Inhoud blog
  • Stoofpot van Hazenbout
  • Italiaans gerecht
  • Tournados met Roqufortsauas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookgraag
    Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
    27-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke Kippensaus uit de Filipijnen

    Lekkere Kippen saus 

    Filipijnse keuken

     

    4 kippenbouten

    1 ui

    2 el olie

    1 blikje kokosmelk ongezoet 400 gr

    1 ruime eetlepel kerriepoeder ( kan ook Green Curry zijn )

    1 el. chilipoeder

    1 rode paprika  (of 1 afgestreken lepel Paprikapoeder)

    4 tenen knoflook

    kippenbouillontabletten (of fond)

    paar handjes diepvriesdoppers, champignons o.i.d.

    pak gele rijst

     

    Kook de kip zachtjes gaar in de kippenbouillon. 

    Haal kip uit de bouillon en laat haar afkoelen. 

    Bewaar de bouillon. 

    Haal het vel van de kip verwijder de botten en snijd het 

    kippenvlees aan blokje.

    Fruit de ui, paprika en knoflookstukjes in de olie. 

    Doe er de kerrie, chilipoeder en kokosmelk bij en vermeng het goed.

    Voeg de overige groente en de kip toe en warm alles 

    zo'n 20 minuten zachtjes goed door.

    Eet het met de gele rijst die je in de kippenbouillon gekookt hebt.

    Maar er een frisse salade bij.

     

    Ik vind het een heerlijk en ook lekker licht gerecht.

    27-01-2018 om 13:56 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn Bourbon

    Konijn Bourbon

     

    Ingrediënten:

     

    1 jong konijn

    80 gram boter

    1 dl azijn

    sjalotjes

    4 dl slagroom

    citroenen

    50 gram aalbessengelei

    30 gram bloem

    1 glaasje cognac

    zout, peper

     

    Bereiding:

     

    Snij de citroenen doormidden en pers ze uit.

    Snij het konijn in stukken, doe die in een kom, doe er zout en peper over,

    besprenkel met citroensap en laat een uur marineren. 

    Schil de sjalotjes en hak ze fijn. 

    Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin de sjalotjes 

    gedurende 3 minuten sauteren

    Schenk er dan de azijn op en laat deze tot 1/4 reduceren op hoog vuur. 

    Doe er dan de bloem bij. Meng goed en voeg de room toe en de aalbessengelei.

    Doe er peper en zout bij en laat op klein vuur zachtjes 15 minuten koken. 

    Smelt ondertussen de rest van de boter in een pan en sauteer hierin 

    de stukken konijn bruin. 

    Als ze bruin zijn flamberen we met de cognac. 

    Doe er nu de bereide saus over en laat op zacht vuur een uur sudderen. 

    Doe dan de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, passeer de saus 

    en schenk ze over het konijn. 

    Serveer metee

    27-01-2018 om 13:53 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool maar dan anders

    Aantal personen: 6
    Bereidingstijd: 30 minuten + 5 uur in de oven
    Ingrediënten:
    1 1/2 kg varkensribben
    400 g gerookt spel
    2 tl venkelzaad
    flinke klont reuzel of boter
    1 grote ui
    10 zwarte peperkorrels
    1 tl karwijzaad
    2 jeneverbessen
    1 laurierblad
    1 kg zuurkool
    2 appels
    1 rookworst
    2 dl witte wijn
    1 kg rattes aardappelen
    peterselie
    Recept:
    1. Wrijf de varkensribben in met zout en venkelzaad, laat dat een uur of 2 intrekken. Braad in een grote pan de ribben in de boter aan tot ze kleur krijgen. Snijd de ui in flinke ringen. Haal de ribben uit de pan en stoof de ui in het vet helemaal zacht.

    2. Schil de appel, snij hem in blokjes en doe die samen met de zuurkool en kruiden in de braadpan. Voeg de wijn toe en zet alles een minuut of 5 op hoog vuur. Leg nu de ribben en het in vieren gesneden spek op de kool en zet het deksel op de pan. Zet het geheel een uur of 5 op 110 graden in de oven.

    3. Leg tegen etenstijd de rookworst nog een half uurtje op de zuurkool en kook de aardappelen in hun schil. Kneus ze licht als ze gaar zijn. Voeg een klont boter en een snuf zout toe aan de pan en een paar handen gesneden peterselie. Schud de pan en zet alles op tafel.

    27-01-2018 om 13:44 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/kookbeer1938

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    27-01-2018 om 13:28 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamschenkel gesmoord in Rode wijn

    Lamsschenkel gesmoord in Rode wijn

     

    Ingrediënten:

    4 lamsschenkels van 450-500 gram 

    30 ml extra Virgin olijfolie
    5 knoflookteentjes, gepeld
    4 middelgrote winterpenen, dun gesneden
    4 middelgrote stengels bleekselderij, dun gesneden
    1 grote ui, grof gesneden
    750 ml droge rode wijn
    280 ml water
    3 laurierblaadjes
    12 peperkorrels
    Zeezout naar smaak toevoegen
    Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen


    BEREIDING:

    Verwarm de oven voor op 160°
    Neem een grote geëmailleerde braadpan met deksel
    en zet deze op het vuur met de olijfolie.

    Naar smaak zout en peper strooien op de lamsschenkels De lamschenkels rondom bruin bakken. Voeg daarna de knoflook, wortelen, bleekselderij, ui en de wijn toe.
    Breng het aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Voeg het water toe en zet het vuur laag.
    Voeg nu de laurierblaadjes en peperkorrels toe. Deksel op de pan en in de oven plaatsen.
    Laat het vlees gedurende een uur tot anderhalf uur in de oven (het vlees moet supermals zijn).
    Haal de lamsschenkels eruit en leg ze in een ovenvaste schaal Zeef het overgebleven vocht met een fijne zeef , goed uitdrukken en hevel het over in een steelpannetje.
    Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot ongeveer 250 ml over blijft.
    Eventueel nog zout en per naar smaak toevoegen.
    Giet saus over de lamsschenkels en afdekken met aluminiumfolie.
    Even terug in de oven gedurende 10 minuten.
    Lekker met aardappelen en gekarameliseerde groenten. Dit kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met maple-siroop.

    27-01-2018 om 00:00 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!