Gastenboek
  • LIEVE VRIJDAGSE GROETJES VAN CHRISTIANE
  • een vraag?
  • Josè
  • lieve avondgroetjes
  • Blog bezoek

    Heerlijke warme chocomel met slagroom staat klaar

    I'm from the country van Mariska

    Alle-tijd-in-de-wereld van Ingrid

    Leef je leven van Elza

    Wonderful Life van Marianne

    De jaren leren het van Gerda

    Als twee lieve ogen je vragen
    help me, want ik heb zo'n pijn
    Mag je dan omdat je hem niet
    wilt missen egoistisch zijn?
    Als twee lieve ogen je vragen
    baasje, laat me toch gaan
    Mag je dan, omdat je zelf
    nog niet zover bent zeggen
    het is nog niet gedaan
    Het is juist uit liefde voor jou
    dat we je hebben laten gaan
    We hebben je nog geaaid
    en een laatste kus gegeven
    Je bent nu niet meer hier
    maar in ons hart blijf
    je voor altijd leven
    Rust zacht mijn lieve schat

    Dank je wel liefje

    Dank je wel liefje

    ​ ​

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    P2625239-d39d796e3929be9990be0448f5f267c1

    Welkom bij José

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter frost

    Waar Pindakaas goed voor is

    Geurverwijderaar

    Als je een visje hebt gebakken kan je hele huis ernaar gaan ruiken. Als gewone luchtverfrissers de klus niet kunnen klaren moet je eens proberen om - nadat je de vis eruit hebt gehaald - een eetlepel pindakaas enkele minuten te bakken in de pan. De vislucht zal vervolgens bijna niet meer op te merken zijn.

    Smeermiddel

    Voor piepende scharnieren hoef je niet langer naar de WD-40 te grijpen. Breng een beetje pindakaas aan en je zal zien dat de natuurlijke oliën net zo goed werken als smeermiddelen van de doe-het-zelfzaak.

    Lijmverwijderaar

    Als je ergens een sticker vanaf trekt blijft er vaak een hardnekkige lijmlaag achter. Bijvoorbeeld als je  het etiket van een glazen potje haalt die je wilt hergebruiken. Smeer er een beetje pindakaas op, laat het even inwerken en je veegt het er vervolgens zo vanaf.

    Kauwgomverwijderaar

    Kauwgom is een ware nachtmerrie als het in je haar, kleding of tapijt terecht komt. Ook hier verricht pindakaas echter weer wonderen: smeer het op de plek met kauwgom, laat het even inwerken en veeg het vervolgens met een kammetje of doekje schoon.


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter time

    Zo voorkom je dat je planten deze winter sterven

    Planten verzorgen is een kunst op zich. Ook al staan ze binnen, toch krijgen ook zij te maken met de voor- en nadelen van de verschillende seizoenen. In de zomer moet je oppassen dat je planten niet verbranden door de sterke zon, maar ook in de winter is de kans groot dat heel wat van je groene vrienden komen te overlijden.

    Als je denkt dat kamerplanten in de winter geen andere verzorging nodig hebben dan tijdens de rest van het jaar, dan heb je het grondig fout. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je tijdens de koudste maanden van het jaar op moet letten om je urban jungle in leven te houden.

    Ten eerste is het van belang om je planten tijdens de wintermaanden minder water te geven. Door de droge lucht van de verwarming kan het gebeuren dat de bovenste laag aarde sneller uitdroogt, maar dat betekent niet per se dat je je planten water moet geven. Check altijd even dieper in de aarde om te zien hoe nat of droog je groene huisgenoten staan. De meeste planten hebben tijdens de winter minder water nodig omdat ze dan niet groeien en dus minder energie verbruiken. Ook voeding geven is meestal niet nodig.

    Ten tweede besteed je best wat extra aandacht aan de planten die voor een raam staan. In de zomer bestaat de kans dat die komen te verbranden, maar in de winter kan het gebeuren dat ze daar te koud staan. Vaak komt er toch nog wat tocht door de spleten van je kozijnen en laat dat nu iets zijn waar planten een bloedhekel aan hebben. Komen de bladeren tegen het glas, dan kunnen ze kou vatten en is je plant waarschijnlijk binnen de kortste keren dood. Verplaats je planten tijdens de winter dus en geef ze weliswaar een lichtrijk plekje, maar vermijd dat ze te dicht bij een raam staan.

