Inhoud blog
  • Hofstade
  • Internationaal Kampioenschap Tsjechië 26-07-2008
  • Weekendje Brimingen, Duitsland
  • Reisverslag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Antwaârpse Katapultclub
    Katapult
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persbericht verschenen op 26/11/2007 in het Nieuwsblad

    Knikkerschutters katapulteren erop los

    DEURNE - De Antwaarpse Katapultclub heeft de eerste superprestige van het seizoen in eigen huis afgewerkt. Tussen pot en pint kletterden de knikkers tegen stalen borden. Of hoe potsierlijk amateurisme overleeft in de sportwereld.

    'Wij zijn allemaal kameraden', zegt Gerard De Meyer, voorzitter van de Antwaarpse Katapultclub. 'Het is competitie, maar vooral ook amusant.'

    In een godvergeten hoek achter de hondendressuurclub aan de sportterreinen van de Ruggeveld huist de Antwaarpse Katapultclub. In totaal telt Vlaanderen acht clubs. De schutters uit Deurne verwelkomden gisteren hun collega's voor de eerste superprestige in eigen huis. Het gezelschap katapulteerde knikkers richting een constructie met zeven bordjes.

    Afhankelijk van de grootte van elke bord waren er minder of meer punten te verdienen. Met de bierkraan helemaal open bleef opvallend genoeg het vizier van de schutters op scherp. 'Wat dat betreft zijn we wel professionals', lachen enkele clubleden aan de toog. 'Dat vraagt wat meer training dan het katapultschieten. Meestal trainen we een keer in de week met ons wapen.'

    De lagere reeksen kwamen eerst aan de beurt. Pas in de late namiddag maakten de leden van de eredivisie hun werptuig schietklaar. In het sportlokaal doorkliefden de knikkers de sigarettendamp om 10meter verder uiteen te spatten op een stalen bord. Liefst het kleinste, goed voor tien punten. De 26Antwaarpse schutters knikkerden de tegenstand uit de wedstrijd. In de eerste klasse bekleedt de katapultclub na afloop de eerste drie plaatsen.

    'Het is een echte familiesport', aldus De Meyer. 'Mannen, vrouwen en de jeugd spelen in dezelfde competitie. Mijn twee dochters schieten zelf ook.' (vjb)

    26-11-2007 om 12:25 geschreven door De Meyer Gerard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Winnaars binnen onze club
    Wolfsdonk 21 oktober 2007

    Na vele jaren van proberen en de nodige teleurstellingen heeft mijn vrouwtje haar 1ste overwinning behaald. Met 99 punten was zij haar tegenstrevers vele punten voor. Het was voor haar dan ook een glorierijke dag. In eerste klasse was de overwinning voor Luc ( Loek ) Driesen, eveneens een lid van de club. Frank en Mon waren respectievelijk 2de en 4de in deze klasse. Nu ook de dochters aan een opmars zijn begonnen, kan ik alleen maar fier zijn. Met eerdere overwinningen van Ariane Lachi & Frank Tijskens heeft onze club de nieuwe competittie goed ingezet. Onze jongst schutter Jordy Daemen ( 10 jaar ) verweert zich zeer goed. Hij heeft toch ook al twee prijsjes gewonnen.  Wat zeker niet slecht is. Als Jel het voorbeeld van manlief Luc nog eens volgt dan gaan we met haar ook nog vele prijzen en bekers winnen.   

    Wie alle uitslagen en klassementen wil bekijken kan volgende link volgen en kom je terecht op de website van de Vlaamse katapultbond.
    http://users.telenet.be/gerardus.de.meyer/


    Hier kan je tevens alle informatie vinden.

    Tot een volgend schrijfsel
    Met sportieve groeten
    Gerard

    22-10-2007 om 11:23 geschreven door De Meyer Gerard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van onze reporter in Avilès 17-18 en 19 augustus 2007
    Hier het verslag van onze reporter over hun avonturen in Avilès.

    Avilès 2007

    Avilés  2007.

     Vrijdag, 17 augustus.

