NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • whippet ikar
  • chart polski eros
  • galgo apollo
  • hoofd grey
  • hoofd chart polski
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • www.bloggen.be/joliedubalmelok/
  • Zoeken in blog

    van alles wat windhonden

    28-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaans windhondje

    Italiaans Windhondje
    kleine gezelschapshond - zichthond - ideale huishond - Paria oorsprong

    LAND VAN HERKOMST : Italië

    GESCHIEDENIS
    Het kleine Italiaans Windhondje is een verkleinde uitgave van de Greyhound. Waarschijnlijk is dit hondje het eerste ras dat enkel met de bedoeling van 'gezelschapshond' werd gefokt. Dit is het kleinste windhondje, dat even snel, vrolijk, aanhankelijk en intelligent is als zijn grotere neven de Whippet en de Greyhound. Het is een zeer oud ras; er zijn gemummificeerde exemplaren aangetroffen in de graven van Farao's en er bestaan tekeningen van hen in eeuwenoude teksten en schilderingen. Hoewel deze honden ongeveer 2000 jaar geleden in het Middellandse Zeegebied aanwezig waren, werden ze pas in de 17de eeuw populair in Italië. Ze werden op schilderijen door beroemde schilders zoals Giotto en Jeroen Bosch vereeuwigd en waren geliefde gezelschapshonden in veel koninklijke families. Gedurende korte periode dreigde het ras zijn eigen karakter te verliezen vanwege inkruising van een English Toy Terriër. Gelukkig kwam door importen uit Italië het ras weer tot bloei en kreeg het zijn karakteristieke kenmerken weer terug. Deze hondjes zijn overal op hun plaats, in de stad of erbuiten, en ze zijn ook lief voor kinderen.

    IDEALE RASKENMERKEN

    Schofthoogte: reuen en teven minstens 32 cm, hoogstens 38 cm. Er zijn twee gewichtklassen : tot 3,5 kg en méér dan 3,5 kg. Uiterlijk: slank, elegant lichaam; hoog steppend, vrij gangwerk. Vacht : kort, glanzend, zacht. Kleur : zwart, leigrijs, isabel; wit op borst en voeten is toegestaan. Hoofd: lange, vlakke schedel, met een lange snuit; donkere, middelgrote ogen; kleine, naar achteren gevouwen oren, die op de hals en de nek worden gedragen ( roosvormige oren ). Staart: dun, puntig toelopend en gebogen gedragen.
    AARD : de Italiaanse Windhond is niet verlegen, hij heeft alleen iets meer tijd nodig om zich aan zijn familie te binden. Het is een scherpzinnige hond : hij kiest zijn bed, zijn maaltijden en zijn vrienden zorgvuldig uit. Hij is lief en liefdevol en dus een zeer geschikt huisdier voor mensen die op zoek zijn naar een intelligente, elegante hond met een duidelijke geschiedenis. Hij is aanhankelijk, gemakkelijk op te voeden, gevoelig en snel gekwetst, en heeft behoefte aan gezelschap. ACTIVITEIT : dit hondje heeft veel beweging nodig

    28-08-2006 om 15:57 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto faraohond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-08-2006 om 15:48 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.faraohond

    Faraohond
    klein wild jager - zichthond en speurhond - eenvoudig vachtonderhoud - ideale gezelschapshond

    LAND VAN HERKOMST : Malta

    GESCHIEDENIS

    Ook honden kunnen blozen. De neus en oren van de Faraohond ( of Pharaoh Hound, Kelb-tal Fenek ) worden donkerrose als hij zich opwindt. Zijn expressieve gezicht met oosterse uitdrukking bevestigen de band met het oude Egypte. Het is misschien de oudste, maar zeker en vast de meest vereerde hond uit de geschiedenis. Zijn voorouders gaan terug tot zo'n 3000 jaar voor Christus. Veel van het type en zijn mogelijkheden van deze honden uit de oudheid wordt onthuld wanneer men de vroege schilderijen en hiërogliefen bekijkt. Hij lijkt weggelopen uit een afbeelding in een Egyptische graftombe. In werkelijkheid is het een ras dat is gefokt uit Windhonden die op Malta en de eilanden in de buurt leven, en die mogelijk verwant zijn aan prehistorische windhonden uit Noord-Afrika. Waarschijnlijk is de Faraohond nauw verwant met de Podenco Ibicenco en de Cirneco dell'Etna. De Faraohond is dus een zeer oorspronkelijke Windhond. Als huishond is hij alert, intelligent, vriendelijk, zelfs lief. Hij houdt van aandacht, kinderen en spelen, maar is ook graag op pad.

