De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forza del Destino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het paterskoor uit de opera Forza del Destino van Verdi, droegen de heren van het koor een witte paterspij.

    17-08-2007, 17:19 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avioth
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 15 augustus zong het koor in de kathedraal van Avioth, een dertigtal km verder dan Chassepierre. Dit kleine Franse dorp bezit een fantastische grote kerk met een Heilig Sacramentstoren en een mooi processiebeeld van de Heilige Maagd Maria van 900 jaar oud. Voor de kerk staat de Recevresse, een klein gebouwtje waarin men giften verzamelde.

    17-08-2007, 17:16 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chassepierre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De karakteristieke kerktoren van het schilderachtige Chassepierre in de prachtige Gaumestreek.

    17-08-2007, 17:08 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concerten te Florenville en Avioth
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het opera - en belcantokoor Liane Soudan bracht op 14 augustus een concert te Florenville en op 15 augustus een optreden in de kathedraal van Avioth. De meeste koorleden verbleven in het gastenverblijf La Bavière te Chassepierre maar wij hadden een Chambre d'hôtes te Laiche (een gehucht van Chassepierre) verkozen. Chassepierre is een prachtig Gaume-dorp in een schitterend Semois-landschap, jammer genoeg viel het weer niet erg mee en moesten we ons tevreden stellen met korte wandelingen. Maar het gezelschap was aangenaam, de sfeer erg vriendschappelijk, de maaltijden  in La Bavière zeer lekker, onze gastenkamer te Laiche erg verzorgd met een zeer uitgebreid en smakelijk ontbijt, de dirigent Herman Streulens was tevreden over de uitvoeringen, dus al bij al beleefden we drie erg prettige dagen. Op de terugtocht naar Gent, bezochten we de abdij van Orval.

    17-08-2007, 17:04 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neigem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag, 12 augustus organiseerde wandelclub De Sportvrienden een wandeltocht in Neigem, door Neigembos en het glooiende, landelijke Pajottenland. Wij kozen voor de 14 km, het parcours was heel mooi en het werd een zeer aangename trip.

    13-08-2007, 16:07 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    12-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleroi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het deed ons denken aan de gouden zaal in het stadhuis van Stockholm maar het is wel degelijk Charleroi. De mozaïek in de hoofdkerk bestaat uit ontelbare kleine glassteentjes met een dun laagje bladgoud belegd en dan nog eens bedekt met glas. Een ingewikkeld procédé dat een mooi resultaat levert.

    12-08-2007, 10:01 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramp van 1956
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag besloten we Charleroi te bezoeken en aansluitend reden we naar Marcinelle, naar de voormalige mijnsite Bois du Cazier. Het was net 51 jaar geleden dat de beruchte mijnramp had plaats gevonden. 's Morgens was er een herdenkingsplechtigheid en de hele dag kon het complex met de verschillende musea gratis bezocht worden.

    12-08-2007, 09:54 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salamander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Tour Salamandre te Beaumont

    12-08-2007, 09:49 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamperen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week zijn we een viertal dagen gaan kamperen in Henegouwen. Het weer viel niet erg mee : alleen dinsdag schitterend warm weer maar voor de rest kwamen regenjas en paraplu goed van pas. Toch zijn we erg tevreden omdat we alles afgewerkt hebben wat op het verlanglijstje stond, plus nog een paar extra's zoals Thuin, het kasteel van Fosteau en Ragnies. Dit is het kapelletje vlakbij Tour Salamandre te Beaumont.

    12-08-2007, 09:39 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    04-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag organiseerde A.T.B. Deinze een wandeling vanuit Grammene. We kozen voor de 20km. Het weer was prachtig en het parcours zeer landelijk. Naar goede traditie werd de wandeltocht afgesloten met de gebruikelijke ijscoupe met aardbeien.

    04-08-2007, 19:13 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag, 2augustus stapten we de 24 km rond Kanegem, ingericht door de Watewystappers Tielt. Er was gekozen voor een mooi parcours richting Poeke en Lotenhulle.Het weer was schitterend en het was inderdaad een aangename wandeltocht.

