tekeningen en schilderijen
Foto


Inhoud blog
  • Floor
  • Fwd: hond past op kippen
  • E-mail verzenden: 000006 - herder met schapen
  • =?UTF-8?Q?Fwd=3A_een_afbeelding_voor_u_=2D_glimlach_uit_de_Cara=C3=AFb?= =?UTF-8?Q?en?=
  • Fwd: een afbeelding voor u - seringen en hybiscus

    Zoeken in blog


    50 jaar passie voor tekenen en schilderen
    Tekenen en schilderen: het hoort bij mij als de kleuren bij de herfst
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilgen en hek bij Kaatsheuvel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze aquarel van 40x50 cm is op lokatie geschilderd in een Kaatsheuvelse polder.
    Ik heb me daarbij laten inspireren door de begaafde aquarellist Kees van Aalst. Een van diens belangrijkste stelregels is : "de kunst  van het weglaten". Daarmee bedoelt hij te zeggen, dat je in een aquarel niet alles gedetailleerd hoeft weer te geven. Vaak wint een aquarel aan zeggingskracht door bepaalde zaken niet of slechts heel summier aan te duiden, met een minimum aan details. Want overdaad schaadt. Daarom heb ik in mijn aquarel de ruimte tussen hek en wilgen gewoon wit gelaten. De kijker mag zelf uitmaken of het hier een sloot of een weg betreft. Het is ongetwijfeld een manier om degene die naar de aquarel kijkt actief bij het werk te betrekken. De meeste mensen spreekt dat wel aan.
    Jozef  

    21-07-2009, 12:27 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn rechterhand met tekenpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het schilderen van handen is een goede oefening. Je leert goed te kijken en dan je penseel te laten doen wat je oog ziet.
    Een hand tekenen of schilderen is niet zo eenvoudig, want het is een tamelijk gecompliceerd onderwerp. Een handpalm met vijf vingers kan vele verschillende vormen aannemen en een hand kan ook van alles en nog wat vasthouden. Je eigen hand heb je altijd als model beschikbaar. Ik teken en schilder links dus is mijn rechterhand altijd onderwerp van studie, zoals deze aquarel van 30x40 cm laat zien.
    Mijn hand houdt een tekenpen omhoog en duim en vingers hebben allemaal een verschillende stand. Ik heb er aardig wat werk aan gehad om alles goed in beeld te brengen.
    Jozef

    17-07-2009, 21:59 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiske de Proater
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Henri Berssenbrugge was een Haagse fotograaf van grote klasse. Hij heeft ook rond 1900 in mijn woonplaats Tilburg gewerkt en daar o.a. een fraaie zwart/wit foto gemaakt van een straatfiguur die bekend stond als Kiske de Proater (Keesje de Prater) omdat hij zo mooi verhalen kon vertellen. Hij zat vaak in de buurt van scholen en als de school uitging zocht de schooljeugd hem op om naar zijn verhalen te luisteren. 
    Van deze met primitieve middelen gemaakte foto, heb ik met siberisch krijt een tekening gemaakt, hier en daar opgehoogd met wit conté-krijt. Kees de verhalenverteller zit geleund op zijn stok een dutje te doen of te mediteren, dat mag de kijker zelf uitmaken.
    Siberisch krijt is geperste houtskool met een vettig bindmiddel. Je kunt er een groot aantal toonwaarden mee maken, van héél lichtgrijs tot diepzwart.
    Jozef

    15-07-2009, 12:00 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een appel van de buurvrouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze buurvrouw heeft groene vingers en een volkstuin, waarin ze groente en fruit kweekt. Als ze geoogst heeft laat ze ons dat vol trots zien en meestal ook proeven. Dan krijgen we een maaltje heerlijke groente of een schaaltje kruisbessen. Toen haar appelboompje voor het eerst vruchten droeg, schonk ze ons daarvan ook een deel. Toen heb ik één appel uitgezocht, in mijn rechterhand genomen ( ik teken en schilder links)  en ben daarmee voor de spiegel gaan zitten. Zo heb ik mijn rechterhand, met daarin de appel van Puck (zo heet de buurvrouw) geschilderd.
    De ervaren bezoekers van mijn blog zullen meteen zien dat het een aquarel is. De afmeting is 30 x 40 cm. Alle appels van die eerste oogst zijn opgepeuzeld, maar deze leeft nog voort in zijn volle, blozende glorie.
    Jozef

