Het is de steen die elk jaar bij mijn kerststalletje ligt. Was eigenlijk wel een emotioneel moment. Daarna nog enkele meters stijgen en dan helemaal naar beneden. Van 1515 meter hoog naar 590 meter. Dit was absoluut geen lachertje omdat de weg weer geheel bestaat uit rotsen en losliggende keien. Zeker niet gemakkelijk om te stappen te meer omdat er sneeuw en regen viel. Maar 50 vlokjes maar de meisjes van Australië vinden dit al fantastisch. Vanmorgen was er ook een ijskoude bijtende wind. In de eerste bar heb ik een blouse met lange mouwen bij aangetrokken en een paar sokken als handschoenen gebruikt. Als het nodig is trekt men zijn plan wel. Vanavond was ik helemaal alleen aan het wandelen en stond er ineens een grote hond op mijn pad. Gelukkig had hij meer schrik dan ik en liep vlug weg. Rond half zes aangekomen. Hopelijk is het morgen iets (maar niet te veel) warmer. 

  27-10-2018, 19:10 Geschreven door hildaemmerechts
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabannal de Camino - albergue gaulimo

  Vandaag maar 20 km gedaan - terug door een mooi stuk natuur. Zolang ik stap gaat het beter maar nadat ik stop zijn de eerste stappen nog altijd pijnlijk. Dus maar blijven verder stappen zeker. Ben om half vier hier aangekomen en om half vijf was er voor iedereen thee en een stuk appelcake zelfgemaakt door de vrijwilligster die de albergue open houd. Ik wou eerst nog 6 km meer doen maar de kans dat de albergue daar vol was was groot, dus ben maar voor alle zekerheid gestopt. Lig nu met ijs rond mijn enkel en been naar omhoog wat te rusten. Morgen beginnen de bergen terug. Eerst ongeveer 5 km naar omhoog en daarna 15 km bergaf. Iedereen zegt dat het morgen ook gaat sneeuwen. Ik kan dit moeilijk geloven, zal waarschijnlijk wel wat regen met lichte sneeuw zijn zeker.met de rugzak gaat het terug beter. Maar elke dag is er wel weer een ander probleem. Nog 11 dagen te stappen als ik mijn schema kan aanhouden. Het is leuk om te zien dat er zoveel mensen mijn blog volgen, dat geeft mij heel veel steun om te weten dat het thuisfront mij niet vergeet.

  26-10-2018, 17:53 Geschreven door hildaemmerechts
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  25-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astoria - albergue serviesas de Maria pelegrino

  Vandaag weer 24 km gestapt. Moet eerlijk toegeven dat ik na 10 minuten wou terugkeren naar de albergue omdat ik nog altijd last van mijn enkel had. Maar wat doe je de hele dag in een uitgestorven Spaans stadje.? Ik besloot dus om maar verder te stappen en eventueel maar 10 km te doen. Na een tijd beterde het wel met mijn voet. Het is niet gedaan maar wel beter. Gisteravond samen geeeten met brazilianen en een Amerikaans koppel. Zij sliepen enkele dagen ervoor in een hotel en de vrouw is daar gebeten door een spin en heeft een allergische reactie gekregen zij ziet er niet uit. Slaap dan maar in een hotel! Onderweg heel grote honden tegengekomen. Ik dacht eerst dat het leeuwen waren. Gelukkig zijn zij voorbijgaande mensen gewoon en blijven heel rustig. De voormiddag was weer tamelijk saai maar vanaf de namiddag werd het landschap terug mooier en kon ik terug door de natuur wandelen. Enkele mooie dorpjes tegengekomen maar allemaal zo verlaten. In het dorpje van gisteren woonden 4 kinderen waarvan 2 van de eigenaar van de albergue. Al de jeugd trekt hier weg naar de grote steden. Deze dorpjes zijn gedoemd om spookdorpen te worden. Eigenlijk heel zielig. Ben nu mijn middageten verder aan het opeten (een stuk droog Frans brood met Spaanse hesp) - verschrikkelijk droog.  Maar ik kan het beter opeten dan weg te smijten. De laatste keer dat ik een sandwich vraag .- dan krijg je dit droog brood. Ga Steffens proberen de stad te verkennen. Blijkbaar staat er een hele specialer kathedraal van Gaudi.

