NIEUW: Blog reclamevrij maken?
We zijn vertrokken
Inhoud blog
 • We zijn vertrokken (4)
 • We zijn vertrokken (3)
 • We zijn vertrokken (2)
 • We zijn vertrokken
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  15-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vertrokken (4)

  Achtergrondmuziek : stilte

  Zo is het natuurlijk helemaal niet gelopen op de tram. Ik ben netjes opzij gestapt en ik heb de man doorgelaten. Met spijt in het hart, want ik had hem wel....maar ik durfde niet.

  Hoe komt het toch dat je als oudere persoon soms zo onheus, zo vernederend behandeld wordt? Deden wij dat ook vroeger? Misschien wel en beseffen we nu maar pas hoe fout dat eigenlijk wel was. Het is pas vanaf het moment dat je zelf in een bepaalde situatie zit of hebt gezeten, dat je snapt hoe erg en vervelend het is.

  Neem nu werkloosheid. Zelf ben ik door de jaren heen enkele maanden werkloos geweest. Ik kan iedereen verzekeren, dat is geen pretje en zeker niet als je te horen krijgt dat je te oud bent of dat de onderneming 'jammer genoeg geen gebruik kan maken van je ervaringen'. Door deze ervaring weet ik wat het is om je nutteloos te voelen in een voorbij razende maatschappij.

  Natuurlijk zijn er ook situaties die jezelf gelukkig niet hebt meegemaakt, maar waarvan je de ernst en droefheid best kan inschatten. Bijvoorbeeld vluchtelingen uit oorlogsgebieden....Hoe verschrikkelijk moet het niet zijn om te zeggen : 'wij pakken alles bijeen en wij vertrekken, we gaan op zoek naar veiligere oorden'. Je kan het deze mensen onmogelijk kwalijk nemen. 

  Of de hongersnood in Somalie...mede ontstaan door de klimaatopwarming (waar wij ook deels schuld aan hebben). Je beseft hoe erg het daar is zonder dat jezelf ooit honger hebt geleden.

  Wij leven in één van de rijkste gebieden van de wereld. Onze ogen sluiten voor deze ellende is fout en in vergelijking hiermee stelde het incident op de tram niets voor, maar dat wil nog niet zeggen dat ik mij de volgende keer ga laten doen!!

  15-03-2017, 00:00 Geschreven door Johannes
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vertrokken (3)

  Achtergrond muziek :Narcissus Quartet

  Enkele dagen geleden stapte ik op een overvolle tram. Achter mij zei iemand "Zeg ouwe, schuif eens door of stap af hé!'

  Ik draaide mij om, gaf hem een kopstoot, spuwde in zijn gezicht en gaf een stevige trap tussen zijn benen. In eerste instatie reageerde niemand. Langzaam aan begon iedereen te applaudiseren. Aan de volgende halte verliet ik de juichende tram en wandelde weg.......

  07-03-2017, 15:34 Geschreven door Johannes
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  23-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vertrokken (2)

  Achtergrondmuziek : Jah Wobble

  Zoals gezegd in deel 1, is mijn eerste intentie om te doen na mijn pensionering erg succesvol.

  Elke dag uitslapen! Van de bewering dat oudere mensen minder slaap nodig hebben, geloof ik niets. Waarschijnlijk is dit genetisch bepaald, want mijn ouders sliepen ook graag uit? 't Zit in de familie!!

  Wat jammer genoeg niet en ook nooit in de familiegenen zal terecht komen is mijn tweede betrachting nl. een muziekinstrument bespelen!

  Ik zou het zo graag kunnen, maar het lukt niet: guitar? Blijkbaar zijn mijn vingers te stram. Piano?Al die toesten, te gecompliceerd! Drum? Trompet?? Blokfluit???

  Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het instrument dat werd ontwikkeld door de Duitse klokkenmaker Christian Friedrich Buschmann nl. de mondharmonica. Dat leek mij wel was! De blues, Bob Dylan, Springsteen,....zij spelen het allemaal en zelfs gelijktijdig met guitar. Dus dat kan/kon m.i. niet zo moeilijk zijn.

  Ik schafte mij een Hohner (c) aan. Met deze bescheiden starters mondharp ben ik beginnen oefenen en oefenen en oefenen. Na enkele uren lagen mijn lippen open en mijn versie van 'Oh suzanna' was/is abominabel. 'I was born under a wandering star' leek er helemaal niet op en de intro van Spingsteens 'The river' is traag en onherkenbaar.

  Als je op internet gaat kijken dan vind je tientallen filmpjes met de boodschap : mondharmonica spelen is FUN!

  En ik moet toegeven het oefenen en proberen is inderdaad wel leuk en elke noot die je juist blaast geeft voldoening! Dus ik ga toch blijven oefen ook al hangen de vellen van mijn lippen!

  Uitslapen is wel een pak makkelijker dan mondharmonica spelen, maar dat zit dan ook in de genen!

                              

  23-02-2017, 11:23 Geschreven door Johannes
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vertrokken

  Achtergrondmuziek : Massive Attack

  150 dagen geleden schreef ik het volgende :

  "Op 31/12/2013 sluit ik het hoofdstuk "werken" af. Vanaf die datum ga ik met pensioen.

  "Dan krijg je veel vrije tijd om je bezig te houden! Wat ga je zoal doen?" dat vragen de mensen.

  Maar wat ga ik eigenlijk doen met al die vrije tijd:

  1-Elke dag uitslapen :dat lijkt mij fantastisch

  2-Muziek instrument leren bespelen :misschien iets te hoog gegerepen

  3-Politiek partij oprichten : geen slecht idee

  4-Op reis gaan : akkoord, maar dat deed ik daarvoor ook al

  5-Petanque spelen: de gepensioneerden sport bij uitstek

  6-Vrijwilligers werk doen: iets teruggeven aan de maarschappij! Maar wat waar en hoe?

  7-Huis renoveren : gelukkig heb ik 2 linkerhanden

  8-Denken aan de toekomst: wil je oud en versleten sterven? Nee.....

  9-Hoe kan je samenleven met vrienden die je graag hebt : het idee van dé commune blijft de kop opsteken

  10-Je niet meer laten doen en zeggen wat je denkt: dat is misschien het belangrijkste van allemaal

  11-Schijtende duiven met een katapult uit de boom in mijn tuin schieten." 

  Vandaag ben ik 52 dagen met pensioen en van alle opgesomde plannen heb ik, met uitzondering van uitslapen, nog niets gerealiseerd.

  Daar moet, al ben je met pensioen,  aan gewerkt worden!!

   

  21-02-2017, 14:37 Geschreven door Johannes
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  16-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/johannes12

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  16-02-2017, 23:22 Geschreven door
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!