    14-07-2009, 10:01 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klaprozen in de duinen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In tegenstelling tot het merendeel van mijn schilderijen, is dit duinlandschap gemaakt met oliepastel. Vooral bij werken op lokatie reageert dit wasachtig materiaal op temperatuur. In de volle zon gaan de oliepastels al vrij gauw smelten en ontstaat er enigszins een effect alsof je met olieverf werkt, omdat de kleuren zich vrij gemakkelijk laten mengen.
    Het aaneengesloten rode veld van klaprozen domineert duidelijk in de groene en beige tinten van de duinen en maakt dit tot een bijzonder landschap, dat mij direct aansprak.
    De afmetingen zijn 40 x 50 cm.
    Jozef

    09-07-2009, 20:01 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.damespop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze fraaie damespop trof ik aan op een oppas-adres in Den Haag, op het Lange Voorhout, een chique buurt, dicht bij het torentje van Jan Peter Balkenende en Hotel Des Indes.
    Deze bijzondere pop paste wonderwel in al deze deftigheid en ik heb haar dan ook in volle waardigheid met opgeheven hoofd vastgelegd op mijn aquarelpapier, formaat 40 x 60 cm.
    Naast de houding is ook de kleding belangrijk bij een dergelijk niet zo alledaags onderwerp. De rijke stoffen in zijdeachtig glanzende kleuren, de plooien, de ruches, het moet allemaal een eigen plaats krijgen. Het kost wel tijd maar ik vind dat ik wel geslaagd ben in mijn opzet. Ik roep de beschouwer op de tijd te nemen om met aandacht naar deze deftige dame te kijken.
    Jozef

    08-07-2009, 17:56 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    01-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steef in Zoutelande
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Steef is mijn oudste dochter, een echte "tomboy" vol kwajongensstreken en nergens bang voor.
    We waren op vakantie in Zoutelande en ze was met haar broer en zus schelpen aan het verzamelen op het strand. In een impuls zette ik haar op een hoge strandpaal, nieuwsgierig hoe ze zou reageren. Maar ik had het kunnen weten. Ze verblikte of verbloosde niet en ging gewoon door met het bestuderen van de schelp, die ze net gevonden had.
    Ik maakte een foto van dat tafereel en gebruikte die later voor deze aquarel van 50x65 cm in sepia. Een leuke momentopname uit het leven van mijn opgroeiende dochter.
    Jozef

    01-07-2009, 22:36 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.middagslaapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Dit beeld van twee mannen die na een lange wandeling behoefte hebben aan een middagdutje, past mooi bij het huidige warme en broeierige weer. Ze zitten daar zo ontspannen, even in Morpheus armen, te slapen, hun gelaatstrekken grotendeels verhuld door de zware slagschaduw van hun breedgerande hoeden. Ik heb deze aquarel van 30x40 cm geschilderd vrij naar een kleine tijdschriftafbeelding 
    in zwart/wit. Daarbij wijk ik naar eigen inzicht vaak wat af van het oorspronkelijke beeld en bij een zwart/wit beeld kun je ook de kleuren zelf bedenken. Het is een stevige aquarel geworden die daardoor ook wel wat verschilt van mijn meestal nogal tranparante werk. Verandering van spijs doet eten!
    Jozef

    29-06-2009, 15:01 geschreven door kunstschilder

    Reageer (2)

    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bruni heeft als model geposeerd. Ik heb haar getekend met siberisch krijt. Dat is geperste houtskool met een vettig bindmiddel. Daardoor hecht het zich sterk aan het papier. Zelfs dunne lijnen laten zich daardoor niet meer uitgummen. Je moet er dus vooral in het begin bij de eerste schetslijnen heel omzichtig mee omgaan en wachten met dikkere lijnen en zwaardere partijen tot je zeker weet dat de eerste opzet er correct op staat. Met gewoon houtskool blijven ook de krachtigste aanzetten altijd enigszins grijzig. Met siberisch krijt zijn diepzwarte toonwaarden mogelijk. Dit portret van 50x65 cm laat dit ook duidelijk zien.
    Jozef