    IDEALE RASKENMERKEN

    Schofthoogte: reuen 56 cm (ideaal), teven 53 cm. Uiterlijk: slank, gebeeldhouwd lichaam; vrij, moeiteloos gangwerk. Vacht : kort, dicht, vlak aanliggend, glanzend. Kleur : roodbruin, iets wit op borst, voeten (niet op de tenen) en staartpunt toegestaan, maar veel wit of wit op de buik, of boven de voeten is ongewenst. Hoofd: lange, droge, goed belijnde schedel met lange snuit; ovale, amberkleurige ogen; grote staande oren. Staart: lang en uitlopend in een punt.
    AARD : voorzien van zowel snelheid als kracht, speur- als gezichtsvermogen, is de Faraohond een veelzijdige jager. Dit ras joeg vooral op konijnen, zowel op reuk als op gezicht. Omdat hij al jaren met de mens heeft samengeleefd, is de hond van nature een gezelschapshond geworden. Hij is vrolijk, intelligent, lief voor kinderen maar wantrouwend tegenover vreemden.
    ACTIVITEIT : deze hond heeft zeer veel lichaamsbeweging nodig.

    28-08-2006 om 15:40 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de link naar elgalgosenior
    http://www.elgalgosenior-be.org/

    15-08-2006 om 20:33 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.elgalgosenior in belgie

    Voorstelling

    El Galgo Senior is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk. Deze organisatie is geregistreerd in Spanje in het Nationaal Register van Verenigingen onder het nummer RNA. 167629. Ons Fiscaal Identiteitsnummer is G.53526638.

    BELANGRIJKSTE DOELSTELLINGEN

    • EGSstreeftom deafgedankte Spaanse Galgo's en Ierse Greyhounds nog een aantal gelukkige jaren te geven als huisdier in een huisgezin.

    • EGS wil hen een veilige thuishaven geven na een leven van jagen of racen en mishandelingen.

    • Wij willen hen liefde geven en verzorgen en hen voorbereiden op een nieuw leven als huisdier.

    • Daaromwillen wij de kwaliteiten van Spaanse Galgo's en Ierse Greyhounds als prachtige metgezel over gans de wereld bekend

    15-08-2006 om 20:31 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zicht honden
    Zichthonden
    De honden die de mens 'zichthonden' heeft genoemd, zijn honden die jagen met de hulp van hun gezichtsvermogen. Deze honden bevinden zich in de groep van honden waarmee de mens het langst bekend is.

    Deze rassen zijn ontstaan in het Midden-Oosten en delen van het zuiden van de voormalige Sovjetunie en Afrika. Over het algemeen hebben deze honden een lichte botstructuur en een glad uiterlijk.
    Als huisdieren zijn de zichthonden prachtige en elegante metgezellen. De
    Barzoi, een voorbeeld uit deze groep, is een populaire hond bij de gegoede kringen in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Zichthonden zijn nooit enorm populair geweest. In de Verenigde Staten bezit de Afghaanse Windhond het grootste aantal liefhebbers. Door hun relatief grote afmetingen hebben de zichthonden een behoorlijke hoeveelheid ruimte van doen.
    De meeste exemplaren van deze rassengroep zijn gladharig en dit vergemakkelijkt natuurlijk de verzorging en het onderhoud van de vacht. Beweging is voor de zichthond van het allergrootste belang. Je moet wel weten dat veel van de zicht- of staarhonden gebruikt werden om op wolven of andere ontzagwekkende vijanden te jagen. Hun behoefte om hun lange ledematen te strekken en om hun frustraties eruit te rennen is de sleutel tot het uitrafelen van hun lichamelijke en geestelijke kronkels. De zichthonden hebben de neiging om zich waardig en afstandelijk te gedragen. Ze hebben geen behoefte aan onnodig geknuffel maar zijn betrouwbare en aantrekkelijke metgezellen, die altijd hun waardige en koninklijke houding bewaren.

