Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
27-01-2018
Lamschenkel gesmoord in Rode wijn
Lamsschenkel gesmoord in Rode wijn
Ingrediënten:
4 lamsschenkels van 450-500 gram
30 ml extra Virgin olijfolie 5 knoflookteentjes, gepeld 4 middelgrote winterpenen, dun gesneden 4 middelgrote stengels bleekselderij, dun gesneden 1 grote ui, grof gesneden 750 ml droge rode wijn 280 ml water 3 laurierblaadjes 12 peperkorrels Zeezout naar smaak toevoegen Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 160° Neem een grote geëmailleerde braadpan met dekselen zet deze op het vuur met de olijfolie.
Naar smaak zout en peper strooien op de lamsschenkels De lamschenkels rondom bruin bakken. Voeg daarna de knoflook, wortelen, bleekselderij, ui en de wijn toe. Breng het aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Voeg het water toe en zet het vuur laag. Voeg nu de laurierblaadjes en peperkorrels toe. Deksel op de pan en in de oven plaatsen. Laat het vlees gedurende een uur tot anderhalf uur in de oven (het vlees moet supermals zijn). Haal de lamsschenkels eruit en leg ze in een ovenvaste schaal Zeef het overgebleven vocht met een fijne zeef , goed uitdrukken en hevel het over in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot ongeveer 250 ml over blijft. Eventueel nog zout en per naar smaak toevoegen. Giet saus over de lamsschenkels en afdekken met aluminiumfolie. Even terug in de oven gedurende 10 minuten. Lekker met aardappelen en gekarameliseerde groenten. Dit kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met maple-siroop.