    26-06-2009, 11:51 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemen in primaire kleuren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met deze aquarel van 30x40 cm heb ik deelgenomen aan een prijsvraag. De opdracht was een bloemstilleven te maken in aquarel met alleen de primaire kleuren rood, geel en blauw.
    De jury heeft aan mijn inzending geen prijs toegekend maar ik was wel bij de laatste uitvallers en men vond het toch een fris en levendig werkstuk. Het is maar net wie er in jury zit en welke aspecten men belangrijk vindt. Toen ik er mee bezig was, kwam ik op het idee om er ook witte bloemen aan toe te voegen, simpelweg door ze uit te sparen tussen de gele, rode en blauwe bloemen, die daardoor ook beter tot hun recht kwamen.
    De oranje, groene en paarse tinten zijn ontstaan door twee primaire kleuren met elkaar te vermengen, hetgeen ook uitdrukkelijk was toegestaan.
    Prijs of geen prijs, het was heel leuk om te doen.
    Jozef 

    22-06-2009, 23:03 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veeboerderij in La Souterenne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn schildervriend heeft een huis in Frankrijk, op 50 km van Limoges. We hebben daar eens 5 weken lang in de wijde omgeving geschilderd.  We werkten hoofdzakelijk in olieverf maar ik heb ook een aantal aquarellen gemaakt, waaronder de
    naast zijn huis gelegen veeboerderij. De boer kwam een keer per dag langs om de koeien van drinkwater en voer te voorzien.
    De beesten waren altijd buiten.
    Op de aquarel van 30x40 cm is o.a. een boom met een hele zware stam te zien, een mestvaalt rechts, de stal met een rood dak en kleurige grassen daaromheen.
    Ik heb dit ook in olieverf geschilderd maar eigenijk is aquarel meer mijn ding. We hebben daar samen een leuke tijd gehad en veel buiten gewerkt. De onderwerpen liggen in heel Frankrijk maar zeker ook daar voor het opscheppen.

    20-06-2009, 11:59 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hand in hand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Twee schooljongens die hand in hand op weg zijn naar...?
    De horizon geeft weinig informatie over het doel van hun tocht.
    De toeschouwer kan daarop zijn of haar eigen fantasie op loslaten.
    Ik heb een voorkeur ontwikkeld om personen op de rug gezien af te beelden. Ook dan spreken zij hun eigen lichaamstaal.
    Deze twee jongens geven door hun houding duidelijk te kennen dat ze vrienden zijn en samen willen optrekken naar een gemeenschappelijk doel, wat dat dan ook mag zijn.
    Hier wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van de toeschouwer en dat is ook precies mijn bedoeling.
    Aquarel van 20x30 cm
    Jozef

    18-06-2009, 10:23 geschreven door kunstschilder

    Reageer (1)

    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwettense watermolen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor deze aquarel van 40x50 cm heeft een zwart/witte pentekening als leidraad gediend. De naam van de tekenaar is mij onbekend.
    Ik ben al doende her en der van de tekening afgeweken om er mijn eigen draai aan te geven en de kleurkeuzes heb ik ook aan mijn fantasie overgelaten. Het is een tamelijk bewerkelijk tafereel maar met het eindresultaat ben ik toch tevreden.
    Jozef

    16-06-2009, 19:50 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozen in gemberpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bloemen zijn een grenzenloze inspiratiebron voor figuratieve schilders als ik. In mijn werk kom je ze dan ook veelvuldig tegen. Ze zijn er in bijna oneindig veel vormen en kleuren  en hun schoonheid is overal te bewonderen.
    Deze aquarel van 30x40 cm is gemaakt naar een foto in een tijdschrift.
    Jozef

    12-06-2009, 16:49 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolce far niente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gaat een diep gevoel van rust uit van zo'n slapende kat en je zou jezelf onmiddellijk ook in dat soort trance willen brengen om heel de woelige wereld buiten te sluiten.
    Aquarel van 20x30 cm
    Jozef

    12-06-2009, 12:24 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    09-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaaps viooltje met witte overpot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze aquarel van 24x30 cm heb ik geschilderd naar de natuur, dus niet van foto of afbeelding.
    De sinaasappel is bedoeld als extra kleuraccent.
    Jozef

    09-06-2009, 00:00 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mont Saint Michel .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met deze potloodtekening in sepia van de bekende Franse Mont Saint Michel dank ik voor de pinksterwensen en wens ik iedereen mooie dagen.