    Ten laatste is de radiator een ware plantenvijand. Zoals gezegd drogen ze de lucht uit, terwijl je urban jungle net van een hoge luchtvochtigheid houdt. Besproei je planten dus meermaals per week met een plantenspuit om te vermijden dat ze uitdrogen. Een plant net boven de verwarming zetten, is trouwens nooit een goed idee.


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celiana

    Oliebollen over? Dit kun je er allemaal mee doen!

    Wentelteefjes

    Onze favoriet: maak wentelteefjes van je oude oliebollen! Snijd ze in plakken van ongeveer één centimeter dik en week ze in een mix van melk, ei, suiker en kaneel. Bak ze vervolgens in de koekenpan met een klontje boter tot ze mooi goudbruin zijn. Dat wordt smullen!

    Crackers

    Wist je dat je van oude oliebollen hele lekkere crackers kunt maken? Snijd de oliebollen in dunne plakken en verdeel ze over de bakplaat. Zet de oven op 150 graden en laat de oliebollen helemaal uitdrogen. Daarna zijn ze klaar om gegeten te worden!

    Croutons

    Snijd de oliebollen in kleine blokjes en bak deze in de pan met olie en zout. Blijf ze wel omscheppen om aanbranden te voorkomen. Tip: oliebollencroutons zijn heerlijk in een salade met geitenkaas en honing!

    Invriezen

    Geen zin om aan de slag te gaan in de keuken? Vries ze dan gewoon in! Als je ze een minuutje opwarmt in de magnetron zijn ze weer helemaal ontdooid. Leuk om eens te serveren als toetje met een beetje roomijs!

    Animation1


    » Reageer (6)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk

    Waar is de pannenkoek uitgevonden?

    De uitvinder van de pannenkoek verdient een standbeeld: het gerecht bestaat al vele eeuwen en gaat nog zeker eeuwen mee.

    Toch zullen we nooit weten wie de eerste pannenkoek bakte. Daarvoor is het gerecht te eenvoudig. Iemand warmde ooit een mix van meel, water en eieren op boven een vuurtje. En voilà: de pannenkoek was geboren.

    Mensen van over de hele wereld eten pannenkoeken

    Pannenkoeken worden over de hele wereld gebakken. Soms in hartige vorm, zoals in Afrika, soms in zoete vorm, zoals in België en Nederland. Er zijn veel varianten van de pannenkoek, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben.

    In Rusland heb je blini’s, pannenkoekjes van boekweitmeel met een hartige vulling. In Frankrijk heb je de crêpe, in Duitsland dePfannkuchen. Naar verluidt was de pannenkoek (de Franse versie dan) het favoriete gerecht van Lodewijk Napoleon, koning van Nederland en de jongere broer van de beroemde keizer.

    Het oudste recept voor pannenkoeken komt uit 1439

    Het oudste geschreven recept voor pannenkoeken is terug te vinden in een kookboek uit 1439. Maar pannenkoeken zijn dus veel ouder. Voedselhistorici zijn het er over eens dat ze in elk geval al sinds de Romeinse tijd bestaan en waarschijnlijk al sinds de steentijd. Ook toen waren meel, water en eieren voorhanden. Pannenkoekenmix, misschien wel de belangrijkste pannenkoek-innovatie, is uitgevonden in 1889 in de VS.

    Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?

    Bij aanvang van het bakken, weet je een ding al zeker: de eerste pannenkoek mislukt. Waarom gaat dat altijd fout?

    Omdat ’t Pannekoekhuis Hoenderloo in 2011 het NK pannenkoeken bakken won, denken we voor het antwoord op deze vraag bij kok Edwin Veneman aan het goede adres te zijn. Volgens hem moet je een pan exclusief voor pannenkoeken gebruiken en hem nooit met zeep afwassen. Heet water is voldoende. Verder moet de pan niet te warm zijn als je begint met bakken, en doe je er goed aan je baksel pas om te draaien als de bovenkant gestold is.




    » Reageer (19)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!