Albert Einstein (1879-1955), volgens velen de grootste natuurkundige aller tijden, liet ons weten, dat we slechts een klein percentage van onze hersenen BEWUST gebruiken. Met dat percentage maken we dus bewust gebruik van onze hersenen. Ruim 90% van onze hersenen gebruiken we dus onderbewust.
In het onderbewuste zit onder andere angst, De angst dat u zult falen bijvoorbeeld. Maar ook onze survival mind oftewel overlevingsstrategieën, en verder ons zelfbeeld, onze eigenwaarde, onze comfort zone, onze basisbehoeften. Dat betekent dus in gewone mensen taal: Roken is gezellig. Ik ben afhankelijk van roken. Ik ben bang dat ik niet kan stoppen met roken, wat ik ook doe. Ik heb roken nodig. De sigaret is mijn Compaan, mijn maatje, ik kan niet zonder ´m.
De verslaving die sigaretten met zich meebrengt, is lang niet zo interessant als de gewoonte van het roken. Dit komt door zogenaamde synapsen, dat zijn verbindingen tussen hersencellen, ook wel neurosynaptische complexen genaamd. Deze gewoonte verdwijnt niet door pardoes te stoppen met roken. Na 20 jaar gestopt te zijn met roken is het nog net zo vertrouwd als gister om weer een sigaret op te steken en opnieuw te beginnen met roken.
Maar liefst 40% van de rokers is een reflex-roker, onder bepaalde omstandigheden moet een reflex-roker gewoon roken.
Roken wordt ook gebruikt voor het onderdrukken van emoties.
De hoeveelheid dopamine (het feel good-hormoon) die wordt aangemaakt bij het roken is lang niet genoeg om u werkelijk happy te voelen. Het geluksgevoel bij het roken wordt tamelijk overschat "Roken draagt niet bij aan levensgeluk. Integendeel, roken maakt ongelukkiger." roken gaat ten koste van gezond verstand.
Stoppen met roken op wilskracht kost enorm veel energie en is een gevecht tegen uzelf en uw zenuwstelsel omdat uw automatische piloot 'zegt' dat u moet roken.
dus bij deze IK STOP. ben vandaag dus met Champix tablettenkuur begonnen
|