Nog een lekker recept voor de oven:
Ingrediënten :
- aardappels (niet te bloemig!)
- worteltjes
- prei
- courgette
- champignons
Bereiding
- schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes ( ongeveer 3 à 4 mm )
- snijd ook de groenten in plakjes van deze dikte
- groenten liefst even kort koken
- beboter een ovenschotel
- leg een eerste laag aardappeltjes dakpansgewijs
- leg hierop een tweede laag groentjes, ook dakpansgewijs
- leg hierop een tweede laag aardappeltjes
- leg hierop een tweede laag groentjes
- werk verder af: aardappeltjes, groentjes, telkens een andere soort
- voeg hier een halve liter room aan toe en eventueel nog wat melk (even inschatten)
- plaats in een voorverwarmde oven op 200 ° en laat gedurende 45 minuten garen
- strooi geraspte kaas over de aardappeltjes en laat nog 10 minuutjes gratineren
- variant : plakjes mozarella kaas tussen de laagjes leggen
|