     “Is het met dat klein vliegtuigje?” vroegen we elkaar wanneer we een stalen vogeltje met plaats voor 52 personen naar onze gate zagen taxiën. Jawel, en het zat nog niet vol. Maar 2 uurtjes later stonden we aan de uitgang van de luchthaven in Oviedo, waar we opgewacht werden door Daniël, Marie-Christine en Jorge Barril.  De valiezen werden gedropt op de kamer in hotel Balcon waar ‘Goest’ en Hilda ook een onderkomen hadden gevonden. Even wat opfrissen en een drankje en we waren klaar voor de “strijd”.

    ’s Avonds was de eerste wedstrijd in de tuin van een cafeetje, een der sponsors van de organiserende katapultclub in Asturias. Daar schoten we vanop 8, 10 en 12 meter naar colablikjes zonder problemen maar als er actimel-busjes in de plaats werden gezet en het tegelijkertijd donker begint te worden wordt het al iets moeilijker.  Uiteindelijk behaalde ‘Loek’ een 8ste en Lea een 13de plaats.  In het zaaltje achter ons werden ondertussen de tafels klaar gezet waarna het verbroederingsfeest tussen verschillende Spaanse clubs en de Belgen kon beginnen en de trofeeën verdeeld werden.

     Zaterdag, 18 augustus.

     Na het overwinnen van binnenvallende borstels en trapladder en een stevig ontbijt werden we verwacht in San Agustin.  Op een marktplein werden de metalen plaatjes voor een doek opgehangen. Deze moesten zo vaak mogelijk geraakt worden binnen de twee minuten.  Door de verschillende klanken leek dit als werd er gespeeld op een beiaard. Om verder te gaan moest iedere schutter deze plaat in elk van de 2 beurten minstens 18 treffers hebben. Ludo lukte dit 22 en 19 keer terwijl Lea 22 en 26  billekes raak vlamde. Barril liet de klepel in 2 maal 60 maal klingelen (30 en 30).  Daardoor ging hij met de eerste plaats lopen. Lea mocht afkampen voor een 2de plaats tegen Ineka.  Luid aangemoedigd door de Belgische delegatie kon ze horen tellen hoe ze uitliep tegenover de jeugdige tegenstrever om alzo haar 2de beker in ontvangst te mogen nemen.

    Dan werden de rasters opgehangen waarin 25 kleiduiven waren bevestigd. Deze moesten geraakt worden binnen maximum 3 minuten. Dit lukte vrijwel iedereen. Vanaf de 2de ronde werd dan rekening gehouden met de tijd. Daniël en Benny, Luc en Gust kwamen hier een beetje te kort om mee te gaan naar de volgende ronde. Lea en Ludo deden dit wel en zagen 5 schijven vervangen door een kleiner formaat. De normale kleiduiven waren geen probleem maar op de kleinere werd een paar keer gemist en zo kwamen ze een paar seconden tekort om de eerste plaats af te snoepen van de delegatie uit Allicante. De 3de plaats was hier voor Barril en Ana Boj.

    Tijdens de prijsuitreiking werd de tafel gedekt op het plein en konden we genieten van de plaatselijke versnaperingen zoals pikante salami’s, gevulde broodjes, smakelijke hesp, rode wijn, met stijl uitgegoten cidra en andere frisse dranken. De muziek weerklonk en een dansje werd geplaatst. Na heel wat gein op het plein kropen we rond middernacht tussen de wol.

     Zondag, 19 augustus.

     Spek en eieren zorgde ervoor dat we, samen met een kop sterke, met de nadruk op sterke, koffie terug op krachten kwamen. Maar het pleintje waar we om 11 uur een wedstrijd hadden, bleef verlaten. Ook in Avilés kennen ze het fenomeen “regen”.  We werden opgehaald en naar de ander kant van de stad gebracht. Daar stond, bij een andere sponsor, een tentje opgesteld.  Niet groot, maar we stonden tenminste droog. Ditmaal moesten we schieten op een ‘Belgisch’ doel.  Lea toonde direct hoe het moest en liet 30 punten noteren. Daarbij in de 2de beurt een 28, goed voor een afkamping voor de overwinning tegen Jorge Barril. Deze laatste toonde zich hier zelfzekerder dan Lea zodat de overwinning in Spaanse handen terechtkwam.  De tent werd wederom voorzien van een gevulde tafel waarrond iedereen al staande iets nuttigde.

