Inhoud blog
  • whippet ikar
  • chart polski eros
  • galgo apollo
  • hoofd grey
  • hoofd chart polski
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • www.bloggen.be/joliedubalmelok/
  • Zoeken in blog

    van alles wat windhonden

    09-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de saluki
    Saluki
    zichthond - groot wild jager - eenvoudig vachtonderhoud - wedstrijd hond

    LAND VAN HERKOMST : Arabië

    GESCHIEDENIS
    Saluki is een Arabisch woord en betekent windhond; de Saluki is dan ook een windhond, die voor de Arabieren een gewaardeerd bezit betekende. Hij wordt ook Perzische Windhond of Perzische
    Greyhound genoemd, maar leefde oorspronkelijk in een groot deel van het Midden-Oosten en Egypte. Er bestaat een ivoren beeld van het hoofd van een Saluki, met de lange nek en de traditionele kraag, dat stamt uit de pre-dynastieke periode van 6000 à 5000 voor Christus; dus nog voor de farao's. Het is een echte oosterse windhond, net als de Afghaanse Windhond. Hij is kortharig met bevedering aan oren, benen, voeten en staart. Met zijn enorme snelheid kan de Saluki snelle prooien vangen, zelfs antilopen (die zijn in het gebied waar hij vandaan komt tegenwoordig vaak beschermd). Hij kan zeer hoge snelheden bereiken en de Arabische hengsten bijhouden. In 1920 werd dit ras voor het eerst in Engeland gesignaleerd, waarna het zich in onze streken kon verspreiden. Zijn lichaam lijkt veel op dat van de Afghaanse Windhond en ook hij is kalm en gevoelig. Het hele lichaam van de Saluki suggereert gratie, snelheid, uithoudingsvermogen en symmetrie.

    IDEALE RASKENMERKEN

    Schouderhoogte : reuen 58 tot 71 cm, teven iets kleiner ( tenminste 54 cm ). Uiterlijk : slank, gespierd lichaam; snel, elegant gangwerk. Vacht : glad aanliggend, zijdeachtig, bevedering op oren, benen, voeten en staart; soms ook op de schouders. De gladde soort heeft geen bevedering. Kleur : wit, crème, rossig, goud, grizzle, geelbruin, driekleur (black-and-tan met wit) black-and-tan, of variaties van deze kleuren. Hoofd : lange, smalle schedel met een lange smalle snuit; grote, ovale, hazelnootkleurige of donkere ogen; lange, smalle hangoren. Staart : lang, laag aangezet, licht gekruld.
    AARD : de Saluki is een goede partner. De jagersvaardigheden en het hondeninstinct van deze mooie elegante hond maken indruk op iedereen. Het zijn mooie honden, hartelijk van nature en staan altijd klaar om de aandacht van de baas te verdienen. Het is een slimme en uitstekende waakhond met een zacht karakter. Hij is betrouwbaar met kinderen, gereserveerd tegenover vreemden en heeft duidelijk zijn jachtinstinct behouden. Hou hiermee rekening bij een wandeling.
    ACTIVITEIT : deze hond heeft zeer veel beweging nodig.
    BIJZONDERHEDEN
    De Sloughi is de Noord-Afrikaanse verwante van de Saluki. Hij is het meest westelijk verspreid van alle Oosterse windhonden, want hij woont in de Magreb-landen ( Tunesië, Algerije en Marokko ). Het is een prachtige adellijke windhond, met een ultrakorte vacht, anders dan de Afghaan en de Saluki. Ook de Azawakh of Sloughi Azawakh horen waarschijnlijk in deze groep thuis.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per jaar
  • 2013
  • 2009
  • 2007
  • 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Hoofdpunten blog hond1



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annemarie02
    blog.seniorennet.be/annemar
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    natuurlijkgezond
    blog.seniorennet.be/natuurl

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!