De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    03-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe brug...
    Vorige zaterdag is de Bataviabrug aan de dokken plechtig ingehuldigd. We hadden echter bezoek zodat we dan maar zondag de nieuwe brug gaan bezichtigen zijn. We wilden natuurlijk ook graag weten welke mogelijkheden deze oversteekplaats biedt, omdat wij er heel dichtbij wonen. Zo zijn we steeds verder gestapt, voorbij Oostakker -Lourdes, naar Oostakker-Dorp waar het net kermis was en waar we een café moesten induiken  omdat het stortregende. Na de bui wandelden we nog verder tot aan Wittewalle en omdat het vrij laat werd, namen we toen maar de bus terug naar huis...




    03-07-2012, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling volwassenonderwijs
    De Gentse kantacademie vzw nodigt iedereen hartelijk uit op haar jaarlijkse tentoonstelling in het CVO Leerdorp van de stad Gent op 22, 23 en 24 juni 2012 van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis en rolstoeltoegankelijk. Het thema is dit jaar : kant uit alle windstreken. Ook andere disciplines van het volwassenonderwijs stellen hun deuren open (boekbinden, smeden...) Dit gaat allemaal door op de Martelaarslaan 13  te Gent.





    20-06-2012, 10:46 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calais
    Zondag,3 juni trokken Ginette en ik naar Calais om het mooie museum van de machinekant en kledij te bewonderen. Op zoek naar een eetgelegenheid kuierden we door de Noordfranse stad met zijn opvallende stadhuis. In de namiddag zette de bus ons af aan het vlasmuseum te Kortrijk waar we eerst het vlasgedeelte bezochten en dan nog een interessante rondleiding kregen in de kantafdeling.







    19-06-2012, 18:59 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdronken land...

    Vorige week zaterdag gingen we met de Fortisvrienden op stap. In de voormiddag was er een wandeltocht in het verdronken land van Saefthinge, gewapend met regenjassen en laarzen ploeteren in het schorregebied in de omgeving van Emmadorp. In de namiddag was er een verkenning van Hulst waar de oranje-gekte toesloeg wegens de te spelen voetbalmatch Nederland-Denemarken.'s Avonds genoten we van een overheerlijk aspergemenu in Zuiddorpe.Toen was de rust al teruggekeerd in het Nederlandse kamp...Nederland verloor immers...






    19-06-2012, 18:52 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klinge
    Zondag was er een wandeltocht georganiseerd in De Klinge. We kozen voor de 15 km en beleefden een heel aangename wandelnamiddag. Het parcours was heel afwisselend en volledig in de open natuur. Schitterende wandeltocht!





    19-06-2012, 18:42 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kant in de Thuishaven
    Dienstencentrum De Thuishaven toont iedere maand een of andere kunstvorm of hobby, dit gedurende de ganse maand. Voor april stelt de kantclub Kant en Klaar uit Evergem ten toon. Als je in Gent in de buurt bent, altijd leuk om eens binnen te lopen...
    Dit zijn geen werkjes van Kant en Klaar maar mijn eigen werkstukjes van de duchessegroep van de kantschool van het volwassenonderwijs Gent. De patroontjes komen uit het boek van Ulrike Völcker, Rippe und Rolle...







    15-04-2012, 10:32 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machelen
    Zaterdag,14 april,organiseerde wandelclub ATB.Deinze een wandeltocht vanuit Machelen.Goed wandelweer en een mooi parcours, deze wandelclub probeert altijd de mooiste natuurplekjes aan te doen en de Leiestreek is daarvoor een dankbare locatie. Je kon ook het Raveelmuseum binnenstappen, dit was niet aan ons besteed, we zijn niet zo'n Raveel-liefhebbers.
    Wij kozen voor de 21 km, al bij al een zeer aangename tocht.







    14-04-2012, 18:36 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Latem
    Wandelclub De Buitenbeentjes uit Landegem organiseerde vandaag een wandeltocht in St.-Martens-Latem. Ik heb 11 jaar in Latem gewerkt zodat ik wel een bepaalde binding met dit dorp heb en als het mogelijk is nemen we ieder jaar de wandeltocht rond Deurle en Latem mee. Wij kozen voor de 18 km. Het parcours heeft ons aangenaam verrast, niet de platgelopen en overbekende Latemse dreven maar een heel lange lus langs de Leie en de meersen. Heel geslaagd!







    08-04-2012, 19:50 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asper
    Vandaag kozen we voor 16 km stappen in en rond Gavere. Het inschrijvingslokaal was de voetbalkantine in Asper. We waren wat laat voor de 25 km en verkozen dan maar de kleinere afstand, zo konden we ook nog de nodige boodschappen doen. Het was een vrij afwisselend parcours met Scheldeboorden, bospaden en schilderachtige wegeltjes. Naast het militair domein te Gavere bewonderden we het statige kasteel Grenier.







