Inhoud blog
  • BESPREKINGEN zijn VERHUISD
  • quadriga - grand canyon 1
  • quadriga - grand canyon 2
  • annemie - beeld 1
  • annemie - beeld 2
    Zoeken in blog

    kadreren2

    een kamera is géén kopiëerapparaat om "pasfotootjes" te maken van wat iederéén ziet
    03-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menis - oostende
    warm welkom in onze vriendengroep, waar de "gevorderden" met hun TIPS de beginnelingen stapje voor stapje helpen om OOK van die "cracks" te worden - hier wordt niemand uitgelachen, want we zijn ooit allemaal zélf van die onderbeginnelingen geweest.
    we verwachten natuurllijk wél dat je de les "kadreren" eerst aandachtig doorleest, om er dan oefeningen op te maken - je hebt die les bij je inschrijving gekregen en dààr wordt klaar en duiidelijk uitgelegd wat wij precies bedoelen met "sterke lijnen" en "sterke punten" (mocht je die les NIET meer hebben, geef dan een seintje aan mick of tobias, onze engelbewaarders).
    wij trachten in deze groep BOEIENDE fotoos te maken, om de aandacht te trekken op iets waar de gewone voorbijganger achteloos aan voorbij loopt - jouw foto geeft een scherp overzicht van een deel van de vissershaven, maar het blijft feitelijk een zoekplaatje, omdat we niet goed weten waar we éérst moeten kijken.
    daarom kiezen we in het algemeen voor één hoofdonderwerp, dat dan opeens alle aandacht naar zich toe trekt, door dat onderwerp op zo'n "sterk punt" te zetten (waarover alle uitleg in de les "kadreren").
    om dat een beetje duidelijk te maken, heb ik stukjes uit jouw overzichtsfoto genomen en er afzonderlijke fotoos van gemaakt, waar één hoofdonderwerp telkens op zo'n sterk punt staat (als je met de cursor op de foto tikt, wordt ze groter).
    natuurlijk verliezen we veel kwaliteit door zo'n klein stukje uit een foto te snijden en het is dan ook de bedoeling dat je stilaan leert om zo'n "uitsnijding uit de werkelijkheid" reeds bij de opname te maken.
    belangrijkste TIP voor jou: de les "kadreren" grondig lezen en er oefeningen op maken - je zal merken dat je fotoos dan niet alleen BETER worden, maar dat je ook veel meer plezier gaat beleven aan het fotograferen.
    wij wensen je veel moed en sukses!
    warme groet van
    fjet.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per jaar
  • 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!