    15-08-2006 om 20:01 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Engelse Greyhound
    zichthond - ideale gezelschapshond - heeft veel beweging nodig - wedstrijdhond

    LAND VAN HERKOMST : Engeland

    GESCHIEDENIS
    De Greyhound of de snelheidsduivel van de hondenwereld rent sneller dan 65 km per uur, op zijn gezichtsvermogen, achter een prooi aan. Dit ras heeft het scherpste gezichtsvermogen van alle honden. Hij leeft al eeuwen in Groot-Brittannië. Sommigen beweren dat de Feniciërs ze per boot uit het Midden-Oosten meebrachten; andere bronnen zeggen dat de Arabieren de oorspronkelijke fokkers zijn van dit ras. Het ras kon, geïsoleerd in de boomloze woestijnen, raszuiver gefokt worden zonder enige invloed van andere soorten. En dan zijn er nog de afbeeldingen die men heeft gevonden in de Egyptische en Assyrische culturen van 4000 à 3000 jaar voor Christus ... afbeeldingen die overeenstemmen met het hedendaagse type Greyhound. In ieder geval komt hij al in het 9de eeuwse Engeland voor. In Nederland en België is de jacht met windhonden verboden. Ook zijn naam is een raadsel: is het zijn kleur, of verwijst het naar de Grieken, ook liefhebbers van windhonden. Tegenwoordig kunnen Greyhounds hun energie vooral kwijt op de renbaan. Jammer genoeg wordt het hondenrennen ontsiert door de wansmakelijke toestanden die her en der aan het licht kwamen en komen. Meer informatie hieromtrent en over één van de Belgische organisaties die zich inzet voor het welzijn van deze honden, vindt u terug op een afzonderlijke pagina.

    IDEALE RASKENMERKEN
    Schouderhoogte: reuen 71 tot 76 cm (ideaal), teven 68 tot 71 cm. Gewicht : 27 tot 31,5 kg. Uiterlijk: lenig, gespierd lichaam; moeiteloos, zeer snel gangwerk. Vacht : kort en fijn, licht vlak aan. Kleur : zwart, wit, rood, blauw, reekleur, gestroomd, al dan niet met wit, of geheel wit. Hoofd: lange, niet te brede, vlakke schedel, vrij smalle, lange snuit; donkere amandelvormige ogen; kleine dunne, naar achteren gevouwen oren, z.g. rozenoren. Staart: lang, dun, nog dunner naar de punt toe, licht gebogen.
    VACHT : gladhaar ( of korthaar ) fijne structuur, m.a.w. korte dekharen met praktisch geen ondervacht. Is de vacht rijp, dan wordt die wat droger en meestal lichter van kleur. De vacht lijkt in de verharingsperiode niet meer zo goed aan te sluiten, alsof het haar bovenop komt te liggen. VERHARING : blokverharing. DAGELIJKSE BEHANDELING : met varkensharen borstel, rubberen handschoen of fijne kam. GROTE BEHANDELING : in de rui, meerdere keren bewerken met rubberen handschoen, waardoor alle losse haren verwijderd worden. Niet wassen, of toch zo weinig mogelijk. Wel met een vochtige zeem over de vacht gaan. Kijken of er vuil in de ogen zit en reinigen, oren reinigen en indien nodig nagels knippen. VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : zeer eenvoudig onderhoud. Geen klittenvorming. Wel zijn de losse haren moeilijk van kledij en tapijten te verwijderen.
    BIJZONDERHEDEN : misschien is de Greyhound verwant aan enkele windhonden van het Europese continent. Er heeft zelfs een Friese Windhond bestaan. Door het verbod op de jacht met windhonden in 1929 is die echter in vergetelheid geraakt. In Spanje bestaat nog wel de Galgo Espagnol en in Hongarije de Magyar Agar. Beide zijn oorspronkelijke windhonden van een vergelijkbaar type. Om ze sneller te maken werd in het verleden ook Greyhound ingekruist. Tegenwoordig wordt juist weer het oorspronkelijke type benadrukt. Vooral de verwantschap met de Spaanse Galgo ligt voor de hand. Dit land werd voor onze jaartelling immers, net als Engeland, door Kelten bewoond en de Feniciërs kwamen er handel drijven.

    15-08-2006 om 19:48 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in het water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-08-2006 om 16:00 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwemmen met baasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-08-2006 om 15:59 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de saluki
    Saluki
    zichthond - groot wild jager - eenvoudig vachtonderhoud - wedstrijd hond