    03-08-2007, 21:35 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag,1 augustus beloofde een mooi-weer dag te worden en we besloten er de hele dag op uit te trekken in Leuven. We kozen voor de trein en begonnen dan meteen onze toeristische uitstap aan het Martelarenplein. We hadden de dag ervoor een lijstje gemaakt met alle bezienswaardigheden die we wilden zien en gewapend met een handig stadsplannetje werkten we dit stuk na stuk af.
    Zo bezochten of bekeken we achtereensvolgens het stadhuis, de St.-Pieterskerk, de abdij van de Keizersberg, de abdij en de kerk van St.-Geertrui,het groot èn het klein begijnhof, het Anatomisch Amfitheater van Rega,de St.-Michielskerk met zijn prachtige biechtstoelen, de universiteitsbibliotheek, de St.-Antoniuskerk met de graftombe van Pater Damiaan en de keurig verzorgde Kruidtuin die er met dit prachtig zomerweer schitterend bijlag.

    03-08-2007, 21:30 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwergem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het mooie kerkje van Leeuwergem.

    28-07-2007, 20:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotenberge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Egmontstappers richtten zaterdag, 28 juli een mooie wandeltocht in. De wandeling begon in het domein Breivelde en was verder een heel landelijke  (en modderige!) tocht langs de gemeenten Hillegem, Oombergen, Elene en Leeuwergem. Het was een goed parcours en het bleef droog zodat de meeste wandelaars onnodig liepen te zeulen met regenjassen en regenschermen.

    28-07-2007, 20:30 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevlekte aronskelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de wandeltocht vanuit Grotenberge, vonden we op verschillende plekken deze prachtige bessen dicht tegen een haag. Het is de bloeiwijze van de gevlekte aronskelk, volgens de flora een overblijvende, vrij zeldzame soort van schaduwrijke plaatsen in bossen en heggen op vochtige, vruchtbare grond.

    28-07-2007, 20:22 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluisbergen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag was er mooi en droog weer beloofd dus besloten we ervan te profiteren en een wandeltocht te maken, startplaats Café 't Helle-4, inrichters V.Z.W. omloop Kluisbergen. Wij kozen voor de 25 km. Wij zijn al verscheidene malen weest wandelen in omgeving Kluisbergen en Kwaremont maar dit parcours voorbij Orrois en Amougies kenden we nog niet. De uitgestippelde omloop was prachtig, het laatste stuk door Kluisbos was behoorlijk op en af maar het was echt de moeite waard! De inrichters hadden geen moeite gespaard om de weg feilloos aan te duiden, wat in zo'n bos nog niet zo gemakkelijk is en iedereen was het er over eens : wel wat lastig maar heel erg mooi!

    26-07-2007, 19:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijskelder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel diep en heel steil deze ijskelder van het prachtige Hôpital Notre Dame à la Rose te Lessines.

    22-07-2007, 13:32 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de oude tuin kan je genieten van talrijke perken met geneeskrachtige kruiden en een mooie afwisseling van struiken en bloemperken. Op het einde van de tuin leidt een steile trap naar de ijskelder.

    22-07-2007, 13:29 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notre Dame à la rose
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 7 juli bezochten we in Lessines het prachtige Hospitaal Notre Dame à la Rose. De restauratiewerken zijn nog druk bezig maar het is echt de moeite dit oude ziekenhuis te bezichtigen. Rechtover de ingang is een boogpoortje die toegang verleent tot de romantische tuin, een echte oase van rust en bloemenpracht.

    22-07-2007, 13:25 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bottelare
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op onze nationale feestdag was Bottelare aan de partij. De tocht was ingericht door de Florastappers Gent en wij kozen voor de 22km.Het weer was prachtig en het parcours was heel mooi dus het werd een heel aangename wandelnamiddag.

    22-07-2007, 13:11 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!