    07-04-2012, 20:30 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostende
    Vandaag spoorden we naar Oostende, jammer genoeg voor de begrafenis van de vrouw van mijn kozijn Roland. We hadden het stadsplan van Oostende bestudeerd en we vonden dat het wel te doen was om van het station naar het uitvaartcentrum De Stuiver te stappen. Toch misrekenden we ons in de afstand, zodat de afscheidsdienst al een paar minuten bezig was toen we arriveerden. Bij de terugtocht namen we een andere en vluggere weg.





    06-04-2012, 22:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brielmeersen
    Donderdagnamiddag gingen we met de Zonnebloemen wandelen in de Brielmeersen.
    Het was vrij koud maar droog en de natuur toonde zich in zijn mooiste lentetooi.
    Na de wandeling was het heerlijk genieten van koffie en een stuk taart...De Zonnebloemen is een dansgroep maar in de vakanties wordt er een andere activiteit gedaan.







    06-04-2012, 22:25 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kant en Klaar
    De Evergemse kantclub Kant en Klaar houdt dit weekend een tentoonstelling in hun lokaal in de Hekstraat. Zondag is deze kanttentoonstelling nog de hele dag te bezichtigen. De moeite waard!









    03-03-2012, 16:03 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomergem
    Dit weekend zullen we het wandelen maar even links laten liggen want Julien is dinsdagavond, toen hij met de fiets naar de koorrepetitie reed, zwaar ten val gekomen halfweg het Baudelo-park doordat er plots een hond tussen zijn wielen snelde. Het is gelukkig nog goed afgelopen, geen breuk of spierscheuringen aan de rechterschouder waar hij nogal onzacht op terechtgekomen is maar het leek ons beter het eventjes kalm aan te doen. Vorige zondag zijn we gaan wandelen naar Zomergem, schitterend weer en doorgaans een leuk parcours. We kozen voor de 13km. Mooie hoekjes langs het Lievepad en poëzie van onze landschapsdichteres Lut de Block...





    28-01-2012, 14:12 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardooie

    Vorige Zaterdag was er  niet veel keuze aan wandelingen in de Marching : enkel West-Vlaanderen had twee mogelijkheden : Staden en Ardooie. We kozen voor het laatste omdat we dan ook meteen drie vliegen in één klap hadden : Julien had glas nodig voor zijn Tiffany-werkjes, dit moest hij halen in Dentergem en in Lotenhulle lag er nog een fles Urselse Kaffee op ons te wachten. Wij waren tamelijk vroeg vertrokken zodat we nog de 20,5 km konden stappen en zo netjes ons programma konden afwerken.







    16-01-2012, 20:01 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meulebeke
    Op zaterdag, 10 december wilden we naar de reisbeurs van Govaka gaan te Kruishoutem, daarom kozen we voor een korte wandeltocht van 15 km te Meulebeke omdat het de enige wandeling was die in de goede richting lag.



    16-01-2012, 19:43 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reünie...
    Vandaag geen wandeltocht, Julien had immers afgesproken met twee oud-collega's van wat toen nog de Generale Bank heette. Ze zaten samen in het agentschap van Sleidinge . Julien is vijftien jaar geleden met pensioen gegaan en Brigitte woont en werkt al een hele tijd in Nederland. In 2005 stopte Robert als agentschapsdirecteur van Fortis te Sleidinge.
    Het werd een prettig terugzien in Hof ten Dries te Wondelgem.



    27-11-2011, 20:43 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervliet
    Wandelclub Roal Benti organiseerde zaterdag een wandeltocht in Watervliet. Wij kozen voor de 12 km. Het was een aangename wandeling door een prachtig poldergebied. In Watervlietdorp bezochten we de enorme, mooie kerk die terecht "de kathedraal van het noorden" wordt genoemd.





    27-11-2011, 20:23 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijnaarde
    Zaterdag gingen we niet wandelen maar volgden een korte danscursus in Lovendegem maar zondag reden we naar Zwijnaarde om 12 km te stappen, we wilden 's avonds nog gaan dansen in de Burggraeve te Kerkbrugge, daarom kozen we voor de 12 km. Het was een hele mooie wandeltocht, veel afwisseling, schitterend weer, een knappe herfsttocht. Aan de Kerkdreef in Zevergem word je geconfronteerd met een levensgroot gedicht van onze landschapsdichteres Lut de Block.
    Tussen de gevallen kleurrijke bladeren prijkten talloze zwammen...







    22-11-2011, 18:26 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Fortisvriendenkring bakte het dinsdagavond bruin...er was een workshop "cupcakes"...leuk om aan te zien en bovendien nog heel lekker!

    10-11-2011, 19:31 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klinge
    Zondag reden we richting De Klinge om er 15 km te gaan stappen. We vonden het spijtig dat de wandeltocht niet op een zaterdag was georganiseerd...we kunnen dan 10km meer stappen. De zondag is dit helaas niet mogelijk omdat er in de voormiddag andere activiteiten worden gedaan...
    Het weer was echt zomers en de volledige wandeling liep door de bossen...prachtig gewoonweg!







    10-11-2011, 19:28 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!