    LAND VAN HERKOMST : Arabië

    GESCHIEDENIS
    Saluki is een Arabisch woord en betekent windhond; de Saluki is dan ook een windhond, die voor de Arabieren een gewaardeerd bezit betekende. Hij wordt ook Perzische Windhond of Perzische
    Greyhound genoemd, maar leefde oorspronkelijk in een groot deel van het Midden-Oosten en Egypte. Er bestaat een ivoren beeld van het hoofd van een Saluki, met de lange nek en de traditionele kraag, dat stamt uit de pre-dynastieke periode van 6000 à 5000 voor Christus; dus nog voor de farao's. Het is een echte oosterse windhond, net als de Afghaanse Windhond. Hij is kortharig met bevedering aan oren, benen, voeten en staart. Met zijn enorme snelheid kan de Saluki snelle prooien vangen, zelfs antilopen (die zijn in het gebied waar hij vandaan komt tegenwoordig vaak beschermd). Hij kan zeer hoge snelheden bereiken en de Arabische hengsten bijhouden. In 1920 werd dit ras voor het eerst in Engeland gesignaleerd, waarna het zich in onze streken kon verspreiden. Zijn lichaam lijkt veel op dat van de Afghaanse Windhond en ook hij is kalm en gevoelig. Het hele lichaam van de Saluki suggereert gratie, snelheid, uithoudingsvermogen en symmetrie.

    IDEALE RASKENMERKEN

    Schouderhoogte : reuen 58 tot 71 cm, teven iets kleiner ( tenminste 54 cm ). Uiterlijk : slank, gespierd lichaam; snel, elegant gangwerk. Vacht : glad aanliggend, zijdeachtig, bevedering op oren, benen, voeten en staart; soms ook op de schouders. De gladde soort heeft geen bevedering. Kleur : wit, crème, rossig, goud, grizzle, geelbruin, driekleur (black-and-tan met wit) black-and-tan, of variaties van deze kleuren. Hoofd : lange, smalle schedel met een lange smalle snuit; grote, ovale, hazelnootkleurige of donkere ogen; lange, smalle hangoren. Staart : lang, laag aangezet, licht gekruld.
    AARD : de Saluki is een goede partner. De jagersvaardigheden en het hondeninstinct van deze mooie elegante hond maken indruk op iedereen. Het zijn mooie honden, hartelijk van nature en staan altijd klaar om de aandacht van de baas te verdienen. Het is een slimme en uitstekende waakhond met een zacht karakter. Hij is betrouwbaar met kinderen, gereserveerd tegenover vreemden en heeft duidelijk zijn jachtinstinct behouden. Hou hiermee rekening bij een wandeling.
    ACTIVITEIT : deze hond heeft zeer veel beweging nodig.
    BIJZONDERHEDEN
    De Sloughi is de Noord-Afrikaanse verwante van de Saluki. Hij is het meest westelijk verspreid van alle Oosterse windhonden, want hij woont in de Magreb-landen ( Tunesië, Algerije en Marokko ). Het is een prachtige adellijke windhond, met een ultrakorte vacht, anders dan de Afghaan en de Saluki. Ook de Azawakh of Sloughi Azawakh horen waarschijnlijk in deze groep thuis.

    09-08-2006 om 06:53 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn honden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gemaakt in fotoshop

    09-08-2006 om 06:37 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemaakt in fotoshop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-07-2006 om 17:12 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen apollo en eros

    24-06-2006 om 10:32 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn chart polski
    Klik op de afbeelding om de link te volgen eros

    24-06-2006 om 10:29 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn grey
    Klik op de afbeelding om de link te volgen apollo adoptiehond uit spanje

    24-06-2006 om 10:28 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.whipet pup
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-06-2006 om 16:04 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.whipets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen twee zeer mooie honden

    08-06-2006 om 16:03 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (22 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deerhound1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 15:00 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scottish deerhound

    Scottish Deerhound
    zichthond - groot wild jager - heeft veel beweging nodig - bestand tegen alle weerstypen

    LAND VAN HERKOMST : Schotland

    GESCHIEDENIS
    De Deerhound is een zeer oud ras, dat reeds bezongen wordt in gedichten uit de 3de eeuw. De Scottish Deerhound leefde al in Keltische tijden in Schotland. De ontwikkeling van het Schotse ras volgde die van zijn Engelse tegenhanger : de Greyhound. Schotten en Picten, de oorspronkelijke bewoners van de Highlands, voerden zelfs oorlogen om deze windhond. Hij is ideaal gebouwd voor de jacht. Hij is sneller dan het hert en heeft voldoende gewicht om prooien van meer dan 100 kg neer te halen. De hond was lange tijd de exclusieve eigendom van de Schotse adel. Door sociale veranderingen en overbejaging door gebruik van het geweer, kwam het ras tot verval. Vroeg in de 19de eeuw werd het ras echter door Archibald en Duncan McNeill, de latere lord Colonsay, in ere hersteld. In Schotland, het land van herkomst, dragen nog vele plaatsen in de bergen namen van omgekomen honden. Als huishond is de Deerhound goedgemanierd en trouw; hij heeft wel veel ruimte nodig en moet veel bewegen. Hou echter rekening met zijn felheid en jachtpassie wanneer je de hond laat rennen ! De Deerhound van vandaag wordt maar door een beperkt aantal mensen gehouden.

