In de zomer hou ik van salades. Ik ontwerp ze met alle mogelijke ingrediënten en sausjes. Maar zodra het frisser wordt, ga ik voor groentetaarten. Zoals vandaag. Guur is het, de regen die met bakken uit de lucht valt, nee, een indian summer hebben we dit jaar niet gehad. We hebben gewoon geen summer gehad!
Wie zin heeft om een paar recepten uit te proberen, ga je gang!
Basisingrediënt : een taartbodem van kruimeldeeg. (Verstoog van GB of Delhaize, Danone of eigen merk)
Vulling :
- Prei, in kleine stukjes of ringetjes gesneden
- Prei en worteltjes in fijne plakjes gesneden
- Courgette en worteltjes in fijne plakjes
- Drie kleuren paprika in kleine stukjes
- Champignons en worteltjes of prei in plakjes
De groenten bij voorkeur eerst koken, hoewel niet echt zacht !
De bodem in de taartvorm leggen, de uitgelekte groenten erop leggen, eier- + roommengsel erbij OF eier- + room+ geraspte kaas erbij (2 eieren per persoon).
Wie niet zonder vlees kan, mag er spekjes of blokjes ham aan toevoegen. In blokjes gesneden kipfilet die je eerst in een bouillon gekookt hebt, kunnen ook.
In op 200° voorverwarmde oven zetten en gedurende ongeveer een half uur à veertig minuten laten stollen. (Hangt van oven af en van hoeveelheid natte materie !
Als alles netjes gestold is, opdienen gewoon of met salade.
Je kunt ook individuele taartjes maken. Bij Dille & Kamille of in een kookwinkel vind je kleine springvormen.
Smakelijk!
|