     Het vervolg van de wedstrijden ging door in een park in Avilés.  Naast de voor de schietlapwedstrijd voorziene plaats stonden 2 podia en eettentjes opgesteld.  De massaal opgekomen menigte zorgde voor een feestelijk gebeuren.  Onder de ogen van honderden toeschouwers mochten de kleinste schutters hun geluk beproeven vanop 6 meter op kleiduiven, later was het de beurt aan de ervaren schutters vanop 8 meter.  6 billekes of knikkers om 3 schijven te raken. Als dit lukte kon men een ronde verder, dwz 2 meter achteruit. Ondertussen trad ook de duisternis in als Benny en Luc als enige overblijvende Belgen moesten aantreden vanop 14 meter. Beiden konden 2 schijven raken maar dit was niet genoegen om verder mee te doen.    Ondertussen was het deelnemersveld ook al serieus uitgedund. Op 18 nog met 4, en op 20 meter waren nog 3 schutters. Eentje faalde, de afrastering werd achteruitgezet.

    Barril en eentje van Murcia legden aan vanop 22 (tweeëntwintig) meter. In de 5 vorige edities waar Lea en Ludo aanwezig waren was tot nog toe geschoten tot op 18 meter.  Dit was dit jaar niet genoeg om te winnen.  Bij het licht van een straatlantaarn kon Barril er nog 1 raken, de Murciaan deed het 2 maal en was de winnaar. Een spannend eind van een spektakel om U tegen te zeggen.  Het was 21.30 en er werd nog even  geschoten voor de plaatsbepaling.  De prijzen werden uitgereikt, hier dus geen trofee voor de Belgen. Maar als beste schutter van het ganse weekend werd Barril uitgeroepen, als beste dame Lea Pauwels waarvoor ze een (bananen)boot als trofee mocht ontvangen.  Uiteindelijk haalden we in totaal 6 trofees, wat niet slecht was.  De Belgen schoten met de katapults die ze gebruiken in België, 90 % van de Spaanse wapens waren voorzien van vizieren. Een geïmporteerde Ukraïner had zelfs stabilisators aangebracht op zijn katapult.  Doch, met of zonder vizier, je moet het toch nog altijd doen. 

    Ook hier werden we getrakteerd op een hapje en vloeide de cidra in de glazen terwijl er gezongen en gedanst werd. Stilaan was de tijd aangebroken om afscheid te nemen.  Stevige handen werden geschud, afspraken gemaakt om elkaar te blijven contacteren.  Hier en daar rolde zelfs een traantje. 

     Maandag, 20 augustus.

     Een beetje vroeger opstaan, een vliegtuig wacht niet. De handen een 2de maal wassen, hier groeit de haargel aan de deurklinken en met poetsprodukten gevulde manden vallen spontaan de kamer binnen. Een laatste keer samen aan de ontbijttafel.  Daniël en Marie-Christine, Gust en Hilde, en Benny starten hun wagen om de thuisvaart aan te vangen terwijl een delegatie uit Avilés Lea, Ludo, Jel en Luc terug naar de luchthaven voerden.  Een laatste afscheid aan de douane voor het vliegtuig zich de lucht in boorde.  Wanneer boven België de landing wordt ingezet en de Iberia-vogel door het wolkendek zakt werden de kleine raampjes al nat. Bij het uitstappen werden we begroet door een plensbui. We wisten het, dit is België.

     Afsluiter.

     Een weekend van 3 dagen pret maken.  Diegene die dit vroeger al konden meemaken, weten wat ze gemist hebben.  Degene die er niet bijwaren hebben veel gemist, en diegene die er niet wilden bij zijn hadden ongelijk.

                                                                           Pietje Pennewipper.