  25-10-2018, 18:13 Geschreven door hildaemmerechts
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Martin del Camino - albergue santa Anna

  Je mag raden waarom ik deze albergue gekozen heb! Om 07.30 in Leon vertrokken. De eerst 10 km gingen perfect. Daarna kreeg ik enorm last van mijn rechter hiel. Ik heb daar weer een nieuwe blein en heb mijn voet daar blijkbaar naar gezet en kreeg zo spierpijn in mijn enkel. De rest van de kilometers heb ik eigenlijk meer gestrompeld dan gewandeld. Rond 15.30 aangekomen. Gedoucht en deel nu een wasmachine met een australisch meisje. Je kan beter de prijs delen dan een wasmachine half leeg te laten draaien. De meeste kleren  zijn niet echt vuil maar zijn wel zweterig. Zal blij zijn dat mijn sokken eens goed uitgewassen zijn. Met de hand wassen is toch niet hetzelfde. Vandaag een bord zien staan met Santiago 298 km. Dat wil zeggen dat ik er al 500 gedaan heb. Als ik het moeilijk heb heb ik wel problemen met al de mensen die bussen nemen,als zij in Santiago aankomen krijgen zij hetzelfde attest als diegenen die alles te voet doen. Maar soit, ieder moet dit voor zich zelf weten. Vandaag was het weer super warm. Hopelijk is het de volgende dagen iets minder warm. S morgens is het super koud  en nu begint het rond 10.00 uur op te warmen. In het begin was dit al om 09.00 uur. Je ziet dat de herfst ook hieraan het komen is: de bladeren van de bomen worden ook al geel. Het was weer een hele dag stappen naast een grote weg. Gelukkig is er op de meeste plaatsen een wandelweg naast zodat je wel afgeschermd bent van het verkeer. Aangenaam is echter iets anders.

  24-10-2018, 16:56 Geschreven door hildaemmerechts
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leon - albergue monasterio de benedictines

  Vanmorgen om 7.30 vertrokken. Er was zoveel lawaai in de slaapzaal zodat ik evengoed kon opstaan en vertrekken. Moest maar 20 km doen tot Leon en was daar al om 12.30 uur. Ik verschoot er zelf van. Bed opgemaakt (ja dat moet ge zelf doen), douche genomen, een boterhammetje geeten en dan de stad gaan verkennen. Eerst viel het wat tegen, niet echt veel speciaals te zien. Burgos was veel mooier. Tot ik de kathedraal bezocht. Die is gewoon prachtig. De glasramen zijn spectaculair en om ter mooist. Zeggen dat de kathedraal enkele eeuwen geleden op instorten stond omdat het gewelf verkeerd gebouwd was. Na 25 jaar restauratie hebben architecten het dak afgebroken en terug opgebouwd. De glasramen waren in kisten opgeslagen. Een hele interessante geschiedenis. Straks is er nog een mis en een zegening van de pelgrims. Ik ga nog heilig terugkomen. Hopelijk is het landschap vanaf morgen terug wat mooier, ik zie weer bergen in het landschap opdoemen. Zal dan weer terug wat moeilijker worden, maar we zien wel. Zoals we hier tegen elkaar zeggen: stap per stap en dag per dag. Voor diegenen die het willen weten: ik ben mijzelf nog niet tegengekomen maar gisteren vertelden mijn medestappers dat ik hun veel moed inspreken en ze graag met mij samen wandelen. Dit zou volgens hun mijn opdracht zijn in de Camino: anderen inspireren en helpen. Zij denken als ik dit kan dat zij het ook moeten kunnen (zeker als zij mijn voeten zien - ik ben hier de kampioen van de bleinen. Nog nooit in mijn leven zoveel bleinen gehad. Gelukkig doen ze geen zeer bij het stappen. Voor de rest heb ik geen echte problemen (een lekkende wel, wat wel vervelend is bij het stappen. Ik mis mijn katoenen zakdoeken enorm - heb een hekel aan papieren zakdoeken.

  23-10-2018, 18:24 Geschreven door hildaemmerechts
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mansilla de las mulas - Albergue municipal

  Vandaag ging het terug veel beter. 27 km gedaan. Ik was rond 14.00 uur in reliegos waar ik dacht te slapen maar het was nog te vroeg dus heb ik er nog 6 km bijgedaan. Gisteren heeft een Fransman uitgelegd dat ik mijn rugzak verkeerd vastmaakte en heeft mij uitgelegd hoe ik het moest doen. Verschil is fenomenaal. De vorige dagen had ik altijd rugpijn en vandaag geen problemen meer. Zal wel blij zijn als ik van de meza (de Spaanse hoogvlakte) vanaf ben. Er is niets te zien en verschrikkelijk vervelend. Deze vlakte gaat van Burgos tot Leon. Ik hoop morgen rond 14.00 a 15.00 uur in Leon aan te komen zodat ik nog wat tijd heb om de stad te bezichtigen. Hier aangekomen heb ik een biertje gedronken met Nederlanders, Amerikanen en Italianen. Straks gaan we samen etn. Iedereen nodigt hier iedereen uit om samen iets te eten of te drinken ( elk op zijn eigen kosten natuurlijk. Vandaag kost mijn Albergue weer maar 5 euro. Gisteren was het 10 euro en dan denk ik amai zo duur. Je leven valt hier dus goed mee van prijs. Gewoonlijk kost het avondeten rond de 10 euro maximum. Mijn bleinen krijgen geen kans om te genezen. Daarvoor zou ik zeker een week moeten stoppen. Vandaag dag 20 en een stuk van dag 21 gedaan. Normaal zijn het 34 dagen in totaal.

  22-10-2018, 17:52 Geschreven door hildaemmerechts
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!