Veel mensen hebben het blauwe Nivea-potje in huis staan, maar wist je dat je dit ALLEMAAL ermee kunt doen?
Anti-kraaienpootjes: breng een beetje zalf aan rond de ogen voor het slapen gaan en de kraaienpootjes zullen verminderen of langer op zich laten wachten.
Verwijdert make-up: Geen make-upremover bij de hand? Geen probleem. Smeer een beetje crème op een wattenschijfje en je haalt de make-up er zo af.
Lippenverzorging: droge lippen? Smeer er een beetje crème op je toet en lippen zijn snel weer zacht.
Van droge vingers naargehydrateerde handen: je hebt geen dure handcrème nodig als je weer zachte handen wilt hebben. Smeer wat crème uit het blauwe Nivea-potje op je handen en binnen no-time zijn je vingers zo zacht als de billen van een baby.
Kleine brandwonden behandelen: heb je een licht brandwondje? Smeer er dan wat Nivea-crème op om de huid om deze rust te geven en blaarvorming te voorkomen. Ook kun je de crème op je huid smeren wanneer je te lang in de zon hebt gelegen.
Gustave Eiffel heeft de Eiffeltoren niet ontworpen
De Eiffeltoren is vernoemd naar Gustave Eiffel, wiens bedrijf de leiding had over de bouw. Gustave Eiffel ontwierp niet de beroemde ijzeren structuur, twee ingenieurs die voor hem werkten in de Compagnie des Établissements Eiffel, Maurice Koechlin en Émile Nouguier. Wat Eiffel wel heeft ontworpen is de wervelkolom van hetVrijheidsbeeldin New York. Als erkenning voor de ingenieurs, wetenschappers en wiskundigen die hebben bijgedragen aan de bouw van de toren, zijn de namen van deze personen op de toren gegraveerd. 72 namen, om precies te zijn.
De Eiffeltoren “groeit” 15 centimeter in de zomer
Gemeten tot aan de vlaggenstok is de Eiffeltoren 317 meter hoog, wordt de antenne ook meegerekend dan is de hoogte 324 meter. Centimeters worden maar achterwegen gelaten, want deze zijn variabel. Door het uitzetten van staal bij hogere temperaturen 'groeit' de toren in de zomer en 'krimt' weer in de winter. Het verschil is maximaal 15 centimeter.
Het is verboden om ’s nachts een foto van de Eiffeltoren te maken
Dit is waarschijnlijk het vreemdste weetje over de Eiffeltoren, wist je dat je van dit iconische gebouw in het donker niet mag fotograveren? Waarom? De Eiffeltoren is auteursrechtelijk beschermd wanneer de lampjes in het donker aanstaan. Een artistiek werk is in Europa tijdens het leven van de maker, en daarna nog eens 70 jaar autereursrechtelijk beschermd. In 1923 stief de auteursrechthebbende dus in 1993 werd de Eiffeltoren onderdeel van het Publiek Domein. De lampjes op de toren zijn echter pas in 1985 geïnstalleerd en deze zijn nog auteursrechtelijk beschermd.
De toren wordt iedere 7 jaar opnieuw geschilderd (met de hand!)
Het kost veel tijd en geld om de toren er zo mooi uit te laten zien. Er is zestig ton verf nodig om de toren er mooi uit e laten zien. Bovendien wordt al het schilderwerk met de hand gedaan en duurt ongeveer achttien maanden om te worden voltooid! En dat iedere 7 jaar ...
Waarom je meel of bloem beter in de vriezer kunt bewaren
Meelmottenzijn kleine beestjes die zich voeden met meel. Ze leggen hun eitjes in graankorrels en sommigen overleven het maalproces. Als je een kilo bloem in de supermarkt koopt, kan het dus zijn dat er al eitjes in zitten. Als ze uitkomen, vermenigvuldigen ze zich razendsnel en kunnen ze een plaag worden.
Meelmotten zijn niet alleen dol op meel, maar ook op havermout, chocolade, pasta, graan, noten, dierenvoeding, gedroogd fruit en gedroogde bonen. In de verpakking is lastig te zien of je last hebt van meelmotten. Zie jij iets wat op spinrag lijkt in bepaalde etenswaren? Of klonten in je meel? Dan kun je ervan uitgaan dat het meelmotten zijn.
Meel in de vriezer
Voorkomen is beter dan genezen. Meelmotten houden van een temperatuur van ongeveer 20 °C. Daarom kun je meel het beste in de vriezer bewaren. Als je een pak bloem koopt, leg het dan meteen in de vriezer, in een plastic zak (anders zou er vocht in je bloem terecht kunnen komen). Telkens als je er wat van nodig hebt, haal je alleen het deel uit de vriezer dat je gaat gebruiken.