    Foto's van Avilès 2007 - Benny Luyckx

     http://picasaweb.google.com/katapultschietingen/KATAPULTSCHIETINGTEAVILESSPANJE2007

    29-08-2007 om 16:49 geschreven door De Meyer Gerard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De Vlaamse Katapultbond

    Richt in

    2é INTERNATIONAAL
    KATAPULTTORNOOI

    27-28-29 JULI 2007

    zaal Sarkoheem, Zerkegem
    Jabbekestraat

    27 juli
    18 uur Welkomschieting (kalkpijpjes)

    28 juli

    13 uur Internationaal tornooi

    18 uur Landentornooi

    29 juli

    13 uur Internationale koppelschieting

    Deelnemers uit Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië ,
    Nederland en België.
    Elke dag andere doelen
    Met medewerking van?? VTM??VRT ?? plaatselijke zender??

    29 juli omstreeks 19.00 uur trekking van de kaartenverkoop met als hoofdprijs een fiets
    info –verantw.uitg.: Lea Pauwels- tel 014-51 40 52 mail: pauwels.lea@telenet.be

    17-07-2007 om 21:26 geschreven door De Meyer Gerard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tervuren
    Tervuren 19 juni 2007.

    Samen met Ludo, Mon en mijn dochter Sandy zijn we onze stand gaan opzetten in het park van Tervuren voor de gordel der scholen.  Hier krijgt de schoolgaande jeugd de kans kennis te maken met verschillende vormen van sport en spel.  Wij waren hier uiteraard om het katapultschieten te promoten.  Ondanks het zeer warme weer waren er ongeveer 9000 kinderen te vinden in het park om de verschillende disciplines uit te proberen. Onze stand werd zeer goed bezocht en we hebben de kinderen met raad bijgestaan om ze de beginselen ven het katapultschieten bij te brengen.  Dit had zijn up en downs.  Ook met onze gehandicapte medemensen hebben we het nodige geduld aan de dag gelegd om hen toch kennis te laten maken met onze sport.  Na deze gelukte dag werden er nog prijzen uitgereikt aan de kinderen door Inge Moerenhout en werd er een optreden verzorgd door Katerine.  Met deze muzikale uitsmijter werd de dag afgesloten.

    Op 21,22, 25 en 26 juni 2007 zullen de mensen van de Vlaamse Katapultbond de nodige initiatie verzorgen in Tervuren.  Zij gaan dan ook de nieuwe bezoekers van de Gordel der Scholen wegwijs te maken in de katapultsport.  

    20-06-2007 om 16:51 geschreven door De Meyer Gerard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwaârpse Katapultclub
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geachte bezoeker,

    Ons even voorstellen.  Wij zijn de Antwaârpse Katapultclub uit Deurne/Antwerpen.  Wi beoefenen sinds 1998 het katapultschieten.  Voor de meesten onder jullie een vrij onbekende sport maar wordt in Vlaanderen beoefend in 8 clubs.  Naast onze club wordt er ook gemikt en gechoten in Geel, Balen en Herselt uit prov. Antwerpen, Wolfsdonk uit de pro. Vlaams Brabant, Meeuwen en Tongerlo uit de prov. Limburg en tenslotte uit West-Vlaanderen de club van Zerkegem.  Tevens hebben we al contacten kunnen leggen met clubs uit Spanje ( Aviles), Italië ( Udine ), Oostenrijk ( omgeving van Graz) en Tsjechië ( Brezova ).  In juli 2007 e.k. zal er door een Vlaamse delegatie mogelijk contacten kunnen gelegd worden met schutters uit Polen, Roemenië en Slovenië.  Zoals U ziet krijgt zelfs deze onbekende sport een Internationale klank.   

    U kan ook onze website bekijken op volgend adres:  www.antwaarpsekatapultclub.be
    Hier kan U meer uitleg vinden over onze club alsook de nodige links van Belgische en buitenlandse webadressen van katapultschieters.

    Op dit blog zullen we tevens onze laatste belevenissen vermelden zodat U zich beeld kan vormen van onze sport.

    18-06-2007 om 00:00 geschreven door De Meyer Gerard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/05-23/05 2010
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 18/06-24/06 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op het blog van de Antwaârpse Katapultclub
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Vlaamse Katapultbond
  • Katapultclub Meeuwen


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!