Lekkere Kippen saus
Filipijnse keuken
4 kippenbouten
1 ui
2 el olie
1 blikje kokosmelk ongezoet 400 gr
1 ruime eetlepel kerriepoeder ( kan ook Green Curry zijn )
1 el. chilipoeder
1 rode paprika (of 1 afgestreken lepel Paprikapoeder)
4 tenen knoflook
kippenbouillontabletten (of fond)
paar handjes diepvriesdoppers, champignons o.i.d.
pak gele rijst
Kook de kip zachtjes gaar in de kippenbouillon.
Haal kip uit de bouillon en laat haar afkoelen.
Bewaar de bouillon.
Haal het vel van de kip verwijder de botten en snijd het
kippenvlees aan blokje.
Fruit de ui, paprika en knoflookstukjes in de olie.
Doe er de kerrie, chilipoeder en kokosmelk bij en vermeng het goed.
Voeg de overige groente en de kip toe en warm alles
zo'n 20 minuten zachtjes goed door.
Eet het met de gele rijst die je in de kippenbouillon gekookt hebt.
Maar er een frisse salade bij.
Ik vind het een heerlijk en ook lekker licht gerecht.
|