Zoek je lekkere verkoeling voor deze warme dagen? Probeer een koffiecola!
De naam verklapt het al, maar dit drankje is een combinatie van koffie en cola (en soms nog wat andere ingrediënten voor extra smaak).
Zó maak je het
En eerlijk is eerlijk, de combinatie van cola en koffie klinkt natuurlijk ook een beetje apart. Maar als we fans van het drankje moeten geloven, gaan de twee bijzonder goed samen. Het bittere van een espresso zou de zoete en karamelachtige smaak van cola bijzonder goed complimenteren. Hoog tijd dus om het drankje eens een keer te maken!
Hoe je het maakt: je zet gewoon een kopje espresso, laten afkoelen is niet nodig. Giet daar één blikje cola bij (dit kan ook de zero sugar of light-versie zijn). Voeg een paar ijsklontjes toe. En eventueel een klein beetje vanille (soja)melk of slagroom.
Waarom ijsblokjes in het toilet doen om schoon te maken?
Het toilet schoonhouden is essentieel om de groei van bacteriën, schimmels en slechte geuren te voorkomen. Om dit te bereiken gebruiken we vaak conventionele schoonmaakmiddelen, desinfecterende vloeistoffen.
Eén zo’n methode is om ijsblokjes in het toilet te gooien. Als ze smelten, genereren ze wrijving die helpt om kalkaanslag en minerale resten die aan de wanden vastzitten te verwijderen. In combinatie met ingrediënten zoals witte azijn of citroensap krijg je een diepere, natuurlijke reiniging.
Hoe maak je de badkamer schoon met de ijstruc?
Om de badkamer op deze manier schoon te maken, heb je alleen ijs en citroensap of azijn nodig. Leg eerst drie kopjes ijsblokjes in het toilet. Voeg vervolgens een half kopje witte azijn of citroensap toe. Laat het mengsel 10 minuten zitten en spoel tot slot het toilet door.
De azijn of citroensap helpt vlekken op te lossen en te desinfecteren, terwijl het ijs, als het glijdt en smelt, helpt om hardnekkige resten mechanisch te verwijderen. Er wordt geschat dat een toilet tussen de 10.000 en 10 miljoen bacteriën per vierkante centimeter kan bevatten, volgens verschillende microbiologische onderzoeken.
Dit verrassende goedje werkt perfect tegen jeukende muggenbulten
Als je lichaam is geteisterd door de muggen, wil je natuurlijk het liefst de hele dag door aan die muggenbulten krabben. Maar je wil hier natuurlijk geen blijvende littekens aan overhouden? Gelukkig ben je met dit verrassende goedje zo van de jeuk af!
Tijgerbalsem is een wondermiddel
Gelukkig bestaat er iets waardoor je in no time van de jeuk af bent: tijgerbalsem. Het goedje bestaat uit oliën en vetten en heeft een verzachtende werking. Tijgerbalsem heeft een sterke geur, wat onder andere komt door de stoffen menthol en eucalyptusolie. Er zijn verschillende soorten tijgerbalsem die zowel verkoelend als verwarmend kunnen werken. Zo heb je rode en witte tijgerbalsem. De rode balsem is wat heftiger en wordt warmer op de huid dan de witte.
Heb je een muggenbult, doe dan een beetje van de balsem op je bult en je zal zien dat de jeuk snel verdwijnt. Helaas werkt tijgerbalsem wel alleen voor korte tijd, dus je zal vaker moeten smeren!
Je haalt hardnekkige prijsstickers weg in seconden met dit bizarre trucje
Heb je ook een hekel aan die vervelende prijsstickers die niet los willen laten? En dan zit je ook nog eens met die plakkerige lijmresten… super irritant! Maar wat als je zebinnen een paar secondenkunt verwijderen, zónder krassen of troep? Dit geniale trucje doet precies dat — en het enige wat je nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis.
Iedereen kent het wel: je koopt iets nieuws en dan zit er zo’n sticker op die maar niet loskomt. Je peutert en krabt, maar het resultaat is vaak een half kapot label en een plakkerige vlek. Frustrerend én lelijk.
Gelukkig is er een supersimpele oplossing. Alles wat je nodig hebt is:
een stukje plakband
een aansteker
Plak het plakband stevig over het etiket en wrijf het goed aan. Daarna pak je de aansteker en verwarm je het oppervlak voorzichtig. Let op:niet laten smelten!Het doel is om het etiket nét genoeg te verhitten zodat het zich hecht aan het tape.
En dan komt het magische moment: trek het plakband los aan de zijkant, en de hele sticker komt er in één keer af — zonder resten!