    Het fraaie zonnige weer zal de feestvreugde aanzienlijk verhogen.


    Groet  Jozef

    30-05-2009, 00:00 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Heusden-deel 2
    De dijk ....



    Na al die beganegrond- tekeningen had ik zin in afwisseling en klom de dijk op met mijn tekengerei. Daar waren een paar mannen gras aan 't maaien maar het overgrote deel van mijn tekenpapier ging op aan een compositie van huizen en daken aan de achterzijde, binnenplaatsjes en schuttingen.
    Over het daarbij behorende ongewone perspectief moest ik geregeld goed nadenken !
    Weer met de viltstift op 50x65 cm

    Putterstraat.



    Ik was nog niet uitgetekend in Heusden...Hier is de Putterstraat.
    Het huis rechts vertoont wijkende verticale lijnen net als een fotocamera doet,  als je van te dichtbij fotografeert.
    Ook in zat in dat smalle straatje dicht op mijn onderwerp en kennelijk heeft dat op een tekenaar hetzelfde effect als op de lens van een camera.
    Wel grappig eigenlijk.
    Net als alle vorige tekeningen ook weer gemaakt met een dikke viltstiftpen van het merk FloMaster. Door een ventiel in de pen - waardoor je de hoeveelheid inkt in de losse viltstift kon regelen - was het mogelijk met één pen zowel diepe zwarttonen te maken als heel lichte grijzen .
    Dat bijzondere effect is op deze tekening goed te zien, o.a. op de stoeprand rechtsonder.
    Ik vind het nog steeds heel jammer dat deze FloMaster pen niet meer te koop is.
    fabriek in Engeland is failliet gegaan. Afm: 50x65 cm

    Een straatje met een schilderachtige verzameling daken..........


    En hier is dan mijn laatste Heusden viltstiftpentekening van 50x65 cm.
    Van dit voor een tekenaar inspirerende straatje met een schilderachtige verzameling daken, schoorstenen en schuttingen is nu niks meer te zien.
    De bewoners hebben waarschijnlijk meer wooncomfort nagestreefd en dat is zeer ten koste gegaan van het pittoreske karakter.
    Des te meer voldoening heb ik er van dat ik de oude situatie nog heb kunnen onttrekken aan de vergetelheid, zoals dat zo mooi heet.
    Blijkbaar kun je niet alleen als schrijver maar ook als tekenaar geschiedenis vastleggen.
    Alleen in Heusden al heb ik dat op verschillende plaatsen kunnen doen.

    Terwijl ik daar zat te werken kwam er ook weer een mevrouw uit haar voordeur om mijn verrichtingen te volgen, met de uitroep: "Oh meneer, wat is dat mooi !" Waarop ik zei: "Maar wat ik nou aan het tekenen ben, ziet u iedere dag. Pas nu het op papier staat ziet u dat het zo mooi is"
    Dat moest ze beamen en ik hoop dat ze vanaf toen met meer aandacht naar haar straatje heeft gekeken.


    Sommigen zullen deze tekening misschien herkennen want ik heb hem al eerder ingestuurd en in "Met palet en tekenstift" heb ik er een prijs mee gewonnen. De jury vond vooral de compositie interessant en de manier waarop het straatje in beeld was gebracht alsof het buiten het beeld doorliep. Zelf vond ik de oude lantarenpaal erg leuk om te tekenen, waarbij je heel goed naar de details moet kijken.

    Nóg een andere mevrouw kwam met een fotootje van haar onlangs overleden dochterke en of ik daar geen tekening van zou kunnen maken. Dat heb ik ook nog gedaan met de schooljeugd om me heen en de mevrouw heeft me er een dikke zoen voor gegeven.

    Alles bij elkaar heb ik zo in Heusden een geweldige week beleefd, met elke dag stralend weer.
    Dat is allemaal bijna 40 jaar geleden maar de mooie herinneringen zijn nog levendig.  
    Van al die tekeningen zou een mooie kalender te maken zijn  maar de rompslomp daaromheen trekt me niet zo aan. 