    IDEALE RASKENMERKEN
    Schofthoogte: reuen minimaal 76 cm, teven minimaal 71 cm. Het gewicht bedraagt een 34 tot 50 kg. Uiterlijk: Slank, gespierd lichaam; snel, actief, lang gangwerk. Vacht : ruw, dicht; 7 tot 10 cm lang, zachter haar op hoofd, borst en buik maar nooit wollig. Kleur : de meest voorkomende en ook meest gewaardeerde kleur is donker blauwgrijs, gestroomd geel - en zandkleurig of rood rossig ( met donker masker en donkere oren ). Lichtgrijs komt ook voor. Een klein beetje wit op het staartpunt, borst en tenen is toegestaan. Hoofd: lange, nogal vlakke schedel, lange snuit; hazelnootkleurig of donkerbruine ogen; kleine, naar achteren gevouwen oren (roze-oren). Staart: zeer lang, uitlopend in een punt, recht of licht gebogen.
    VACHT : ruwhaar; m.a.w. de dekharen zijn vrij hard van structuur, voelen stevig aan en hebben een heldere kleur. De wolharen zijn zachter, korter en liggen tegen de huid aan. Ze zijn ook veel lichter van kleur. Wanneer de vacht rijp is, staan de haren in alle richtingen in bosjes bij elkaar. Dan kan de vacht worden geplukt. VERHARING : blokverharing. DAGELIJKSE BEHANDELING : borstelen met een grove borstel of met een speciaal in de hand liggende terriërborstel. Garnituur en poten : met een grove kam. GROTE BEHANDELING : gebeurt in de ruiperiode ! Deze periode is goed te bepalen. Als u merkt dat de hond wat haar gaat kwijtraken, kunt u een paar haren tussen duim en wijsvinger nemen en ze met een lichte draaiing van de pols uit de huid proberen los te trekken. Laat het haar gemakkelijk los, dan is de vacht rijp. Moet u echt trekken, dan is de hond nog niet aan trimmen toe en kunt u beter nog even wachten met plukken. Gaat men namelijk te vroeg plukken, dan moet men het haar lostrekken uit het haarzakje en irriteert men daarmee de huid. Een pasgeplukte hond is meestal geen echte schoonheid. Het mooie komt pas bij het natrimmen, een vier tot acht weken na de grote beurt. Doordat de vacht eruit gehaald werd, reageert de huid en begint met het aanmaken van wol. De nieuwe vacht zit dan na enkele weken onder de wollaag. Bij het natrimmen wordt die wollaag weggetrimd, zodat de nieuwe vacht eronder te voorschijn komt als korte, diepglanzende haartjes. In principe gebruiken we nooit een schaar of tondeuze bij ruwharige honden. Uitzonderlijk bij de geslachtsdelen, rond de anus en tussen de voetkussentjes. Voeten worden rondgeknipt. VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : door het trimmen is de hond in één keer zijn dode haar kwijt.
    AARD : de Schotse Deerhound is een vriendelijke heer, met elegante manieren en beschaafde affectie. Er wordt beweerd dat alle Deerhounds onder het sterrenbeeld Tweelingen worden geboren omdat ze een dubbele persoonlijkheid bezitten, die ze succes geeft tijdens de ruwe jacht en liefde in een warm huis. Vanwege hun omvang hebben zij veel ruimte nodig en dat schrikt veel mensen af. Het is een slimme, trouwe kameraad met een zacht en liefdevol karakter. Hij vertoeft graag tussen de mensen.
    ACTIVITEIT : deze hond heeft vanzelfsprekend heel wat lichaamsbeweging ( en ruimte ) nodig.
    OPVOEDING : het is een redelijk snelle leerling. Vaak is een vriendelijk verzoek voldoende om de hond te laten doen wat u wilt.

    30-05-2006 om 14:54 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ze hebben haast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen opzij opzij opzij ,maak plaats

    22-05-2006 om 21:18 geschreven door marie-christine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per jaar
  • 2013
  • 2009
  • 2007
  • 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek    Hoofdpunten blog hond1    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    met_hart_en_ziel
    blog.seniorennet.be/met_har
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rayaatje
    blog.seniorennet.be/rayaatj

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!