Tartaar van zalm, vergezeld van zalmeitjes en preischeutenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden: 4 personen
200 gr zalm 1 potje zalmeitjes
4 etl olijfolie 4 sneden toast
1 etl balsamico azijn 1 citroen
2 etl peterselie zeezout en peper van de molen
1 bakje prei scheuten 1 tomaat
50 gr sjalotten 4 pijpajuintjes
100 gr waterkers
Bereiding:
Hak de zalm in fijne brunoise en kruid met peper van de molen en zeezout.
Maak een vinaigrette van olijfolie, balsamico azijn en sjalotten, meng onder de zalm.
Vul een ring met de tartaar en leg in het midden van het bord.
Steek uit 4 sneden brood ronde toast en kleur ze onder de salamander.
Plaats de toast op de zalm en leg er een toefje preischeuten op, als ook een koffie lepel zalmeitjes.
Versier de rest van het koude bord met waterkers, kwart citroen en stukje geemondeerde tomaat.
Snij de pijpajuintjes enkel malen in de lengte door en plaats een uurtje in ijskoud water.
Zo bekom je een bloem, laat uitdruipen en leg bij op het bord
Zie boven
Hoeveel |
Grondstof |
Eenheidsprijs |
Kostprijs |
200 gr |
Zalm |
|
|
4 etl |
Olijfolie |
|
|
1 etl |
Balsamico azijn |
|
|
2 etl |
Peterselie |
|
|
1 bakje |
Preischeuten |
|
|
50 gr |
sjalotten |
|
|
100 gr |
waterkers |
|
|
1 potje |
Zalmeitjes |
|
|
4 sneden |
Toastbrood |
|
|
1 |
Citroen |
|
|
1 |
Tomaat |
|
|
4 |
pijpajuintjes |
|
|
|
|
Kostprijs |
|
Wijn: Exquiss Chardonnay kostprijs 5
Druivensoort: Chardonnay
Smaak: Fris, licht en fruitig
Ideaal bij alle vissoorten
Drank tip: Serveer er een ijsgekoeld glaasje wodka bij
|