    Groeten van  Jozef

    28-05-2009, 00:00 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wens  alle moeders van onze club een hele mooie Moederdag.

    En voor iedereen een zonnige zondag!

    Gr  Jozef

    12-05-2009, 00:00 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Heusden.....
    De de toren in Heusden.



    Op TV werd gisterenavond het tragische verhaal verteld van de toren in Heusden, die door de Duitsers vlak voor hun aftocht werd opgeblazen, terwijl onder in de kelder  van het gemeentehuis meer dan tweehonderd mensen - waaronder veel kinderen -  zaten te schuilen.
    Daarbij zijn toen 234 mensen omgekomen, terwijl de volgende dag al de bevrijders Heusden binnentrokken.
    Ik heb in Heusden veel tekeningen gemaakt met de Flo-Master pen en op één daarvan is ook die intussen weer opgebouwde toren met carillon te zien, die de aanleiding is geweest van die ramp.
    Afm: 50x65 cm


    De Vismarkt.



    In 1970 heb ik een hele week in Heusden getekend met de Flo-Master viltpen, ideaal voor buiten werken want de inkt is onmiddellijk droog.
    Het was prachtig weer en de schooljeugd  wist mij iedere dag te vinden.
    Als de school uitging kwamen ze me zoeken met kreten als : "daar zit ie weer !"
    Hier het centrum van Heusden: de Vismarkt.
    Het gebouw met de zuilen was vroeger de visafslag, daarachter ligt het water en kwamen de vissers binnen met hun vangst.
    Afm. 50x65 cm

    Dijk en buitenwater .



    Weer een andere hoek van Heusden, in de buurt van dijk en buitenwater met gezicht op de nieuwe kerk.
    Het gaat hier om een historisch beeld, want deze situatie bestaat al jaren niet meer vanwege inmiddels gepleegde nieuwbouw.

    Getekend met Flomaster viltstiftpen op formaat 50x65 cm.


    De haven.



    Weer een ander aspect van Heusden, en ook dit beeld is intussen totaal veranderd en gemoderniseerd.
    Wat de huizenbouw in Heusden betreft is dat vloeken in de kerk want die moet strikt in dezelfde oude stijl blijven.
    De haven is echter naar de eisen van deze tijd vernieuwd.
    Op mijn Flomaster viltpentekening (50x65 cm) ziet het er allemaal nog wat los en slordig uit met de boot rechts op het droge, vol met regenwater waarin een roeispaan drijft.
    Ik had er mijn handen vol aan!


    De Breestraat.



    De Breestraat, zo'n beetje de hoofdstraat van Heusden, met goede galerieën en leuke winkels met hebbedingetjes, ook rechtsboven nog een stukje van de klokkentoren die zo verbonden is met het instorten van de schuilkelder vol mensen in de laatste dagen van de oorlog.

    Wederom getekend met de viltstiftpen op formaat 50x65 cm. Ook weer met een bijzondere herinnering. Ik zat met mijn rug tegen de gevel van een groot, oud huis, waarvan de bewoonster - een vlotte dame van middelbare leeftijd - kwam kijken naar mijn over het papier dansende pen en mij uitnodigde haar huis van binnen te bekijken. Dat liet ik me geen twee keer zeggen want ik had van het heel aparte interieur al wat glimpen opgevangen. De dame vertelde dat ze veearts was en alleen in dat prachtige huis woonde. Op een gegeven moment stonden we samen in haar slaapkamer. Pas later besefte ik dat daar wellicht een bedoeling achter zat van haar kant. Mijn jongste zoon was een week geleden geboren en ik was een hele toegewijde brave huisvader. De gedachte aan een avontuurtje kwam totaal niet bij me op.

    Met dit verhaal worden de Heusden-tekeningen wel wat persoonlijk maar ik wilde toch even duidelijk maken wat een eerzame tekenaar die langs de straat zit allemaal zou kunnen gebeuren.

    Een mooie zondag allemaal

    Gr  Jozef

    11-05-2009, 00:00 geschreven door kunstschilder

    Reageer (0)

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 04-2007
  • 12-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 06-2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!