Inhoud blog
  • Stoofpot van Hazenbout
  • Italiaans gerecht
  • Tournados met Roqufortsauas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookgraag
    Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
    27-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamschenkel gesmoord in Rode wijn

    Lamsschenkel gesmoord in Rode wijn

     

    Ingrediënten:

    4 lamsschenkels van 450-500 gram 

    30 ml extra Virgin olijfolie
    5 knoflookteentjes, gepeld
    4 middelgrote winterpenen, dun gesneden
    4 middelgrote stengels bleekselderij, dun gesneden
    1 grote ui, grof gesneden
    750 ml droge rode wijn
    280 ml water
    3 laurierblaadjes
    12 peperkorrels
    Zeezout naar smaak toevoegen
    Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen


    BEREIDING:

    Verwarm de oven voor op 160°
    Neem een grote geëmailleerde braadpan met deksel
    en zet deze op het vuur met de olijfolie.

    Naar smaak zout en peper strooien op de lamsschenkels De lamschenkels rondom bruin bakken. Voeg daarna de knoflook, wortelen, bleekselderij, ui en de wijn toe.
    Breng het aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Voeg het water toe en zet het vuur laag.
    Voeg nu de laurierblaadjes en peperkorrels toe. Deksel op de pan en in de oven plaatsen.
    Laat het vlees gedurende een uur tot anderhalf uur in de oven (het vlees moet supermals zijn).
    Haal de lamsschenkels eruit en leg ze in een ovenvaste schaal Zeef het overgebleven vocht met een fijne zeef , goed uitdrukken en hevel het over in een steelpannetje.
    Breng het geheel aan de kook en laat inkoken tot ongeveer 250 ml over blijft.
    Eventueel nog zout en per naar smaak toevoegen.
    Giet saus over de lamsschenkels en afdekken met aluminiumfolie.
    Even terug in de oven gedurende 10 minuten.
    Lekker met aardappelen en gekarameliseerde groenten. Dit kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met maple-siroop.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!